Visul unui artist din Constanța „Să concertez pe un stadion imens, unde 100.000 de oameni vor cânta împreună cu mine“ (galerie foto)


Lucian Colareza, absolvent de Muzică la Constanţa, este, fără doar şi poate, cel mai apreciat solist latino pe plan local, cu pretenţii să se impună la nivel naţional. Haideţi să îi ascultăm povestea!

În ce măsură contează talentul şi cât îl consolidează aprofundarea noţiunilor de teorie pentru desăvârşirea unui vocalist?

După părerea mea, arta este un lucru extraordinar şi cei care au un talent de la Dumnezeu se pot considera norocoşi şi speciali, dar nu este de ajuns. Pentru a ajunge la un nivel foarte înalt, talentul trebuie dezvoltat din ce în ce mai mult şi rezultatele noastre depind doar de noi şi de munca noastră.

Cum a început şi cum s-a desfăşurat featuring-ul cu B.U.G. Mafia, „Când trandafirii mor“?

A trecut ceva timp de când s-a lansat melodia. În toamnă, se împlinesc trei ani şi în prezent, aceasta are 14 milioane de vizualizări pe YouTube. Băieţii sunt super tari, i-am cunoscut prin bunul meu prieten, Mihai Trăistariu. Iniţial, ei doreau să colaboreze cu Pepe, dar într-un final, m-au ales pe mine, ajutându-mă să fac un pas important în carieră, prin lansarea acestei melodii.

O colaborare spectaculoasă ai avut şi cu Mihai Trăistariu. Ce stil muzical ai abordat alături de el şi unde s-au desfăşurat concertele?

Am un respect deosebit pentru acest om care m-a ajutat foarte mult pe parcursul anilor şi împreună cu care am realizat foarte multe lucruri, printre care şi duetul „Aqui estoy yo“. În luna ianuarie, s-a deschis în Constanţa singura academie de muzică din acest oraş, fondatorul ei fiind Mihai Trăistariu, iar eu am onoarea să predau Canto aici, împreună cu Raluca Sofrone, o tânără foarte talentată şi o voce minunată. În prezent, elevii noştri ne-au adus peste 100 de premii de la concursuri din toată ţară şi ne bucurăm că îi putem ajuta să se lanseze mai repede în muzică. Recent, am avut împreună un concert în Spania, dedicat comunităţii de români din Tarragona, şi toată vara vom cânta pe litoralul Mării Negre şi în toată ţară.

Unul dintre artiștii pe care tu îi admiri este David Bisbal, un interpret care se bucură de mare succes în Spania. Cum a decurs întâlnirea cu el?

David Bisbal este un om extraordinar! Un artist complet! Îl admir foarte mult, iubesc muzica lui şi, ce-i drept, m-am apucat de stilul latino atunci când l-am descoperit pe Internet, în urmă cu cinci ani. Acum doi ani, a venit în România, unde a concertat la Sala Palatului din Bucureşti, şi atunci am avut onoarea să-i cânt una dintre melodii. M-a luat în braţe, la sfârşit, şi mi-a vorbit extraordinar de frumos, fiind uimit de faptul că există cineva în România care îi cântă muzica atât de bine. Filmarea o puteţi găsi şi pe Internet şi tot acolo veţi vedea ce emoţii are un om atunci când întâlneşte artistul pe care îl admiră cel mai mult. A fost o experienţă de neuitat şi cel mai frumos moment din viaţa mea.

Unde îţi doreşti să ajungi astfel încât să îţi consideri împlinită cariera de solist vocal?

O întrebare bună... Cred că cel mai mare vis al meu este să ajung să concertez pe un stadion imens, poate prin Spania, Argentina sau Brazilia, unde cel puţin 100.000 de oameni vor cânta împreună cu mine. Pare ceva destul de greu de împlinit la prima vedere dar, dacă faci ce îţi place şi te dedici în totalitate, orice vis devine realitate, mai devreme sau mai târziu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

23 Aug 2023 997

Românii au talent Constănțeanul Lucian Colareza a impresionat-o pe Andra. Artista vrea să cânte cu el

20 Feb 2021 3892

Artistul Lucian Colareza, din Constanţa, a înfiinţat o societate

26 Jun 2017 3437

Un fost concurent de la Vocea României, în concert la malul mării

04 Sep 2015 2070

#citeşte Mesajul aniversar al lui Lucian Colareza, solist de muzică latino şi concurent la ,,Vocea României“

09 Nov 2014 3935