Percheziţii de amploare la Constanţa, coordonate din Ilfov. Toate persoanele încătuşate, eliberate

11 persoane, printre care se află şi trei constănţeni, bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor prin activităţi de schimb valutar, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Ulterior, magistraţii au dispus ca zece persoane să fie puse în libertate, sub imperiul controlului judiciar. Din cei zece suspecţi, doi sunt din Constanţa. Faţă de a 11-a persoană, care este tot din Constanţa, nu s-a luat nicio măsură preventivă.
 
Amintim că, la data de 12 septembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat 41 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul schimbului valutar. Activităţile au vizat două grupări infracţionale formate din 22 de persoane, din Ilfov, Bucureşti şi Constanţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
 
În fapt, una dintre grupări ar fi efectuat activităţi de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, schimbând în valută leii obţinuţi prin evaziune fiscală de administratorii unor societăţi comerciale din respectivul complex.
 
Membrii celeilalte grupări ar fi deţinut mai multe case de schimb valutar în municipiul Constanţa, banii proveniţi din evaziune fiscală ajungând la aceştia prin alte persoane implicate, fiind, de asemenea, schimbaţi în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. Valuta astfel obţinută ar fi fost trimisă în Republica China prin intermediul unor (…), sumele fiind astfel supuse procesului de spălare a banilor. Percheziţiile au fost efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, la activitate participând aproximativ 130 de poliţişti.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat peste 3.400.000 de lei, peste 220.000 de euro, peste 156.000 de dolari, 23.980 de lire sterline, 7.300 de coroane norvegiene, şase autoturisme şi au sigilat două seifuri. Au fost reţinute 11 persoane care urmau să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă, ulterior, procurorul de caz a decis punerea tuturor sub acuzare.
 
O a douăsprezecea persoană este deja încarcerată într-un penitenciar, în altă cauză, urmând ca şi aceasta să fie prezentată instanţei de judecată. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
 
Oamenii legii au fost la o casă de schimb valutar de pe strada Theodor Burada din Constanţa. De asemenea, s-a verificat şi o casă de schimb valutar de pe strada I.G. Duca.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 458

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 880

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 547

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 550

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1358

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6972

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 785

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 553

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1310

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1447

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

12 Mar 2024 1589

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 555

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

07 Mar 2024 577

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 485

Percheziții în municipiul Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 755