Primul termen în cazul familiei Larie Două familii îndoliate îşi caută dreptatea la Curtea de Apel Constanţa

Cotidianul ZIUA de Constanţa anunţa, în luna martie, că magistraţii Judecătoriei Tulcea au dispus condamnarea lui Mihai Andrei la o pedeapsă de trei ani de închisoare, „pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă“, şi a lui Lucian Valentin Grigore, la o pedeapsă de un an de închisoare, „pentru săvârşirea infracţiunii de furt de folosinţă“. Nemulţumiţi de decizia judecătorilor, Anamaria Eugenia Cozac, I.F.G., Gheorghe LarieVasilina Grigorov, prin reprezentant Gheorghe LarieI.M.L.Maria Larie şi M.M.L. au făcut apel. Astfel, astăzi va avea loc primul termen dat în dosar.
 
Amintim că faţă de Mihai Andrei s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Faţă de Lucian Valentin Grigore, magistraţii au dispus executarea pedepsei în regim privativ de libertate.
 
Magistraţii l-au obligat pe Mihai Andrei să plătească „20.000 de euro, cu titlu de daune morale, către fiecare dintre părţile civile: Cozac (fostă Larie) Anamaria Eugenia, L.I.M., L.M.M., Larie Gheorghe, Larie Maria, Grigorov Vasilina şi G.I.F.; rentă lunară de 1/9 din venitul lunar net, dar nu mai puţin de 1/9 din salariul minim net/economie, către fiecare dintre minorii L.I.M., L.M.M. şi G.I.F., de la data de 18.07.2007 şi până la împlinirea de către aceştia a vârstei de 18 ani; cu titlu de cheltuieli de înmormântare - 2.000 de lei către partea civilă Cozac (fostă Larie) Anamaria Eugenia, 3.000 de lei către partea civilă Larie Gheorghe şi 5.000 de lei către Grigorov Vasilina“.

România, condamnată la CEDO în cazul Larie

Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta cum România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Reclamanţii Gheorghe Larie, Anamaria Eugenia Larie şi Reghina Grigorov au sesizat Curtea şi se plângeau, în special, de „lipsa unei anchete prompte şi eficace cu privire la circumstanţele decesului a doi membri ai familiilor lor în urma coliziunii dintre două bărci de pescuit“.
 
Amintim că Mircea Larie, de 37 de ani, şi Ionel Grigorov, de 32 de ani, şi-au pierdut viaţa în noaptea de 18 spre 19 iulie 2007, pe canalul navigabil Dunăvăţ, în timp ce se întorceau din Deltă.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a dispus, în octombrie 2007, începerea urmăririi penale faţă de Mihai Andrei, pentru ucidere din culpă, şi faţă de Valentin Lucian Grigore, pentru furt calificat.
 
După ce Parchetul, Tribunalul şi Curtea de Apel au făcut „ping-pong“ cu dosarul, acum, acesta este înregistrat la Judecătoria Tulcea.

Citeşte şi

România, condamnată la CEDO în cazul familiei Larie
Termenele din dosarul în care Mihai Andrei şi Valentin Grigore sunt judecaţi

  
Cum au închis judecătorii din Tulcea cazul familiei Larie după condamnarea României la CEDO
 
România, condamnată la CEDO în cazul Larie

Două familii îndoliate şi-au căutat dreptatea şi la instanţele constănţene (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 540

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 498

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 713

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1343

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 889

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 833

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 869

CSM Constanța Boxerii Alexandru Buleu și Erson Huseim, finaliști în Cupa României

21 Mar 2024 685

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 708

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1689

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3658

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“ Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

28 Feb 2024 1897

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1333

O firmă din Dâmbovița vrea să înființeze o unitate eoliană în satul Siriu, comuna Crucea, județul Constanța

23 Feb 2024 566

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2282