Tatăl a fost fotbalist la Farul şi Viitorul Ionela şi Ionuţ Durbac şi-au botezat copilul inspiraţi de golul lui Eric de Oliveira (galerie foto)

Ce repede trece timpul! Parcă mai ieri, Ionuţ Durbac era un junior al Farului, pe care Petre Grigoraş îl promovase în lotul echipei mari. Acum, Ionuţ e bărbat în toată firea. Are 28 de ani, e căsătorit şi are un copil, pe care, de curând, l-a creştinat

Tinerii soţi Ionela şi Ionuţ Durbac şi-au botezat băieţelul, cu ocazia unei festivităţi foarte frumoase. Eric-Alexandru are trei luni şi este o încântare de copil. Întrucât tatăl său, dar şi naşul sunt foşti fotbalişti, la botez au participat mulţi colegi de-ai lor din sportul-rege. Când va mai creşte şi va putea înţelege, Eric va afla că povestea prenumelui său este una inedită.

Petrecerea de botez s-a desfăşurat la Restaurantul Dorna din Mamaia, iar la eveniment au participat în jur de 100 de persoane. Totul a decurs perfect, iar invitaţii s-au distrat excelent. „Ne bucurăm că toată lumea s-a simţit bine. Le mulţumim celor care ne-au fost alături în acest moment special, emoţionant şi fericit din viaţa noastră“, a declarat Ionuţ Durbac. Acesta este un fost junior al Farului, de la grupa 1986, pregătită, atunci, de Constantin Mareş, astfel că la botez nu aveau cum să nu fie prezenţi şi alţi componenţi ai acelei echipe. Băieţii lui Mareş alcătuiau, pe vremuri, pe gazon şi în vestiar, o frumoasă familie, a cărei unitate nu a slăbit deloc odată cu trecerea timpului. Dintre foştii componenţi ai acelei formaţii au petrecut acum, la Dorna, Mircea Gheorghiu, Claudiu Marcu, Radu Sava, Sorin Răducan, Sorin Apostoae, Costel Fălină, Daniel Parmac, Cosmin Damian, Adrian Grigoriu, Daniel Olteanu şi Cornel Ciobanu. Aceşti flăcăi nu numai că au rămas aceiaşi buni prieteni, dar unii s-au şi înrudit. Astfel, Anca şi Daniel Parmac i-au cununat pe Ionela şi Ionuţ Durbac, botezându-le şi băieţelul. Iar Ionela şi Ionuţ nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi le-au devenit naşi lui Cornel şi Oanei-Raluca Ciobanu.    

„Să ne trăiască finuţul!“


Prenumele celui mai nou membru al familiei Durbac au fost alese de părinţi. Eric - de mamă, Alexandru - de tată. Ionela şi Ionuţ habar nu aveau că seara zilei de 7 noiembrie 2013 le va da inspiraţia necesară pentru stabilirea prenumelui celui mic. Ionela nu e mare microbistă, se mai uită, alături de Ionuţ, la partidele echipelor româneşti din cupele europene. În acea seară, jucau, la Tg. Jiu, Pandurii şi Fiorentina, în Europa League. Soţi s-au aşezat confortabil în faţa televizorului, iar ce a văzut în minutul 32 a convins-o pe Ionela că Eric e cel mai nimerit prenume pentru puiul ei. De ce? De la golul marcat de brazilianul Eric de Oliveira Pereira în poarta echipei italiene, printr-o execuţie de mare spectacol, din foarfece laterală, la vinclu! „Frumuseţea reuşitei, dar şi felul în care au pronunţat comentatorii numele autorului golului i-au plăcut foarte mult Ionelei. I-a plăcut cum a sunat Eric, astfel că a rămas stabilit ca pe băieţelul nostru să-l cheme la fel“, a povestit Ionuţ Durbac. La botez, atmosfera a fost întreţinută de formaţia Marian Cozma Band. Invitaţii au savurat şi tortul, unul cu trei etaje. Iar de micul prinţ, ce să mai spunem, toţi au rămas fascinaţi de el. „Să ne trăiască finuţul Ericuţu“, a spus, euforic, naşul Daniel Parmac. „Doamne, ce frumos e năşicul!“, l-a admirat pe micuţ şi Cornel Ciobanu. „Să vă trăiască îngeraşul, să vă bucuraţi de el“, a transmis Tanţa Ianuş. „Doamne, cât de scump este Ericuţ“, s-a bucurat şi Marcela Radu.

Rezervă într-un meci oficial al Farului


Remarcat la juniorii Farului, unde juca mijlocaş stânga sau mijlocaş central, Ionuţ Durbac a fost inclus şi în lotul lărgit al echipei mari, pe timpul lui Petre Grigoraş. S-a pregătit cu echipa mare, a mers în cantonamente şi a jucat în amicale. Nu a prins însă partide oficiale ale primei echipe, ci a fost doar rezervă într-un meci. După plecarea lui Grigoraş, Ionuţ s-a aflat în atenţia seniorilor Farului şi în timpul mandatului lui Momcilo Vukotic, după care s-a confruntat cu o accidentare grea. Plecând de la Farul, s-a transferat la Viitorul, cu care a promovat în Liga a II-a. De patru ani s-a lăsat de fotbal.

Vor să se stabilească în Canada

Ionuţ şi Ionela sunt apropiaţi ca vârstă (el are 28 de ani, ea, 25) şi s-au cunoscut prin intermediul unui fost fotbalist de la Farul, prieten cu Ionuţ, Alexandru Almaghe, în prezent luptător în Olanda. Soţii Durbac sunt căsătoriţi de trei ani, ia relaţia lor s-a înfiripat acum nouă ani. În prezent, Ionuţ se ocupă de o afacere imobiliară la Eforie, în vreme ce, până să nască, Ionela a activat ca agent de vânzări la o firmă de produse cosmetice. Pe viitor, tânăra familie Durbac şi-a propus să se mute în Canada, acolo unde se află, la Montreal, familia surorii lui Ionuţ, Mihaela, care este mai mare cu 12 ani decât fostul fotbalist.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.