Un poliţist din Ilfov, o asistentă de la „Elias“ şi un copil, morţi lângă Mihai Viteazu. Prima condamnare, şapte ani de închisoare

Judecătoria Constanţa a anunţat o nouă condamnare în dosarul unui accident rutier produs la data de 19 august 2012, eveniment rutier în urma căruia un poliţist din Ilfov, o asistentă de la „Elias“ şi o copilă de 12 ani au murit în zona localităţii Mihai Viteazu, din judeţul Constanţa.
 
Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, pe data de 19 august 2012, Iulian Gegiu, de aproximativ 50 de ani, din Năvodari, a condus un automobil marca Daewoo, model Espero, dinspre Tulcea către Constanţa.
 
În zona localităţii Mihai Viteazu, şoferul ar fi pătruns pe contrasens, unde a lovit o Dacie condusă de Ion Eremia, de 41 de ani, lucrător al Poliţiei din Chitila (Ilfov). În urma accidentului, Ion Eremia şi Adriana Habib, de 31 de ani, asistentă la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias“, au decedat.
 
La spital au mai ajuns Constantin Ştefan E., de 12 ani, cu răni grave, Anca Nicoleta Eremia, de 38 de ani, Alexandru Cristian Eremia, de 19 ani, Alina Mihaela E., de 16 ani, Sabina Ana Cristina A., de 12 ani, Iulian Gegiu, de 46 de ani, din Năvodari, Marioara Gegiu, de 52 de ani, şi Melania I., de 12 ani, din Năvodari. În ciuda eforturilor, Sabina Ana Cristina A. a decedat.
 
Iulian Gegiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în iunie 2014. Pe data de 10 decembrie 2015, instanţa l-a condamnat pe Gegiu la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Mai mult decât atât, instanţa a dispus acordarea a aproape un milion de lei cu titlu de daune pentru cei răniţi, dar şi pentru rudele celor decedaţi în accident.
 
Ulterior, Curtea de Apel Constanţa a dispus printr-o decizie definitivă rejudecarea dosarului.
 
La rejudecare, Iulia Barac, judecător al Judecătoriei Constanţa, a decis condamnarea lui Iulian Gegiu, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, la pedeapsa de şapte ani de închisoare (victime: Ion Eremia, Adriana Habeb, Sabina Ana Cristina A.).
 
Pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare (persoana vătămată: Ştefan Constantin Eremia).
 

Instanţa a contopit cele două pedepse cu închisoarea şi a decis condamnarea bărbatului la pedeapsa cea mai grea, de şapte ani de închisoare, cu executare.
 
Mai departe, Judecătoria Constanţa a dispus obligarea părţii responsabile civilmente Carpatica Asig SA la repararea prejudiciilor cauzate prin infracţiune, respectiv la plata către părţile civile a următoarelor sume: 10.000 de lei dune morale pentru partea civilă Alexandru Radu (victimă: sora sa, Adriana Habeb), 10.000 de lei daune morale pentru partea civilă Alexandru Radu (victimă: nepoata, Sabina Ana Cristina A.), 10.000 de lei daune morale pentru partea civilă Liviu Radu (victimă: sora sa, Adriana Habeb), 10.000 de lei daune morale pentru partea civilă Liviu Radu (victimă: nepoata, Sabina Ana Cristina A.), 20.000 de lei daune morale pentru partea civilă Victoria Radu (victimă: fiica sa, Adriana Habeb), 10.000 de lei daune morale pentru partea civilă Victoria Radu (victimă: nepoata, Sabina Ana Cristina A.).

 
Carpatica Asig SA a mai fost obligată la plata despăgubirilor către părţile civile astfel: 2.133,66 de lei daune materiale pentru partea civilă Ştefan Constantin Eremia, 100.000 de lei daune morale pentru partea civilă Ştefan Constantin Eremia, 20.000 de lei daune morale pentru partea civilă Ştefan Constantin Eremia (victima: tatăl său, Ion Eremia), 13.340,95 de lei daune materiale pentru partea civilă Anca Nicoleta Eremia, 50.000 de lei daune morale pentru partea civilă Anca Nicoleta Eremia (victimă: soţul său, Ion Eremia), 20.000 de lei daune morale pentru partea civilă Anca Nicoleta Eremia (victimă: sora sa, Adriana Habeb), 50.000 de lei daune morale pentru partea civilă Alexandru Cristian Eremia (victimă: tatăl său, Ion Eremia), 50.000 de lei daune morale pentru partea civilă Alina Mihaela Eremia (victimă: tatăl sau, Ion Eremia), 20.000 de lei daune materiale pentru partea civilă Ionuţ Cristian Anghel (victimă: fiica sa, Sabina A.), 20.000 de lei daune morale pentru partea civilă Ionuţ Cristian Anghel (victimă: fiica sa, Sabina A.), 10.000 de lei daune morale pentru partea civilă Anghel Gheorghe (victimă: nepoata, Sabina A.), 10.000 de lei daune morale pentru partea civilă Chiriachiţa Anghel (victimă: nepoata Sabina A.).
 
Decizia judecătoarei Iulia Barac nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 11 mai.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie rutieră la Constanţa Un poliţist, o asistentă medicală şi un copil de 12 ani, morţi. Judecata va fi reluată

14 Apr 2016 5301

Un poliţist din Ilfov, o asistentă de la „Elias“ şi o copilă de 12 ani, morţi la Constanţa Iulian Gegiu, condamnat

11 Dec 2015 1712

Accident cu opt răniţi Iulian Gegiu, trimis în judecată pentru moartea unui poliţist

13 Jun 2014 3144