Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, ar putea fi condamnată azi

Laura Monica Tănase, judecător al Tribunalului Constanța, ar trebui să se pronunțe astăzi în dosarul în care Lucica Simona Căpătînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţînă, este acuzată de procurorii DNA de două infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

Oricare va fi decizia de astăzi, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Lucica Simona Căpătînă, aflată sub control judiciar, administrator de fapt al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2011 – 2016, inculpata Căpăţînă Lucica Simona a dobândit sau a dispus transferul sumelor totale de 1.262.218,43 lei şi 233.660 euro din conturile mai multor societăți comerciale și firme off-shore, în scopul ascunderii ori disimulării adevăratei provenienţe a banilor, cunoscând faptul că aceste sume de bani proveneau din activitatea infracțională desfășurată de inculpatul Căpățînă Dănuț, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în perioada 2009 - 2016.

O parte din sumele de bani menționate anterior fuseseră primite cu titlu de mită de către inculpatul Căpățînă Dănuț de la reprezentanții mai multor societăți comerciale, în contextul încheierii, derulării în bune condiții și plății la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și firmele respective (comunicat nr. 1144/VIII/3 din 31 august 2016).

Totodată, restul sumelor de bani au provenit și din încheierea, de către același inculpat, a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție cu societatea comercială MARA INVESTCOM S.R.L (comunicat nr. 1290/VIII/3 din 19 octombrie 2016).
Banii respectivi au fost folosiți de către inculpata Căpăţînă Lucica Simona pentru achiziționarea de vacanțe în străinătate de la agenții de turism, efectuarea de plăţi cu cardul în interes personal, diferite plăți către alte societăți comerciale, etc.
 
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism de lux și a unui imobil ce aparțin inculpatei Căpăţînă Lucica Simona.

 
În prezența apărătorului ales, inculpata Căpăţînă Lucica Simona a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Căpăţînă Lucica Simona va presta, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Constanța.

Totodată, procurorii anticorupție au solicitat instanței sesizate și dispunerea confiscării speciale de la inculpată a sumelor totale de 1.262.218,43 lei şi 233.660 euro (sau echivalentul în RON a acestora la data executării prezentei hotărâri).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi modificări în Clear Link SRL, controlată de Lucica Simona Căpățînă, soția fostului manager al Spitalului Județean Constanța

01 Oct 2018 1988

Lucica Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, are un nou asociat

25 Sep 2018 3504

Modificări în firma Clear Link SRL, deţinută de soţia fostului director al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă

16 Dec 2017 2429

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, cooptat în SC Picus Consulting SRL

23 Jan 2017 3322

Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnată

23 Dec 2016 7769

Un alt termen de judecată pentru Lucica Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean

02 Dec 2016 2000

Lucica Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţînă, termen la Tribunalul Constanța

02 Dec 2016 2413

Detalii ştiute până azi doar de DNA Trei ani cu suspendare pentru Lucica Căpăţînă, soţia fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

08 Nov 2016 3066

Lucica Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a bătut palma cu DNA

07 Nov 2016 5322

Soţia fostului manager al SCJU, Dănuţ Căpăţînă, asociată într-o nouă firmă de consultanţă pentru afaceri şi management!

07 Nov 2016 3682