Notatul public Horia Botezatu, deferit Justiţiei de DNA Constanta

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BOTEZATU HORIA, notar public, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată (81 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2012 – octombrie 2012, în contextul pronunțării unei hotărâri judecătorești prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariați a unor sporuri salariale, directorul general Linteș Daniel, a constrâns mai mulți angajați să renunțe la drepturile câștigate, în valoare totală estimată de cel puțin 1.411.200 lei, prin semnarea unor declarații autentice în acest sens.
Astfel, în perioada august 2012 – octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajații respectivi au declarat în fața sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declarațiile de renunțare la drept și au consimțit la autentificarea lor deși, în realitate, aceste persoane au semnat declarațiile de renunțare la drept în fața unor salariați ai compartimentului resurse umane și ai oficiului juridic din cadrul societății respective.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

Amintim că, în cursul anului 2016, inculpatul Linteș Daniel a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată (detalii în comunicatul nr. 1474/VIII/3 din data de 09 decembrie 2016).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.