Florea Opriş şi Constantin Gechereanu îşi serbează astăzi zilele de naştere

Fostul rugbyst Florea Opriş, campion naţional cu Farul Constanţa în anul 1986, îşi serbează astăzi ziua de naştere, împlinind 61 de ani. Născut la Zimnicea, Opriş s-a stabilit la Constanţa, după ce a venit la Farul.
 
Florea Opriş evolua ca pilier şi a participat cu echipa naţională a României la prima ediţie a Cupei Mondiale, desfăşurată în 1987. Ca jucător al Farului, a evoluat, în 1986, la turneul Masters din Franţa (un fel de campionat mondial al cluburilor), la care echipa constănţeană a evoluat foarte bine, ajungând până în finală, pe care a pierdut-o contra formaţiei Toulouse. La echipa naţională, Opriş a susţinut şi patru meciuri contra Franţei.
 
Florea Opriş a evoluat şi la o echipă de club din străinătate, Avignon (Franţa), iar după încheierea activităţii competiţionale a activat la Farul Constanţa şi ca antrenor, atât în sectorul juvenil (unde a pregătit jucători precum Ciolacu, Calancea, Codea sau Florin Sasu), cât şi în staff-ul tehnic al echipei mari. La Farul, fostul internaţional a îndeplinit şi funcţia de team manager.
 
Tot astăzi, îşi serbează ziua de naştere Constantin Gechereanu, fost jucător de fotbal la mai multe echipe de ligă inferioară din judeţul Constanţa, printre care Midia Năvodari, Cimentul Medgidia şi Electrica Dobrogea. „Costică“ a ajuns la 46 de ani, dar nu a renunţat la fotbal, jucând încă, atât la formaţia de Liga a 4-a Victoria Mihai Viteazu, cât şi la turnee de sală. De asemenea, fiind încadrat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, evoluează şi pentru AS Jandarmii Dobrogea, atunci când sunt competiţii inter arme.
 
Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campion cu Farul Constanţa Fostul internaţional Florea Opriş împlineşte astăzi 60 de ani (galerie foto)

10 Mar 2016 5057