Omul de afaceri turc care a accidentat mortal un polițist rutier, condamnat la 23 de ani și 6 luni de închisoare. Abdullah Atas a avut afaceri și la Constanța

Magistrații de la Tribunalul București l-au condamnat astăzi la 23 de ani și șase luni de închisoare pe omul de afaceri turc suspectat că a lovit cu mașina un polițist, care ulterior a decedat la spital. Decizia instanței nu este definitivă putând fi atacată cu apel. 

Potrivit anchetatorilor, citați de Agerpres.ro, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 03,30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, polițistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Polițistul i-ar fi făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina pe care o conducea, omul de afaceri turc ar fi încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu ar fi accelerat și l-ar fi lovit. Gheorghe Ionescu ar fi fost târât pe capotă pe o distanță de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri.
 
Procurorii susțin că Abdullah Atas ar fi consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibație alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 — 2,00 g.
 
Abdullah Atas și-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecția Șos. Pipera — Șos. București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.
 
După accident, polițistul a fost dus la spital și supus unor intervenții chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015.

 Soluția instanței, conform portalului instanțelor de judecată:  
 
Respinge ca nefondata cererea de schimbare a încadrarii juridice formulata de catre inculpat.
 
În baza art. 396 alin. 2 C.p.p. raportat la art. 336 alin. 1 C.p. condamna pe inculpatul ATAS ABDULLAH la pedeapsa închisorii în cuantum de 1 an pentru savîrsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
 

În baza art. 396 alin. 2 C.p.p. raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. c C.p. si cu aplicarea art. 257 alin. 1, alin. 4 C.p. condamna pe inculpatul ATAS ABDULLAH la pedeapsa închisorii în cuantum de 22 ani si 6 luni pentru savîrsirea infractiunii de omor calificat.
 
În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b si i C.p. si privind aceeasi infractiune aratata mai sus, interzice inculpatului ATAS ABDULLAH exercitarea pe o durata de 5 ani a dreptului de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, a dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, si a dreptului de a conduce categoriile de vehicule pentru care este ncesar permisul de conducere categoria B, ca pedeapsa complementara.

 
În baza art. 54 si art. 65 C.p. interzice inculpatului ATAS ABDULLAH exercitarea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b si i C.p. ca pedeapsa accesorie, din momentul ramânerii definitive a prezentei hotarîri si pâna cînd pedeapsa principala privativa de libertate a fost executata sau considerata ca executata.
 
În baza art. 396 alin. 2 C.p.p. raportat la art. 338 alin. 1 C.p. condamna pe inculpatul ATAS ABDULLAH la pedeapsa închisorii în cuantum de 2 ani închisoare pentru savîrsirea infractiunii de parasire a locului accidentului.
 
În baza art. 38 alin. 1 si art. 39 alin. 1 lit. b C.p. contopeste cele trei pedepse principale mentionate mai sus si aplica inculpatului ATAS ABDULLAH pedeapsa cea mai grea de 22 ani si 6 luni închisoare, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmînd ca inculpatul ATAS ABDULLAH sa execute pedeapsa rezultanta de 23 ani si 6 luni închisoare.
 
Aplica pe lînga aceasta pedeapsa rezultanta si pedeapsa complementara si cea accesorie aratate mai sus.
 
În baza art. 404 alin. 4 lit. a C.p.p. raportat la art. 72 C.p. deduce din pedeapsa principala de 23 ani si 6 luni închisoare aplicata inculpatului ATAS ABDULLAH durata arestarii preventive din data de 3.8.2015 pîna la zi, inclusiv.
 
În baza art. 399 alin. 1 si art. 404 alin. 4 lit. b C.p.p. mentine starea de arest preventiv a inculpatului ATAS ABDULLAH.
 
Ia act ca SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI nu s-a constituit parte civila în cauza.
 
În baza art. 397 C.p.p. admite în parte actiunea civila formulata de catre partea civila IONESCU CRISTINA în contradictoriu cu inculpatul ATAS ABDULLAH.
 
Obliga inculpatul ATAS ABDULLAH sa plateasca partii civile IONESCU CRISTINA suma de 200.000 euro, în echivalent în lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de daune morale.
 
În baza art. 397 C.p.p. admite în parte actiunea civila formulata de catre partea civila MIHAI ELENA în contradictoriu cu inculpatul ATAS ABDULLAH.
 
Obliga inculpatul ATAS ABDULLAH sa plateasca partii civile MIHAI ELENA suma de 100.000 euro, în echivalent în lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de daune morale.
 
În baza art. 397 C.p.p. admite în parte actiunea civila formulata de catre partea civila IONESCU DUMITRU în contradictoriu cu inculpatul ATAS ABDULLAH.
 
Obliga inculpatul ATAS ABDULLAH sa plateasca partii civile IONESCU DUMITRU suma de 100.000 euro, în echivalent în lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de daune morale.
 
În baza art. 397 C.p.p. admite actiunea civila formulata de catre partea civila DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI în contradictoriu cu inculpatul ATAS ABDULLAH.
 
Obliga inculpatul ATAS ABDULLAH sa plateasca partii civile DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI suma de 88.314 lei, actualizata cu indicele de inflatie la data efectuarii platii, cu titlu de daune materiale.
 
În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p. mentine masurile asiguratorii ale sechestrelor instituite prin cele trei ordonante, toate din data de 3.9.2015, emise în dosarul de urmarire penala nr. 2883/P/2015, privind indisponibilizarea celor 8.265 parti sociale detinute de inculpat la SC Maac Elite SRL, indisponibilizarea sumelor de bani detinute de inculpat în conturile bancare deschise la Garanti Bank SA si Garanti Bank International NV Sucursala România, indisponibilizarea sumelor de bani detinute de inculpat în conturile bancare deschise la Banc Post SA, luate în vederea garantarii executarii cheltuielilor judiciare ocazionate de desfasurarea procesului penal si a repararii prejudiciului produs prin infractiune [ff. 201, 217 si 220 vol. 2 d.u.p.].
 
În baza art. 397 alin. 3 coroborat cu art. 162 alin. 5 C.p.p. restituie, dupa ramînerea definitiva a prezentei sentinte, catre SC TIRIAC LEASING IFN SA autoturismul marca Hyundai IX35 cu numarul de înmatriculare B … si seria de sasiu TMA….
 
În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b si art. 5 din Legea 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea obtinerii si stocarii profilului sau genetic în Sistemului National de Date Genetice Judiciare.
 
În baza art. 398 raportat la art. 274 alin. 1 C.p.p. obliga inculpatul ATAS ABDULLAH la plata sumei de 14.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat [10.000 de lei pentru faza de urmarire penala si 4.ooo de lei pentru faza de camera preliminara si de judecata].
 
Cu drept de apel în termen de 1o zile de la comunicare pentru Ministerul Public, pentru inculpatul ATAS ABDULLAH, si pentru partile civile IONESCU CRISTINA, MIHAI ELENA, IONESCU DUMITRU, DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI, pentru SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI si pentru SC TIRIAC LEASING IFN SA.
 
Pronuntata în sedinta publica, azi 19.7.2017.

Cetățeanul turc , este un prosper afacerist îmbogăţit din vânzarea corpurilor de iluminat. Abdulah Atas a avut o companie care furnizează soluţii pentru iluminat destinate spaţilor comerciale, hotelurilor dar şi locuinţelor de lux, scrie evz.ro. Lista clienţilor era foarte lungă şi conţinea nume dintre cele mai cunoscute, de la hoteluri de lux din Bucureşti şi din ţară, centre comerciale, clinici private sau clădiri de birouri.
 
Un veritabil sultan al veiozelor, Abdullah Atas mai era asociat cu alţi turci şi în alte companii care se ocupă cu comercializarea echipamentelor electrice, dar şi în firme de consultanţă financiară.
 
Acesta se recomanda pe reţele sociale ca fiind director executiv al companiei "Atas Lighting". Compania, care se lăuda cu foarte mulţi parteneri prestigioşi din domeniu, pe site-ul propriu, este înregistrată însă de Registul Comerţului cu numele Maac Elite SRL. Firma şi-a schimbat denumirea în 11 octombrie 2012, până atunci numele SRL-uilui fiind Atas Light. 

Printre clienţii menţionaţi pe site-ul firmei se numărau hoteluri celebre din Bucureşti şi alte oraşe importante din ţară. Continental Grand Hotel, Ramada Sibiu, Rin, Rin Airport Hotel, Flora Mamaia sunt doar câţiva dintre clienţii "sultanului" de la Ataş. Spitalul Regina Maria, Medicover Hospital Bucharest, Red Dragon Mall, Lowe & Partners Bucharest, Baneasa Shopping City, Mall Tomis Constanţa, Mall Promenada Sibiul, Showroom Vodafone Bucharest se numără, de asemenea, printre spaţiile cărora turcul le-a "dat" lumină.
 
Citește și: 

Are clienţi şi la Constanţa Abdullah Atas, afaceritul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a fost reţinut

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţistul Bogdan Gigină a fost înmormântat, astăzi, cu onoruri militare

23 Oct 2015 2843

Legături de afaceri la Constanţa Abdullah Atas și încă trei persoane ajung astăzi în fața instanței

18 Sep 2015 2335

Rețineri în dosarul de evaziune de 1,5 milioane de euro. Abdullah Atas se află printre cei vizați!

17 Sep 2015 1664

Știripesurse.ro Percheziţii la firma turcului care a accidentat mortal un poliţist

17 Sep 2015 1593

Afaceristul turc, care ar fi produs moartea poliţistului va fi cercetat pentru omor calificat

22 Aug 2015 1729

Are clienţi şi la Constanţa Abdullah Atas, afaceritul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a fost reţinut

03 Aug 2015 2271

Şoferul care a intrat cu maşina în poliţistul de la Rutieră, cercetat pentru tentativă de omor

02 Aug 2015 1903