Pe urmele Miss România La Constanţa, renaşte echipa de majorete. Cele mai frumoase fete sunt aşteptate la preselecţie

Sala de dans a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa va găzdui vineri, 27 ianuarie, de la ora 17.00, preselecţia pentru alcătuirea echipei de majorete a instituţiei de învăţământ.
 
În urmă cu câţiva ani, LPS a mai avut trupă de majorete, iar prof. Magdalena Martinescu, director adjunct al liceului, a hotărât să se implice din nou în acest proiect, în urma unei solicitări a clubului de rugby Tomitanii Constanţa, care vrea să aibă la meciurile de acasă, din acest an, şi spectacol de majorete. Din trupă vor face parte numai eleve de la LPS. În primă fază, preselecţia se va face din rândul componentelor claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a ale liceului, existând apoi posibilitatea ca, după ce formaţia va fi pusă pe roate, în ea să fie cooptate şi „junioare“. Din precedenta trupă a făcut parte şi Maria Iacob, care, în 2012, pe când avea 17 ani, a primit titlul de Miss România în cadrul celui mai important eveniment de modă din România, „Bucharest Fashion Week“.
 
„Cu trupa anterioară am participat la diferite evenimente pe plan local, inclusiv la meciurile echipei de rugby a LPS, dar, în ultimii ani, genul acesta de acţiune n-a mai avut ecou. Acum, am primit o propunere de la Tomitanii, care sunt pe val şi au nevoie de toată susţinerea la partidele lor de acasă. Am zis că încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă, având în vedere că, dintre titularii lor, mulţi sunt elevi de-ai noştri. Încercăm o conlucrare cu clubul de rugby şi vrem ca programul nostru artistic să fie, meci de meci, parte componentă a show-ului sportiv al Tomitanilor, care să se încheie cu victoria lor“, a declarat Magdalena Martinescu, profesor de pregătire teoretică sportivă la LPS „Nicolae Rotaru“,

O trupă faină, care să rupă gura târgului

Aceasta s-a ocupat şi de trupa anterioară de majorete, din care mai făceau parte, pe lângă Maria Iacob, şi alte fete frumoase, cu rezultate deosebite, precum Andreea Jaqline TimofeiRoxana RoşioruLarisa Constantinescu sau Alexandra Bernianu. Prof. Magdalena Martinescu speră ca anunţul preselecţiei să aibă ecou în rândul elevelor de la LPS, iar vineri să fie prezente cât mai multe. Dacă nu, cadrul didactic va merge prin fiecare clasă în căutare de fete.
 
„Vreau să strâng cele mai frumoase fete pentru o trupă faină, astfel încât să rupem gura târgului. Am decis ca echipa să fie alcătuită numai din eleve ale LPS. E bine să fie toate din aceeaşi unitate de învăţământ, întrucât sunt mai uşor de urmărit şi de gestionat, şi ca repetiţii, şi ca prezenţe la şcoală“, a arătat Magdalena Martinescu.

Show înainte, în pauză şi după meci

„Vrem să colaborăm cu LPS pe această temă. Cred că vom fi singura echipă de rugby din România cu trupă de majorete. Fetele vor avea program artistic înainte, în pauză şi după meci. Vrem să avem astfel de show-uri la partidele noastre de acasă de la toate categoriile de vârstă. Primul meci va fi în luna martie a acestui an“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor la clubul Tomitanii, grupare care va suporta cheltuielile legate de echipamentul fetelor. Magdalena Martinescu a spus că, deocamdată, nu există în plan ca trupa de majorete să participe şi la alte acţiuni în afară de cele ale Tomitanilor, însă există deschidere în acest sens. „N-am gândit nimic, dar sunt deschisă oricărei propuneri. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a spus că ar vrea ca această echipă să fie una fanion. Trebuie să recunosc că mi-ar plăcea aşa ceva, pentru că, atunci, am putea să o îmbunătăţim, să o mărim ca număr de participante şi să ieşim şi la alte acţiuni“, a arătat directorul adjunct al LPS.

Sincronizarea e totul

Din trupă vor face parte minimum opt fete şi maximum 15. Deocamdată, vârsta de selecţie va fi puţin mai mare, fiind căutate eleve de la LPS cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani (până în clasa a XII-a, an terminal, care are alte priorităţi). „Întâi, este bine ca fetele să fie un pic mai mari ca vârstă, ca să vorbim aceeaşi limbă şi să înţeleagă rigorile acestui tip de exerciţiu. Dacă una întârzie o mişcare, se strică toată sincronizarea. Trebuie să creez un nucleu de seriozitate, iar în momentul în care se formează nişte principii şi un cult al acestei echipe, pot pătrunde şi «junioare». Echipa va funcţiona în cadrul liceului. Este o activitate extraşcolară, neremunerată. Suntem toţi voluntari, iar la sfârşit ne bucurăm de ce iese“, a punctat Magdalena Martinescu.

Ar putea participa şi la concursuri de majorete

Profesorul de la LPS spune că îi place promovarea unui astfel de format artistic, iar trupa de majorete a liceului ar putea participa şi la competiţii oficiale. „Activitatea majoretelor e relativ nouă în România. E în creştere însă, astfel că, prin asociaţia sportivă a şcolii, am putea să ne înscriem şi în Campionatul Naţional de majorete. Există competiţii (la majorete cu pampoane şi la majorete cu baston), dar şi federaţie. Concursul constă într-un exerciţiu pe muzică. Se face o coregrafie şi, în funcţie de numărul de schimbări de formaţie, de aşezarea şi sincronizarea sportivelor, sunt nişte criterii de punctaj, în baza cărora se face o ierarhie. E interesant. În partea de vest a României se promovează mai tare acest concept. Dacă va merge şi la noi, ar fi super“, a mai spus Magdalena Martinescu.

„Dădeam viaţă fiecărei coregrafii“

În momentul de faţă, una dintre fostele componente ale trupei de majorete de la LPS, Maria Iacob, este studentă în ultimul an la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, domeniul Kinetoterapie. În vârstă de 21 de ani, Maria îşi aminteşte cu plăcere de activitatea sa de majoretă. „Ce amintiri deosebite am! A fost o perioadă frumoasă, în care noi, majoretele, dansam cu drag pentru fiecare reprezentaţie pe care o aveam, fie în afara liceului, fie la evenimentele organizate de acesta. Puneam suflet în ceea ce făceam în sala de dans şi dădeam viaţă fiecărei coregrafii. Chiar m-aş reîntoarce cu drag în acea sală. Din păcate, timpul nu-mi mai permite. Îmi este tare dor însă. Ce spectacol făceam! Mă bucur că va fi reînfiinţată trupa. Sunt convinsă că doamna Magda va face cele mai bune alegeri. Este o profesoară desăvârşită, pe care o apreciez enorm“, a spus Maria Iacob.

Şi modelling-ul a fost o poveste frumoasă

Fosta Miss România a activat în anii trecuţi şi în modelling, dar s-a decis să îşi croiască un alt drum în viaţă, în domeniul kinetoterapiei. „Îmi place foarte mult această ramură şi, zi de zi, mi-am dat seama că mi-am ales bine facultatea. Sunt în an terminal acum, mă pregătesc să susţin licenţa în Kinetoterapie, la vară. Momentan, sunt cu stresul sesiunii, vreau să iasă totul bine. Şi o să iasă până la urmă. Şi modelling-ul a fost o poveste frumoasă pentru mine, dar meseria pe care am ales-o acum este prioritară. Însă, dacă voi avea ocazia să mai fac o prezentare sau o şedinţă foto, nu voi spune nu“, a mai zis Maria Iacob, cea care intenţionează să-şi deschidă un cabinet de kinetoterapie. De asemenea, vrea să se specializeze şi în domeniul Balneoterapiei.
 
Sursa foto: Facebook (Andreea Jaqline Timofei)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 597

ONSȘ Constanța 2024 Participare numeroasă la pentatlon și tetratlon, concursuri organizate în comuna 23 August (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 970

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 569

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 772

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 634

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 646

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 753

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 2755

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 821

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1153

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 982

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 880

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 901

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 835

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 721