Viorel Filimon are trei nepoţi Campionul european Andrei Filimon şi Sandra, soţia sa, părinţi pentru prima oară (galerie foto)



Fericire în familia campionului de tenis de masă din Constanţa Andrei Filimon, care a devenit tătic. Sandra, soţia sa, i-a dăruit un băieţel, cei doi tineri cunoscând pentru prima dată bucuria de a fi părinţi  

Andrei (38 de ani, în prezent antrenor, dar şi jucător), multiplu campion continental european, este fiul selecţionerului echipei naţionale feminine de senioare a României, Viorel Filimon, şi al fostei handbaliste Mariana Filimon. Sandra (27 de ani) este fiica preşedintelui Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu. Andrei şi Sandra s-au căsătorit în urmă cu doi ani, iar acum a venit pe lume primul lor moştenitor. Pentru Viorel Filimon, unul dintre cei mai mari antrenori din tenisul de masă mondial, este al treilea nepot, el bucurându-se, zi de zi, şi de Bogdan, şi de Saşa, băieţii Ancăi, al doilea copil al soţilor Filimon.
 
Sandra a născut la Bucureşti, prin cezariană, iar băieţelul a venit pe lume având 2,550 kg greutate şi 51 cm înălţime. „Ne-a luat puţin prin surprindere, sosind mai devreme cu două săptămâni faţă de cum ne aşteptam. Glumind puţin, a fost nerăbdător, n-a avut astâmpăr. Naşterea a decurs însă perfect, iar atât bebeluşul, cât şi mămica se simt bine. Aşteptăm acum să mergem cu toţii acasă. Probabil că luni, 23 noiembrie, vor părăsi maternitatea“, a declarat Andrei Filimon, care ieri a dat o fugă până la Constanţa, după care s-a întors în capitală. „Sunt foarte fericit. Sentimentul care te încearcă atunci când devii tată nu poate fi descris în cuvinte“, a mai spus Andrei. Băieţelul va primi prenumele Vladimir, care le-a plăcut foarte mult părinţilor.

Viorel Filimon - „Sănătate, noroc în viaţă şi bucurii“


Bucuria i-a atins şi pe bunicii de la Constanţa, Viorel şi Mariana Filimon, cărora le va duce numele mai departe încă un bărbat. „Devenind bunic pentru a treia oară, nu am mai avut aceleaşi emoţii ca prima dată. Bineînţeles însă că fericirea e la fel de mare ca şi atunci când s-au născut Bogdan şi Saşa. La început, am fost puţin îngrijorat, pentru că micuţul a văzut lumina zilei mai devreme decât era preconizat, dar totul e bine. Îi urăm multă sănătate, noroc în viaţă şi să le aducă tuturor celor din jurul său numai bucurii“, a spus Viorel Filimon, cel care, de curând, a condus-o pe constănţeanca Eliza Samara spre titlul de campioană europeană şi spre alte două medalii (ambele de argint, una dintre ele fiind cu echipa României).

Mesaje de felicitare de la nepoţi


La aceeaşi întrecere continentală, din Rusia, antrenorul constănţean a primit Insigna de  Onoare (Badge of Honour) din partea Federaţiei Europene de Tenis de Masă (ETTU), „ca recunoaştere a meritelor deosebite şi a contribuţiei aduse dezvoltării tenisului de masă“. Luna trecută, Viorel Filimon a împlinit 63 de ani, prilej pentru Bogdan şi Saşa să-i scrie mesaje de felicitare: „La mulţi ani, Vio, şi la multe victorii!“, respectiv „La mulţi ani, Vio!“.

Medalii de aur la toate categoriile de vârstă


Andrei Filimon a început tenisul de masă la vârsta de şase ani, la Constanţa, mentor şi antrenor fiindu-i, cum era şi normal, tatăl său. Andrei l-a moştenit pe Viorel Filimon în ce priveşte talentul sportiv, astfel că de mic a dovedit frumoase perspective. Iar cei care au văzut în el un viitor mare campion nu s-au înşelat. De-a lungul anilor, Andrei a cucerit (de mai multe ori) titlul de campion european, la cadeţi, la juniori şi la seniori. Plus alte prezenţe pe podium la întrecerea continentală şi la alte concursuri şi campionate interne şi internaţionale. La Campionatul Mondial, cea mai bună clasare a sa rămâne locul cinci, în 2008, la seniori.

Se pregăteşte noua generaţie de sportivi


Andrei a evoluat mulţi ani în străinătate, la cluburi din Grecia, Serbia, Germania, Belgia, Croaţia şi Franţa. În prezent, este antrenor la Top Spin 08 Constanţa şi la Top Star Constanţa, pentru a doua echipă evoluând şi ca jucător. Totodată, reprezintă în continuare România ca tenismen. Al doilea copil al lui Viorel şi a Marianei Flimon, Anca Toader, nu a făcut sport, îndreptându-se în viaţă spre domeniul management - marketing. Copiii săi sunt activi de mici în ce priveşte exerciţiul fizic. Amândoi merg la baschet, iar cel mic, Saşa (în vârstă de cinci ani), participă şi la întreceri de atletism. Bogdan are şapte ani şi jumătate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 963

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 779

Calendar săptămânal CSM Constanța Tenisul de masă ține capul de afiș, cu meciul din Sala Sporturilor, din semifinalele Europe Cup Women

15 Mar 2024 522

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 697

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 945

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 740

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1029

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 907

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 788

CSM Constanța Elena Zaharia, vicecampioană mondială - „Privesc înapoi cu nostalgie, dar și cu fericire și mândrie“ (GALERIE FOTO)

07 Dec 2023 1045

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, vicecampioană mondială la simplu. „Istorie, o performanță imensă!“

03 Dec 2023 1145

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, în finală la Campionatul Mondial, în proba individuală!

03 Dec 2023 980

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, medaliată mondială și la simplu

02 Dec 2023 1023

După bronzul mondial cu echipa, Elena Zaharia a fost aproape de medalie și la dublu feminin

02 Dec 2023 931