A participat şi Stere Halep Valeriu Rogozenco, sărbătorit, la 70 de ani, de prieteni din Constanţa şi Republica Moldova

Fost preşedinte de club peste Prut şi fost metodist la FC Farul, Valeriu Rogozenco a împlinit 70 de ani şi şi-a invitat prietenii la o festivitate prilejuită de acest eveniment.

Născut în Republica Moldova, dar stabilit în 1999 la Constanţa, Valeriu Rogozenco a activat cinci ani la FC Farul, ca metodist la sectorul juvenil al clubului. Înainte fusese preşedinte la Zimbru Chişinău (echipa jucând în acea perioadă şi în preliminariile Ligii Campionilor) şi preşedinte al Ligii Ziariştilor Sportivi din Moldova, dar activase şi în departamentul internaţional al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Viaţa l-a adus însă în România, la malul mării, venind aici după ce fata sa, Liliana, s-a căsătorit la Constanţa.
 
Valeriu Rogozenco este din Cahul, iar după ce a terminat şcoala medie, a plecat la Chişinău, unde a locuit până în 1999, când s-a hotărât să se mute la Constanţa, urmând-o pe fiica sa, după ce aceasta a devenit mămică. Pe litoral a continuat să activeze în fotbal, la FC Farul, club care a fructificat în centrul de copii şi juniori experienţa sa organizatorică. Valeriu Rogozenco a lucrat cinci ani la FC Farul, iar în prezent trăieşte anii de pensie. În ultimii ani, s-a implicat organizatoric şi la deplasările pe care echipa de old-boys Săgeata Năvodari le-a efectuat peste Prut, la turneul internaţional Cupa FMF.

Tatăl lui Cătălin Carp este oficial al FMF

Cu ocazia împlinirii a 70 de ani, Valeriu Rogozenco a invitat, la un restaurant din Constanţa, mai mulţi prieteni, atât de pe plan local, cât şi din Republica Moldova. Din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal au venit Ilie Carp (tatăl lui Cătălin Carp, fostul fotbalist al FC Viitorul) şi Mihai Dîrţu. Ilie Carp este coordonator al selecţionatelor naţionale moldoveneşti şi fost antrenor în Kazahstan, Belarus, Azerbaidjan sau la Naţionala Under-21 a Republicii Moldova.

Telefonul lui Arcadie Zaporojanu

Dintre prietenii de la Constanţa nu au lipsit de la masa festivă antrenorul Constantin GacheRadu Lefca (directorul de marketing al SSC Farul), Ion Barbu şi Gică Mina (antrenorii SSC Farul), Constantin Funda (antrenor la CS Năvodari), Mihai Terzi, Stere Halep (tatăl Simonei Halep), Dimci Anagnoste, Nicolae Raiciu, Nicolai Cucu, Constantin Tănase sau Zhang Weiqing. Pe lângă FMF, de peste Prut i-au trimis cadouri şi felicitări, şi Comitetul Olimpic Moldovenesc, şi Ministerul Tineretului şi Sportului, şi impresarul Arcadie Zaporojanu, care l-a sunat pe sărbătorit din Spania, acolo unde se afla la momentul festivităţii.

Băiatul şi nepoata s-au dedicat şahului

În afară de fata Liliana (care e medic pediatru), Valeriu Rogozenco mai are un băiat, Dorian (46 de ani), mare maestru internaţional la şah. Acesta este stabilit alături de familie în Germania, la Hamburg, şi, pe lângă evoluţiile din concursuri, antrenează (de patru ani) selecţionatele de seniori ale Germaniei (masculină şi feminină). Următoarea competiţie la care Germania va participa este Campionatul Mondial de la Teheran (Iran), rezervat fetelor, care se va desfăşura între 10 februarie şi 5 martie. Valeriu Rogozenco are două nepoate, fiica Lilianei şi fata lui Dorian. Prima, Alexandra, este studentă la Facultatea de Psihologie din Bucureşti, iar cealaltă, Teodora (născută în anul 2000), a moştenit talentul sportiv al tatălui ei, practicând şi ea şahul.

Sursa foto: Facebook
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

laurentiu Ifrim

26 Oct, 2018 23:48

La multi ani frumosi si sanatosi, nea Valerica !!!

Articole asemanatoare

Năvodari Selecționata din Republica Moldova, victorii în amicalele cu Săgeata Stejaru

14 May 2023 1273

În memoria lui Valeriu Rogozenco Dublă amicală în județul Constanța între Săgeata Stejaru și o selecționată din Republica Moldova (GALERIE FOTO)

12 May 2023 1416

Constanța S-a stins din viață Valeriu Rogozenco, fost ziarist și oficial în fotbal

07 Feb 2023 2194

Nicea Paşata, cel mai bun din echipă Săgeata Stejaru, finalistă la Cupa FMF, din Republica Moldova. Scor-fluviu în semifinale (galerie foto)

14 Nov 2017 5661