Un constănţean condamnat în Italia îşi va ispăşi pedeapsa de zece ani în România

Curtea de Apel Constanţa a admis, ieri, sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa de recunoaştere a unei sentinţe penale pronunţate în 2014 de către Curtea cu Juraţi din Milano, prin care un bărbat a fost condamnat la pedeapsa de zece ani de închisoare.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus transferarea persoanei condamnate, în prezent aflată în stare de detenţie pe teritoriul Italiei, într-un penitenciar pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei rezultante de zece ani de închisoare.
 
„Dispune executarea în România (…) a pedepsei de zece ani de închisoare aplicate condamnatului pentru săvârşirea infracţiunilor (…), fapte incriminate de legea română în infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, exploatarea cerşetoriei şi furt. Deduce din pedeapsa de zece ani de închisoare aplicată condamnatului perioada executată de la data de 1.10.2013 la zi“, conform deciziei Curţii de Apel Constanţa.
 
Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clienții unei bănci din Italia, lăsați fără bani în conturi Un constănțean și-a recunoscut vina în fața procurorilor DIICOT!

31 Oct 2020 1626

Mobilizare internaţională pentru arestarea unui constănţean găsit vinovat în Italia pentru evadare (document)

18 Nov 2019 2135