Actor PC-ist pentru Primarie

Dupa indelungi tergiversari, Partidul Conservator si-a gasit candidat pentru Primaria Constanta.

Pe ultima suta de metri, cu putin timp inainte de data limita de depunere a candidaturilor pentru primarie, conservatorii au ales sa mearga, in lupta pentru castigarea celei mai inalte functii, cu actorul Lucian Iancu. Meritul candidaturii este al, deja, desemnatului candidat pentru presedintia CJC, Viorel Pana. Acesta a tinut sa se laude presei ca el este autorul moral al candidaturii, invocand necesitatea formatiunii de a avea in randurile sale un actor. Relaxat, intrand foarte bine in rolul jucat acum pe scena politica, aspirantul si-a motivat candidatura prin dorinta de a interveni in viata comunitatii astfel incat "sa nu se intample si la noi ce se intampla in Bucuresti". "Sunt un vechi constantean, care a vazut orasul cum a evoluat de-a lungul celor 68 de ani. Acum este momentul sa intervin astfel incat sa nu ajungem sa ne sufoce orasul, din cauza masinilor, a populatiei, a concentrarii catre centru", a precizat, intr-un mod ideatic, Iancu. In privinta candidaturii noului "actor" al scenei de la Primarie, membrii de partid au primit-o intempestiv, neexistand vreo obiectie in acest sens. "Eu il consider pe actualul candidat o persoana care are ce sa transmita populatiei, un vizionar. Impreuna formam o echipa in care nu a crezut nimeni la inceput", s-a laudat Pana. In privinta traseismului politic, aspirantul a vorbit lejer, fara rezerve: "Am facut politica toata viata, si pe timpul lui Ceausescu, insa, de fiecare data, am fost in opozitie. Intuind intrebarile care ar fi venit din partea mass-media, Iancu a venit cu initiativa de a clarifica aspectul care plana asupra trecutului sau: povestea din 1985, esuata de altfel, legata de fuga sa din tara, impreuna si ajutat de Florentin Scaletchi. Actul, desavarsit cu o zi inaintea alegerilor cand a fost ales deputat, a fost motivat drept revolta impotriva sistemului ce actiona in acea perioada, care ingradea libertatea de exprimare. "Eu, in calitate de director de teatru, nu puteam pune in scena anumite piese pentru ca erau contrare doleantelor partidului. In urma acestei tentative, m-am ales cu cinci ani de inchisoare, pana in 1989, cand am fost eliberat", a tinut sa completeze candidatul.

Proiecte utopice

Ca orice doritor de functii inalte, si Iancu si-a prezentat cateva dintre proiectele pe care le-ar demara in eventualitatea in care ar ajunge sa ocupe aceasta functie. Acesta a vorbit, intr-o maniera iluzorie, ca orasul de la malul marii, in 2050, va fi inconjurat de paduri, de perdele forestiere, va avea sosele suspendate si parcuri nenumarate. Asupra modului de desfasurare a campaniei, Iancu a precizat ca o va derula intr-o maniera eleganta, fara denigrarea contracandidatilor. "Voi adopta o atitudine de recunoastere a lucrurilor bune, pe care administratiile trecute le-au realizat si pe care le-as putea continua. Noi nu spunem ca ceea ce a fost inainte a fost gresit", a mai completat acesta. Referitor la proiectele pe care le are pregatite pentru campanie, Iancu a fost reticent, mentionand ca le va dezvalui la inceputul campaniei electorale. In privinta sanselor pe care insusi candidatul le da partidului in aceasta cursa, acestea au fost greu de estimat. Acaparand cea mai mare parte a discutiei, oferind prea putin drept "la apel" pretendentului, Pana a apreciat ca, "in urma ultimelor sondaje efectuate, sansele partidului sunt de 4%, insa asta nu inseamna ca rezultatul alegerilor va fi la fel".

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 277

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 483

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 422

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 572

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 626

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 418

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 487

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 687

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 652

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 709

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 774

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 604

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 806

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 579