„Cavalerul“ Robert Diaconescu a fost naş Mireasa Daniela Irina Jalbă, furată de arbitrii Eduard Ploţchi şi Marius Ţugurel (galerie foto)

Arbitrajul constănţean de rugby a fost reprezentat la nivel înalt la nunta tinerilor Daniela Irina şi Lucian Jalbă. Cei doi au fost cununaţi de cel mai bun arbitru din Constanţa, Robert Andrei Diaconescu, şi de soţia acestuia, Cristina, iar la nuntă s-au aflat în prim-plan alţi doi „cavaleri“ ai sportului cu balonul oval, Eduard Ploţchi şi Marius Ţugurel.
 
Tânăra pereche Lucian şi Daniela Irina şi-au unit destinele, părinţi spirituali având plăcerea să le fie soţii Diaconescu, Robert Andrei şi Cristina. Naşul este numărul unu în arbitrajul constănţean de rugby, un „cavaler“ cu meciuri conduse în Superliga internă, dar şi cu delegări la partide internaţionale. Şi mireasa are legătură cu sportul, fiind fostă voleibalistă, la echipa constănţeană având-o colegă pe Alexandra Mocanu Lieb, soţia lui Nicolae Radu Mocanu, antrenor la echipa de rugby Cleopatra Mamaia (campioană naţională) şi la lotul de juniori de până în 17 ani al României.

 Sora mirelui, Elena Jalbă, este prietena lui Eduard Ploţchi


 Naşii şi finii sunt prieteni vechi. Mirele şi naşa se cunosc de zece ani, fiind colegi de facultate la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, la Drept. Iar când s-au căsătorit, Robert Andrei şi Cristina i-au avut cavaler şi domnişoară de onoare pe Lucian şi Daniela Irina! Nu în ultimul rând, sora lui ginerică, Elena Jalbă, este prietena unui alt arbitru de rugby din Constanţa, Eduard Ploţchi (nepotul lui Adrian Pllotschi, fost mare jucător al Farului Constanţa, iar actualmente antrenor la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa). Ceremonialul religios al nunţii a avut loc la Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina“ din Constanţa, iar cei peste 200 de nuntaşi au petrecut ca în basme la restaurantul „Diplomatic“. „A fost foarte frumos. Toată lumea s-a simţit super“, a declarat naşul. La fericitul eveniment, cei prezenţi l-au admirat şi pe copilul naşilor, Andrei Cristian, un băieţel de doi ani şi cinci luni frumuşel şi deştept foc.

 Ce au obţinut hoţii în schimbul miresei


 Pe lângă Eduard Ploţchi, la nuntă a participat un al treilea arbitru constănţean de rugby, Marius Ţugurel, bun prieten cu Edi şi cu Robert Andrei Diaconescu. Băieţi atletici, vitezişti şi obişnuiţi (de pe terenurile de rugby) cu sprinturile, Edi şi Marius n-au avut nicio greutate în a fura mireasa şi a dispărea rapid cu ea. Doar ei doi au format gaşca hoţilor şi, după 25 de minute de la răpire, s-au întors la local pentru negocieri. Cele două părţi au căzut la pace pentru 200 de lei şi două sticle de whisky. „A fost o nuntă deosebită. Ne-am distrat pe cinste”, a spus şi Marius Ţugurel.

 Robert Andrei Diaconescu va oficia la meciul Ucraina - Belgia


 Robert Andrei Diaconescu va conduce în acest weekend un nou meci de rugby, urmând a fi central la confruntarea Poli Agro Iaşi - U Cluj, care se va desfăşura mâine, de la ora 11.00, în etapa a cincea a Cupei României, zona Moldova. Unul dintre arbitrii de margine ai acestei partide, Marius Grigore, este tot din Constanţa. Peste o lună, Robert Diaconescu va oficia la un nou meci internaţional, Ucraina - Belgia, din eşalonul secund al Rugby Europa, meci care contează şi pentru calificările la Campionatul Mondial din 2015. Disputa, la care Robert va oficia la margine, va avea loc în Belgia, din pricina conflictului din Ucraina, iar brigada de arbitri este în totalitate românească.
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.