"Acest mandat este cantecul de lebada pentru omul politic Nicolaescu"

Deputatul Gelil Eserghep despre ministrul Sanatatii

# Motiunea "Copiii din Romania mor de rujeola datorita guvernului iresponsabil" initiata de PSD si PRM a fost respinsa ieri de catre deputati cu 115 voturi la 99 * Parlamentarul PRM, Gelil Eserghep, este de parere ca "numirea lui Nicolaescu la conducerea Ministerului Sanatatii arata o saracie clara de cadre medicale" * Deputatul considera ca in orice stat civilizat aceasta motiune nu ar fi fost necesara pentru ca ministrul si-ar fi inaintat demisia de onoare * La randul sau, Eugen Nicolaescu a catalogat motiunea ca fiind "un demers neprofesionist, inconsistent, imatur, incompetent, ca si titlul sau agramat"

Deputatii au respins ieri motiunea simpla "Copiii din Romania mor de rujeola datorita guvernului iresponsabil" initiata de PSD si PRM. Potrivit parlamentarului PRM, Gelil Eserghep, "motiunea a fost respinsa cu 115 voturi la 99, dar, in contextul unei prezente mai bune a opozitiei, sigur ar fi trecut". Prin aceasta motiune, deputatii PSD si PRM, solicita demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu si inlocuirea lui cu "o persoana capabila sa gestioneze problemele complexe din sistemul sanitar". Gelil Eserghep este de parere ca "numirea lui Nicolaescu la conducerea Ministerului Sanatatii arata o saracie clara de cadre medicale, dar probabil ca a fost pus acolo pentru ca este si purtatorul de cuvant al PNL si stie sa vorbeasca bine. Oricum, dintr-un contabil nu poti face ministru si fiecare ar trebui sa se ocupe de lucrurile la care se pricepe". Deputatul constantean considera ca in orice stat civilizat aceasta motiune nu ar fi fost necesara pentru ca ministrul si-ar fi inaintat demisia de onoare, iar "acest mandat este cantecul de lebada pentru omul politic Nicolaescu". La randul sau, ministrul Sanatatii a solicitat plenului Camerei Deputatilor sa respinga motiunea, considerand-o "un demers neprofesionist, inconsistent, imatur, incompetent, ca si titlul agramat al motiunii". Acesta a precizat ca din punct de vedere gramatical exprimarea corecta ar fi inclus folosirea sintagmei "din cauza" si nu a cuvantului "datorita".Nicolaescu si-a bazat solicitarea de respingere a acestei motiuni invocand ca opozitia nu este interesata de soarta copiilor bolnavi si ca prin initierea motiunii, incearca "sa arunce cu noroi" in reforma pe care actuala guvernare doreste sa o intreprinda la nivelul domeniului sanitar. De asemenea, Eugen Nicolaescu a catalogat drept "coincidenta" faptul ca motiunea a fost depusa dupa ce a anuntat demiterea a 23 de consilii de administratie si 15 consilii directoare la unitatile sanitare cu datorii, printre care si conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.In textul documentului, semnatarii motiunii solicitau de asemenea constituirea unei comisii parlamentare de ancheta a deceselor produse de epidemia de rujeola si pentru gasirea si pedepsirea vinovatilor. Deputatii PSD si PRM au considerat necesar ca Ministerul Sanatatii sa ceara de urgenta sprijin Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF pentru coordonarea activitatilor in lupta cu epidemia de rujeola.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2707

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3216

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3405

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3450

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3791

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6198

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2669

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5218

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2992

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3021

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3017

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2665

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2774

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2763

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2758