Monden

Pe urmele Miss România La Constanţa, renaşte echipa de majorete. Cele mai frumoase fete sunt aşteptate la preselecţie

Sala de dans a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa va găzdui vineri, 27 ianuarie, de la ora 17.00, preselecţia pentru alcătuirea echipei de majorete a instituţiei de învăţământ.
 
În urmă cu câţiva ani, LPS a mai avut trupă de majorete, iar prof. Magdalena Martinescu, director adjunct al liceului, a hotărât să se implice din nou în acest proiect, în urma unei solicitări a clubului de rugby Tomitanii Constanţa, care vrea să aibă la meciurile de acasă, din acest an, şi spectacol de majorete. Din trupă vor face parte numai eleve de la LPS. În primă fază, preselecţia se va face din rândul componentelor claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a ale liceului, existând apoi posibilitatea ca, după ce formaţia va fi pusă pe roate, în ea să fie cooptate şi „junioare“. Din precedenta trupă a făcut parte şi Maria Iacob, care, în 2012, pe când avea 17 ani, a primit titlul de Miss România în cadrul celui mai important eveniment de modă din România, „Bucharest Fashion Week“.
 
„Cu trupa anterioară am participat la diferite evenimente pe plan local, inclusiv la meciurile echipei de rugby a LPS, dar, în ultimii ani, genul acesta de acţiune n-a mai avut ecou. Acum, am primit o propunere de la Tomitanii, care sunt pe val şi au nevoie de toată susţinerea la partidele lor de acasă. Am zis că încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă, având în vedere că, dintre titularii lor, mulţi sunt elevi de-ai noştri. Încercăm o conlucrare cu clubul de rugby şi vrem ca programul nostru artistic să fie, meci de meci, parte componentă a show-ului sportiv al Tomitanilor, care să se încheie cu victoria lor“, a declarat Magdalena Martinescu, profesor de pregătire teoretică sportivă la LPS „Nicolae Rotaru“,

O trupă faină, care să rupă gura târgului

Aceasta s-a ocupat şi de trupa anterioară de majorete, din care mai făceau parte, pe lângă Maria Iacob, şi alte fete frumoase, cu rezultate deosebite, precum Andreea Jaqline TimofeiRoxana RoşioruLarisa Constantinescu sau Alexandra Bernianu. Prof. Magdalena Martinescu speră ca anunţul preselecţiei să aibă ecou în rândul elevelor de la LPS, iar vineri să fie prezente cât mai multe. Dacă nu, cadrul didactic va merge prin fiecare clasă în căutare de fete.
 
„Vreau să strâng cele mai frumoase fete pentru o trupă faină, astfel încât să rupem gura târgului. Am decis ca echipa să fie alcătuită numai din eleve ale LPS. E bine să fie toate din aceeaşi unitate de învăţământ, întrucât sunt mai uşor de urmărit şi de gestionat, şi ca repetiţii, şi ca prezenţe la şcoală“, a arătat Magdalena Martinescu.

Show înainte, în pauză şi după meci

„Vrem să colaborăm cu LPS pe această temă. Cred că vom fi singura echipă de rugby din România cu trupă de majorete. Fetele vor avea program artistic înainte, în pauză şi după meci. Vrem să avem astfel de show-uri la partidele noastre de acasă de la toate categoriile de vârstă. Primul meci va fi în luna martie a acestui an“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor la clubul Tomitanii, grupare care va suporta cheltuielile legate de echipamentul fetelor. Magdalena Martinescu a spus că, deocamdată, nu există în plan ca trupa de majorete să participe şi la alte acţiuni în afară de cele ale Tomitanilor, însă există deschidere în acest sens. „N-am gândit nimic, dar sunt deschisă oricărei propuneri. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a spus că ar vrea ca această echipă să fie una fanion. Trebuie să recunosc că mi-ar plăcea aşa ceva, pentru că, atunci, am putea să o îmbunătăţim, să o mărim ca număr de participante şi să ieşim şi la alte acţiuni“, a arătat directorul adjunct al LPS.

Sincronizarea e totul

Din trupă vor face parte minimum opt fete şi maximum 15. Deocamdată, vârsta de selecţie va fi puţin mai mare, fiind căutate eleve de la LPS cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani (până în clasa a XII-a, an terminal, care are alte priorităţi). „Întâi, este bine ca fetele să fie un pic mai mari ca vârstă, ca să vorbim aceeaşi limbă şi să înţeleagă rigorile acestui tip de exerciţiu. Dacă una întârzie o mişcare, se strică toată sincronizarea. Trebuie să creez un nucleu de seriozitate, iar în momentul în care se formează nişte principii şi un cult al acestei echipe, pot pătrunde şi «junioare». Echipa va funcţiona în cadrul liceului. Este o activitate extraşcolară, neremunerată. Suntem toţi voluntari, iar la sfârşit ne bucurăm de ce iese“, a punctat Magdalena Martinescu.

Ar putea participa şi la concursuri de majorete

Profesorul de la LPS spune că îi place promovarea unui astfel de format artistic, iar trupa de majorete a liceului ar putea participa şi la competiţii oficiale. „Activitatea majoretelor e relativ nouă în România. E în creştere însă, astfel că, prin asociaţia sportivă a şcolii, am putea să ne înscriem şi în Campionatul Naţional de majorete. Există competiţii (la majorete cu pampoane şi la majorete cu baston), dar şi federaţie. Concursul constă într-un exerciţiu pe muzică. Se face o coregrafie şi, în funcţie de numărul de schimbări de formaţie, de aşezarea şi sincronizarea sportivelor, sunt nişte criterii de punctaj, în baza cărora se face o ierarhie. E interesant. În partea de vest a României se promovează mai tare acest concept. Dacă va merge şi la noi, ar fi super“, a mai spus Magdalena Martinescu.

„Dădeam viaţă fiecărei coregrafii“

În momentul de faţă, una dintre fostele componente ale trupei de majorete de la LPS, Maria Iacob, este studentă în ultimul an la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, domeniul Kinetoterapie. În vârstă de 21 de ani, Maria îşi aminteşte cu plăcere de activitatea sa de majoretă. „Ce amintiri deosebite am! A fost o perioadă frumoasă, în care noi, majoretele, dansam cu drag pentru fiecare reprezentaţie pe care o aveam, fie în afara liceului, fie la evenimentele organizate de acesta. Puneam suflet în ceea ce făceam în sala de dans şi dădeam viaţă fiecărei coregrafii. Chiar m-aş reîntoarce cu drag în acea sală. Din păcate, timpul nu-mi mai permite. Îmi este tare dor însă. Ce spectacol făceam! Mă bucur că va fi reînfiinţată trupa. Sunt convinsă că doamna Magda va face cele mai bune alegeri. Este o profesoară desăvârşită, pe care o apreciez enorm“, a spus Maria Iacob.

Şi modelling-ul a fost o poveste frumoasă

Fosta Miss România a activat în anii trecuţi şi în modelling, dar s-a decis să îşi croiască un alt drum în viaţă, în domeniul kinetoterapiei. „Îmi place foarte mult această ramură şi, zi de zi, mi-am dat seama că mi-am ales bine facultatea. Sunt în an terminal acum, mă pregătesc să susţin licenţa în Kinetoterapie, la vară. Momentan, sunt cu stresul sesiunii, vreau să iasă totul bine. Şi o să iasă până la urmă. Şi modelling-ul a fost o poveste frumoasă pentru mine, dar meseria pe care am ales-o acum este prioritară. Însă, dacă voi avea ocazia să mai fac o prezentare sau o şedinţă foto, nu voi spune nu“, a mai zis Maria Iacob, cea care intenţionează să-şi deschidă un cabinet de kinetoterapie. De asemenea, vrea să se specializeze şi în domeniul Balneoterapiei.
 
Sursa foto: Facebook (Andreea Jaqline Timofei)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activități de prevenire ale Poliției Române. Ce au învățat elevii constănțeni

09 Nov 2017 209

A fost convocată şi Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru” Lotul de minicadete al României este în pregătire la Constanţa

07 Nov 2017 717

Aproape 40 de persoane, trimise în judecată. Lista completă a inculpaţilor

24 Oct 2017 1060

Premiere de la bugetul local pentru sportivi şi antrenori de la CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru“

24 Oct 2017 1197

Alina Zaharia, de la CS Farul Constanţa, a câştigat Top 12 la tenis de masă pentru senioare

23 Oct 2017 504

Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, a câştigat Cupa României la copii

11 Oct 2017 435

Atletism pe stadionul „Farul“ Copiii se întrec sâmbătă la Constanţa la Cupa Toamnei

06 Oct 2017 708

Este stabilită în Anglia Fosta atletă, campioană naţională, Georgiana Jugănaru s-a căsătorit la Constanţa

30 Sep 2017 9454

Săptămâna Europeană a Sportului la Constanța. Iată programul activităților!

25 Sep 2017 448

România, campioană europeană la tenis de masă Andrei Szemerjai - „E o victorie mare, care ar trebui să schimbe nişte lucruri“

19 Sep 2017 2167

Tradiţionalul turneu de tenis juvenil de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa Cupa Litoralului şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto + video)

01 Sep 2017 864

Constanţa a urcat de opt ori pe podium Răzvan Grecu, Ioana Manoliu şi Florentin Cojocaru, aur la atletism (galerie foto)

08 Aug 2017 895

Oficial despre cazul celor aproape 40 de constănţeni trimişi în judecată. Peste 100 de infracțiuni

25 Jul 2017 652

Constanţa. UPDATE 2. Aproape 40 de persoane trimise în judecată pentru luare de mită. Iată lista completă

25 Jul 2017 6876

De Crăciun, vor deveni părinţi Fosta jucătoare de tenis de masă Andreea Filip s-a căsătorit cu halterofilul Alin Olteanu (galerie foto)

25 Jul 2017 5769

Ionuţ Neagoe, campion balcanic Ioana Colibăşanu şi Iulian Dobrescu, medalii de aur la Naţionalele de atletism (galerie foto)

18 Jul 2017 1842

Concurs de angajare la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa. Ce posturi sunt vacante

17 Jul 2017 2714

Atletul Marian Petre a ratat finala la Campionatul Mondial pentru numai trei centimetri!

15 Jul 2017 1227

Ionuţ Neagoe, Adrian Boldeanu şi Ioana Manoliu, aur la Naţionale Constanţa a urcat de 15 ori pe podium la atletism (galerie foto)

10 Jul 2017 1069

Campioana olimpică Tecla Marinescu Borcănea, la „Memorialul Ştefan Aftenie“ „Nea Fane s-a născut să fie antrenor şi să scoată campioni“ (galerie foto + video)

10 Jul 2017 2746

Campioana olimpică Tecla Marinescu - Borcănea, prezentă la „Cupa Farul - Memorialul Ştefan Aftenie“ (galerie foto+video)

08 Jul 2017 951

Sâmbătă, la Constanţa se desfăşoară ediţia a treia a „Cupei Farul - Memorialul Ştefan Aftenie“

06 Jul 2017 2271

Titlu naţional şi barem reconfirmat. „Kenya, venim!“ Atletul Marian Petre, evoluţii încurajatoare înainte de Campionatul Mondial (galerie foto)

30 Jun 2017 1412

Ionuţ Arsu şi Ştefania Morar, aur la Naţionalele de haltere Constanţa, din nou la înălţime - peste 40 de medalii (galerie foto)

17 Jun 2017 3358

Tenisul de masă, victorios Titluri balcanice şi alte medalii pentru reprezentanţii Constanţei la campionatul de la Albena (galerie foto)

13 Jun 2017 1654

Record personal şi barem îndeplinit pentru Mondiale Atletul Marian Petre a cucerit două medalii la Campionatul Balcanic (galerie foto)

07 Jun 2017 1115

De două ori medaliată cu aur şi cu bareme pentru Euro îndeplinite Campionat Naţional de vis pentru atleta Ioana Manoliu (galerie foto)

30 May 2017 2544

Trei zile de teatru internaţional „Aplauze“ la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“

23 May 2017 889

Copii din toată România joacă la Constanţa la Naţionalele de tenis de masă (galerie foto+video)

20 May 2017 2174

Trei posturi sunt vacante la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanţa. Când are loc concursul

20 Apr 2017 3221

Şapte medalii cucerite de judeţul Constanţa la Campionatul Naţional de lupte (galerie foto)

11 Apr 2017 1595

Au venit americanii! Puşcaşi marini, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Sâmbătă e ziua cea mare! (galerie foto + video)

11 Apr 2017 2160

Elevii de la LPS „Nicolae Rotaru" au aflat despre baseball de la doi puşcaşi marini americani (galerie foto+video)

10 Apr 2017 1781

Au cucerit prima medalie a anului Tomitanii Constanţa, pe podiumul naţional la rugby în zece (galerie foto)

10 Apr 2017 2276

Militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu popularizează baseball-ul la LPS „Nicolae Rotaru”

09 Apr 2017 937

UPDATE Tudor Ivan şi Andreea Toporan, de la LPS „Nicolae Rotaru”, medaliaţi cu aur în Grecia, la Thessaloniki Dance Festival

09 Apr 2017 3559

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a urcat pe podium la Naţionalele de tenis de masă

30 Mar 2017 672

Atleta Ioana Emilia Colibăşanu, din Constanţa, a urcat din nou pe podium la Naţionale (galerie foto)

23 Mar 2017 558

„Un sportiv de mare perspectivă“ Atletul Marian Petre, aur şi bronz la Naţionale, cu recorduri personale

13 Mar 2017 2051

UPDATE. „Vor ajunge «sinistrați» în propriul oraș“ Unde se vor antrena sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanţa? Măsuri luate de Ministerul Educaţiei (documente)

07 Mar 2017 2915

Juniorul Cristian Pletea a ieșit campion național și la seniori

06 Mar 2017 1292

Fetele de la CS Farul înfruntă astăzi la Constanţa campioana ACS Dumbrăviţa în semifinalele Superligii de tenis de masă

25 Feb 2017 763

La mulţi ani şi pentru Samir Regep! Antrenorul de haltere Angheluş Beşleagă schimbă astăzi prefixul

24 Feb 2017 1790

Iulia Necula, din Constanţa, inclusă în echipa Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă

22 Feb 2017 2493

Andreea Ana, pe locul trei în Suedia Medalii pentru luptătorii constănţeni la Naţionalele de la Timişoara

21 Feb 2017 495

Constanţa, pe podium Ioana Manoliu şi Alexandru Bugheanu, aur la Campionatul Naţional de probe combinate

13 Feb 2017 4541

Astăzi este ziua de naştere a antrenorului Cornel Suciu, de la CS Năvodari

10 Feb 2017 1303

Stelian Haşoti, Eveline Lisenco şi Robert Diaconescu îşi serbează astăzi zilele de naştere

04 Feb 2017 1172

De la Georges Mihai la Teodor Andrei. Aniversări, astăzi, în sportul constănţean (galerie foto)

26 Jan 2017 1954

UPDATE Soluţii pentru sinistraţi! Oamenii blocaţi în trafic în municipiu vor fi cazaţi la Liceul cu Program Sportiv. Sunt 60 de locuri disponibile

06 Jan 2017 736