Targ de fete la Castel

1 bruneta =3D 2 blonde

Un concurs de frumusete e un soi de obor : juriul cauta pe la masele, examineaza mersul, copitele, noteaza dimensiunile, ca la o jivina domestica ce ar putea aduce, gospodarului care-o tocmeste, multe parale # Andreea Marinescu a luat, miercuri seara, premiul I la concursul organizat de agentia Tres Jolie * Adica a primit himalayana suma de zece milioane de lei

Miercuri seara, la club Castel din Mamaia, a avut loc prima editie a festivalului Tres Jolie Media, manifestare dedicata nurilor feminini. Am fost chemati acolo la ora 19 si, contrar uzantelor, am ajuns la fix. Am gasit o ceata de vlajgani care isi fataiau, cu un aer grav, slipul laconic, in timp ce prestau diverse activitati organizatorice in jurul piscinei din fata clublului: mai trageau de un cablu, mai trageau cu un ochi "indiferent" la fetiscanele care zburdau pe scena amenajata deasupra apei, repetand elemente mai sofisticate de coregrafie - cum ar fi saritul intr-un picior si zbantuitul mainilor pe langa corp. Sfertul academic e o institutie respectabila, o jumatate de ora de intarziere e sic, iar o ora se poarta la case mai mari. La castele, insa, unitatile de masura sunt misterioase. Iata de ce, abia pe la ora 20.30 s-au terminat pregatirile si parea ca spectacolul poate incepe. Un ins rotund a aparut cu un balon imens in maini, s-a oprit in dreptul piscinei si s-a intepenit acolo, ca Atlas cu planeta in carca. Niste tipi au venit in reluare, cu cateva ate in maini, pe care le-au sucit si le-au rasucit pana s-au razgandit si au disparut. Omul-balon a ramas pe loc, cu jucaria sprijinita pe cap, ca o statuie suprarealista. Dupa multe minute, cuiva i-a venit ideea sa-i aduca un scaun, cu care el sa-si imparta povara pana ce oamenii din culise vor descalci itele. In fine, pe la 20.40, balonul era atarnat deasupra scenei si o voce, din boxe, ne preveni: "atentie, se sparge balonul mare!" Am inceput sa fixam, incordati, balonul, care se hatana in vant. Apoi vocea din boxa tuna cu aceeasi pedanterie: "trei minute si intram in direct!" Aha, deci ne-am lamurit: se transmitea la teve, de-aia oamenii nu se jenau de prezenta noastra. In fine, se auzi un pocnet si din balonul spart cazura niste balonase mai mici: senzational. Pe acest fond sublim se ivira si cei doi magnifici, prezentatorii Catrinel Sandu si Mr. Viziru. Care, fara prea mult protocol, ne-au bagat in paine: pe scena au inceput sa curga fetiscanele ce faceau obiectul concursului Tres Jolie. 14 candidate, cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani, defilau in costum de baie, avand "tatuat" pe umarul drept cate un numar de concurs. Asta amintea, cumva, de targurile de animale. La urma urmei, concursurile astea de frumusete cam tot pe-acolo se-nvart: juriul le cauta la masele, le examineaza mersul, copitele, le verifica dimensiunile, ca la niste jivine domestice care ar putea aduce, gospodarului ce le tocmeste, multe parale.

Hai, aplauze, aplauzeee!

La urma urmei, privelistea nu era rea. Stateam in sezlong, confortabil, si ne zgaiam cand la cer, dupa stelute, cind la scena, dupa mega-stele. Pentru ca starea astrala sa fie completa, aparu, din stihii, un extraterestru care se ratoi la noi intr-o limba ciudata. Ne-am holbat la el, cu oarece simpatie, pana s-a prins ca nu-l auzeam. Atunci isi calca pe inima si isi indoi, spre noi, pretioasa coloana: "Voi ce stati, nu aplaudati? Hai, aplauze, aplauzeee, nu mai stati! Sa se-auda si-aici!" Nu stiu daca mutrele noastre l-au lamurit ca o nimerise cam prost, dar s-a dus spre multimea bulucita pe scarile de acces si a incercat acelasi numar. N-am inteles niciodata secretul acestor momente de dresura (cu exceptia "publicului" profesionist, care-i platit sa guite la semnal), cert e ca gloata s-a executat.

In viitor, biciul suna mai bine

Dupa ce fetele s-au fatait in costum de baie, veni momentul al doilea, zis "Lumea viitorului", adica prezentarea unei colectii vestimentare create de un designer din Sibiu, al carui nume ar putea fi Liviu, sau Tibi, sau Titi Chelemen - ca prezentatorii aveau gura inchisa cand l-au rostit. Altfel un numar destul de reusit, original si chiar nitel amuzant, in ciuda titlului idiot. Doi masculi feroce, un alb si un negru, in tinute futuristo-tribale, incadreaza o despuiata. Albul are un bici, care pocneste inainte ca el sa il foloseasca: banda cu sunetul plecase ceva mai devreme, asa ca si geamatul fetei scapa inainte ca ea sa fie "plesnita". Fata incearca sa-l seduca pe negru, e repudiata, asa ca-i zvarlita de alb dupa un grilaj de lemn. Schema continua cu alte despuiate, care incearca, pe rand, sa-l impresioneze pe african, dar ajung dupa "gratii". Fiecare poarta cate un sutien in forma de strecuratoare, unele au si pe fund cate doua calote sferice, ca niste site de faina. Apoi apare Tarzan, eliberatorul, cu niste chiloti futuristi, compusi dintr-un furtun care pleaca din dreptul penisului, ii urca pe piept si i se incolaceste de gat. Eroul taie cu drujba grilajul si le elibereaza pe fete, apoi o duduie ceva mai evoluata apare si-i inmoaie inima africanului, el se ridica, ea se apleaca si din ulciorul metalic instalat pe cap lasa cateva fire de apa cu care Intunecimea sa se spala pe fata: adjudecat! Ingenioasa partea asta. Am retinut si ideea fustei faraonice ca articol vestimentar masculin. Apoi concurentele au defilat pentru a doua oara pe scena, de data asta in rochite: am remarcat jivina cu numarul 12, pentru ca zambea si se misca cu mai multa naturalete decat alte smucite. A trecut si asta si, pana ce juriul avea sa delibereze, ni s-a mai servit o prezentare de ronghiuri care, in ciuda faptului ca erau "de firma", puteau fi etalate si-n fata unui butic, fiind lipsite de orice bruma de inspiratie. Cu toate caznele, nu s-au prea auzit aplauze, desi era vorba de sponsorul manifestarii. Dupa mini-parada de snobism, am aflat si notele juriului. Numarul 12, bruneta pe care o remarcasem si despre care-am aflat ca se numea Andreea Marinescu, a primit premiul I, adica himalayana suma de zece milioane de lei. Locul 2 a adus sase milioane, iar locul 3 a picurat patru milioane. Cum pe aceste pozitii se aflau doua blonde, schema a prilejuit, in culise, tot felul de spirite. Cum ca, in sfarsit, s-a spus lucrurilor pe nume: o bruneta valoreaza cat doua blonde. P.S. Finalul nu putea fi decat apoteotic, adica cu cantec. Adica cu play-back.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2269

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2896

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3109

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3367

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4315

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4858

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4473

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2222

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5216

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2209

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3929

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3621

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 2996

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2862

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 12478