Mister „Şcoala 43“ şi „Toamna Bobocilor“ Dublul campion mondial Robert Drăgănoiu a intrat la „Ovidius“ cu a patra medie (galerie foto)

Constănţeanul Robert Andrei Drăgănoiu este un tânăr plin de calităţi. Are un succes deosebit în sport, ca practicant de Karate Ashihara, dar şi învaţă foarte bine, fiind un elev eminent, de zece pe linie. La Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ a colecţionat premii de excelenţă şi a fost şef de promoţie, iar la Liceul Teoretic „Ovidius“, a intrat cu media 9.90. Luna viitoare, Robert va participa la Campionatul Mondial din Ungaria.
 
În vârstă de 14 ani, Robert Andrei Drăgănoiu este un fenomen. A fost mândria Şcolii nr. 43 din Constanţa, calificativelor maxime din anii de învăţământ primar adăugându-li-se premiile de excelenţă din clasele V-VIII, pe care le-a încheiat ca şef de promoţie, cu media 10, aceeaşi pe care a avut-o şi colegul său Paul Adrian Străjeru. Graţie acestor performanţe şcolare, Robert a primit cheia şcolii, pe care a predat-o la finele clasei a VIII-a. În continuare, tânărul s-a orientat către Liceul „Teoretic“ Ovidius, unde a intrat cu a patra medie, 9,90 (primele trei fiind 10, 9,95 şi 9,94). Învaţă în clasa a IX-a B, care are profilul Real şi specializarea Matematică - informatică, bilingv (limba engleză). Aureolat de rezultatele de la sport şi de la carte, Robert este şi un adevărat Făt-Frumos, şarmant, înalt (are 1,80 m) şi atletic. Cei nouă ani de Karate Ashihara şi-au pus amprenta asupra fizicului său, dar i-au modelat în chip fericit şi personalitatea. Astfel că titlurile de Mister „Şcoala Generală nr. 43“ şi Mister „Toamna Bobocilor 2014“ nu aveau cum să-l ocolească pe Robert, la balurile de final de şcoală şi de început de liceu.

 Fratele lui Robert face Karate Ashihara şi Jiu-Jitsu Brazilian


 Părinţii lui Robert, Angel şi Maria, sunt tare mândri de Robert, ca şi de celălalt copil al lor, Eduard. Acesta împlineşte nouă ani peste două luni şi e şi el luptător, practicând atât Karate Ashihara (la clubul fratelui său mai mare, Ares Dojo DM Constanţa, cu antrenorul Nicu Vasiliu), cât şi Jiu-Jitsu Brazilian (la Absoluto Constanţa, sub îndrumarea lui Bogdan Mocanu). „Suntem încântaţi de băieţii noştri. Ca luptător, Robert e mai calm, iar Eduard îmi seamănă mie, e mai energic şi mai incisiv. Liniştea interioară pe care o are Robert îl ajută mult în Karate Ashihara. A urcat foarte rapid în această disciplină (având un grad mare pentru vârsta sa), iar sportul l-a ajutat şi să se dezvolte armonios din punct de vedere fizic. Totodată, l-a responsabilizat şi l-a maturizat“, a declarat Angel Drăgănoiu, care este şi el un iubitor al sportului. În vârstă de 40 de ani, tatăl fraţilor Drăgănoiu a făcut în tinereţe înot şi fotbal, iar de 24 de ani (cu mici pauze), este practicant de culturism.

 Ares Dojo DM Constanţa are şase participanţi la Mondiale


 Dublu campion mondial de juniori (la kata şi kumite), în 2013, la Braşov, Robert speră să repete performanţa şi în acest an, cu ocazia Campionatului Mondial care se va desfăşura la Gyor, în Ungaria, pe 20 noiembrie. Clubul Ares Dojo DM Constanţa participă la această întrecere cu şase sportivi, toţi juniori: Marian Badea (din Mereni), Gani Adin (din Topraisar), Robert Drăgănoiu, Andrei Marin, Ştefan Macsiniuc şi Robert Câmpean (toţi din Constanţa). „Dintre ai noştri, Robert şi Andrei (care, anul trecut, a luat bronz la Mondiale) au cele mai mari şanse de reuşită. Aşteptăm însă evoluţii deosebite şi de la ceilalţi băieţi. Totul depinde de mobilizarea lor, pentru că e totuşi un Campionat Mondial. Sperăm să fim o echipă frumoasă. Oricum, semnele sunt îmbucurătoare, după cum a arătat şi pregătirea alături de lotul naţional al României, desfăşurată la Poiana Braşov. Robert Câmpean are 16 ani şi vine din Karate Shotokan. Întrecerea de la Gyor e şi de seniori, dar noi nu participăm cu nimeni la această categorie. Ar fi fost Silviu Şeitan, din Mereni, dar el nu are vechimea necesară pentru a fi admis la seniori la Mondiale“, a declarat Nicu Vasiliu, devenit recent şi arbitru internaţional în Karate Ashihara, dar şi arbitru la galele de lupte în cuşcă. De asemenea, a fost unul dintre arbitrii de la gala Extreme Fight - Turneul Campionilor V, de la Constanţa.

Sursa foto: Facebook (Robert Andrei Drăgănoiu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.