Oficial de la procurori despre cum au ajuns oamenii legii de la o tâlhărie la o tranzacţie uriaşă cu medicamente oncologice

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au dispus, ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Andrei Gabriel Dulcă, Viorel Nicolae şi Iulian Gafton sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tălhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice; Liviu Nicolae, Iulian Drăgan, Laurențiu Covătaru, Mario Ciurea și Marian Pârvu pentru complicitate la infracțiunea de loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice şi complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.
 
Față de aceștia s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 
„În cursul zilei de astăzi, 22 februarie 2017, inculpaţii Dulcă Andrei Gabriel, Nicolae Viorel şi Gafton Iulian au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 4, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
 
În ziua de 18 decembrie 2016, la ora 18.45, în timp ce se aflau în zona Bd. Gheorghe Șincai din capitală, inculpaţii Dulcă Andrei Gabriel, Gafton Iulian și Nicolae Liviu, utilizând o bâtă din lemn de tip basebal, au deposedat prin violență persoana vătămată de mai multe bunuri (două telefoane mobile, suma de 3200 de lei, o geacă și o șapcă). Ulterior, aceștia, împreună cu inculpaţii Ciurea Mario, Pârvu Marian, Drăgan Iulian, Covătaru Laurențiu, Nicolae Viorel și alte cinci persoane, au lipsit-o de libertate în mod ilegal pe aceeași persoană vătămată, transportând-o cu un autoturism împotriva voinței sale.
 
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.


Citește și


Cum a ajuns Poliţia de la o tâlhărie la o tranzacţie uriaşă cu medicamente oncologice


Sursa foto: romaniatv.net
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 346

Scandal în localitatea Dropia, județul Constanța! Femeie amenințată de fostul concubin! Suspectul și-a agresat și fostul cumnat cu sapa

27 Mar 2024 351

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 315

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 668

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 641

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 606

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 662

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 693

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3438

Daniela Bîlha, Gabriela Anca Budacă și Costea Gheorghe Trei procurori vor fi eliberați din funcţie, prin pensionare

20 Mar 2024 404

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 707

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 663

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 549

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

12 Mar 2024 3495