Sorin Stelian Zachis, fost poliţist local, condamnat definitiv

Sorin Stelian Zachis, fost poliţist local din Medgidia, a fost condamnat definitiv, pentru fals intelectual, în formă continuată, şi pentru fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată. Fostul poliţist local a fost acuzat că ar fi intervenit asupra unor procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
 
Cel în cauză a fost deferit Justiţiei de procurorii din Medgidia la jumătatea lunii mai 2016 şi a fost condamnat, în primă instanţă, de Judecătoria Medgidia, la un an, şase luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de trei ani. Totodată, instanţa a desfiinţat în parte înscrisurile oficiale reprezentate de procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. MDGPL, 1272/28.05.2015 şi nr. MDGPL, 1319/12.07.2015, numai cu privire la: atestarea de către martorul (…), având datele de identificare acolo consemnate, a împrejurărilor enumerate la capitolele „B. Alte menţiuni“ din cuprinsul proceselor-verbale, semnătura martorului (…) de la finalul proceselor-verbale.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, care a schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei în sarcina inculpatului Zachis Sorin Stelian, din două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, în infracţiunea de fals intelectual în formă continuată şi infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, în concurs real.
 
În final, fostul poliţist local a fost condamnat, pentru fals intelectual în formă continuată, la pedeapsa de nouă luni de închisoare şi pentru fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, la pedeapsa de şase luni de închisoare. Instanţa i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de nouă luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de două luni de închisoare, pedeapsă rezultantă de 11 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de doi ani.
 
În tot acest timp, cel în cauză trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe durata termenului de supraveghere, instanţa i-a impus inculpatului următoarele obligaţii: a) să urmeze un curs de calificare profesională; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Medgidia - Serviciul Monitorizare Servicii Publice şi Direcţia de Gestionare a Domeniului Public şi Privat Medgidia sau în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională Medgidia, pe o perioadă de 90 de zile; c) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.
 
„În baza art. 404, alin. 2 CPP, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă şi în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.