Antrenorul de tenis al VIP-urilor Eden Lică, din Constanţa, o pregăteşte, în SUA, pe celebra actriţă Brooke Shields (galerie foto)



Constănţeanul de 30 de ani Eden Lică are mare succes în Statele Unite ale Americii ca antrenor de tenis. Aflat de un an peste Ocean, fostul tenisman lucrează la un club exclusivist aproape de New York, unde le dezvăluie tainele acestui sport mai multor celebrităţi, printre care şi Brooke Shields. În SUA, Eden a avut ocazia să îi cunoască şi pe Jennifer Lopez, şi pe Jerry Seinfeld.

Eden Lică, fiul cel mare al lui Marcel Lică (fost fotbalist, arbitru internaţional şi preşedinte al FC Farul), şi-a deschis noi orizonturi în SUA cu activitatea sa de antrenor de tenis. În prezent, tânărul tehnician lucrează la clubul Hamptons Tennis Company, aflat în Long Island, în oraşul Southhampton, una dintre cele mai bogate şi mai exclusiviste regiuni din America. E aproape de New York, pe malul Oceanului. Un fel de Monte Carlo, unde vin toţi miliardarii Americii, toţi cei care lucrează şi au afaceri pe Wall Street (New York) şi, bineînţeles, majoritatea celebrităţilor. Clubul la care activează Eden se înscrie şi el în nota exclusivistă a zonei. Numai ca să devii membru trebuie să plăteşti o taxă de înscriere de 25.000 de dolari, la care se adaugă preţul lecţiilor.

„Brooke este foarte modestă şi carismatică“



Printre VIP-urile pe care le antrenează Eden Lică la Hamptons Tennis Company se numără şi celebra actriţă Brooke Shields. „Am cunoscut-o la mijlocul lunii trecute. Fiind membră a clubului, a rezervat un antrenament de o oră cu mine. Când ne-am aflat faţă în faţă prima dată, am avut puţin trac, dar am trecut repede peste emoţii, în condiţiile în care Brooke este o persoană foarte modestă şi carismatică. I-am spus că am văzut câteva dintre filmele în care a jucat, favoritul meu fiind «Laguna Albastră», din 1980. De asemenea, m-a impresionat în mod deosebit speech-ul pe care l-a ţinut la moartea lui Michael Jackson. A fost uimită să afle că ştiu atâtea lucruri despre ea. De atunci, o antrenez de două ori pe săptămână, când se află în Southampton, ea călătorind foarte mult“, a declarat Eden Lică. În vârstă de 49 de ani, Brooke Shields nu este străină de tenis, timp de doi ani (1997 - 1999) ea fiind soţia fostului număr 1 mondial Andre Agassi, cei doi fiind împreună din 1993.

Eden i-a cunoscut pe Jennifer Lopez şi pe Seinfeld la un eveniment caritabil



Lecţii de tenis de la antrenorul constănţean ia şi o altă celebritate americană, designerul David Lerner. De asemenea, Eden i-a cunoscut şi pe cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez, pe Jerry Seinfeld (actor, scenograf şi producător de film), dar şi pe Patrick McEnroe (fratele mai mic lui John McEnroe), un fost jucător redutabil de dublu (locul trei în lume) şi fost căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a SUA. „Am jucat un meci la dublu cu Patrick McEnroe şi, spre surprinderea mea, încă se mişcă excelent, deşi are 48 de ani. David Lerner, cu care fac trei antrenamente pe săptămână, este foarte apreciat în SUA. Multe vedete, printre care Paris Hilton şi Beyonce, îi poartă creaţiile. Cu Jennifer Lopez şi cu Jerry Seinfeld am avut ocazia să fac cunoştinţă la un eveniment caritabil, unde s-au strâns fonduri pentru copiii cu probleme. S-au donat sume importante, numai într-o zi, cât am fost eu acolo, s-au strâns peste 300.000 de dolari“, arată Eden Lică.  

Antrenorul îşi face vacanţa pe insula Cape Cod



Fost coleg la tenis cu Horia Tecău, alături de care a copilărit (fiind în aceeaşi clasă şi la liceu), Eden este bun prieten şi cu Simona Halep. Antrenorul de 30 de ani nu va avea însă cum să ajungă să o urmărească la US Open (unde vice-lidera mondială s-a calificat în turul trei), întrucât va pleca în vacanţă. „Din păcate, la US Open n-am să ajung în acest an. Am avut o vară extraordinar de grea şi beneficiez doar de o săptămână liberă, după care încep sezonul de iarnă în New York. De aceea, am preferat să-mi petrec vacanţa pe o insulă lângă Boston (Cape Cod). Vreau să uit puţin de tenis şi să-mi încarc bateriile. Referitor la Simona, o cunosc încă de când avea cinci ani şi începea tenisul. Ţinem legătura în continuare. Chiar înainte de turneul de la New Haven am vorbit şi îi spusesem că voi veni să o văd, însă n-am mai apucat, întrucât a pierdut destul de repede. Pentru mine nu e o surpriză că a ajuns locul 2 WTA, pentru că ştiu cât de mult şi cât de serios se pregăteşte. Doi ani la rând, s-a antrenat la clubul părinţilor mei din Constanţa, Eden Club, şi o vedeam zilnic ce serioasă şi ambiţioasă era“, povesteşte Eden, care, în poza de mai sus, apare alături de Patrick McEnroe.   

Va lucra la un alt club, cu un contract pe cinci ani



De la începutul lunii viitoare, tânărul constănţean va lucra la un alt club, tot în Long Island, cu care a semnat un contract pe cinci ani. Eden abia aşteaptă să înceapă munca! „Demarez activitatea pe 8 septembrie. Este un club care s-a deschis anul trecut. Se află la jumătate de oră de centrul New York-ului. Are o bază sportivă superbă, cu numeroase facilităţi, terenuri de fotbal, piscină olimpică, teren de golf, 12 terenuri de tenis, sală de fitness, saună, masaj etc. Managerul clubului, Sandra Nunez (fostă jucătoare de tenis), care este româncă, m-a ajutat enorm cu procedurile de prelungire a vizei şi mi-a oferit un contract pe cinci ani. Sunt fericit să încep o nouă aventură la un club atât de important“, s-a arătat entuziasmat Eden Lică.

Sursa foto 2: childstarlets.com 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)

05 Dec 2018 6506