Alte două milioane de lei pentru tronsonul Nazarcea - Ovidiu Încă un contract gras de la CJC pentru Tel Drum

cap_4.jpgDupă ce, în urmă cu un an, firmei din Alexandria i-au fost daţi 30 de milioane de lei, fără TVA, pentru contractul de execuţie „Lucrări de reabilitare şi modernizare drumuri judeţene, Tronson DJ228 - DN22C (Nazarcea) - DN2A (Ovidiu)", iar, mai apoi, în ianuarie 2011, o suplimentare de jumătate de milion de lei, ieri, societatea s-a mai pricopsit cu un altul de două milioane de lei, fără TVA.

Cel mai recent contract a fost predat societăţii în vederea realizării de lucrări de construcţie şi modernizare pentru „Aşternere 6700 T strat de bază" pentru tronsonul DJ 228. La această licitaţie, s-a mai prezentat şi o altă firmă în afara celei desemnate câştigătoare însă, se pare că autorităţile judeţene au vrut să continue tradiţia atribuirii licitaţiilor către cei de la Tel Drum. De menţionat că proiectul este finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritara 2, „Îmbunătăţirea Infrastructurii de transport regionale şi locale", Domeniul major de intervenţie 2.1. „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură".

În paginile cotidianului nostru, am anticipat, la vremea dinaintea predării primului contract către Tel Drum, încă din luna aprilie a anului trecut, aşadar, cu patru luni înainte, parafarea contractului de 300 de miliarde de lei vechi pentru DJ 228 Nazarcea - Ovidiu, obţinut de la instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu. În materialul „Umbra lui Dragnea pe drumurile judeţene", relatam faptul că locuitorii satelor adiacente DJ 381 Medgidia - Valea Dacilor afirmau că au văzut utilajele Tel Drum lucrând la această cale rutieră. De precizat că, pentru reabilitarea acelui drum, nu am văzut publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) niciun anunţ de licitaţie.

Reamintim că Tel Drum a aparţinut iniţial Consiliului Judeţean Teleorman, al cărui preşedinte este social-democratul Liviu Dragnea - apropiat al preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu. Dintr-un material publicat în ziarul „Informaţia Teleormanului", am aflat întreaga poveste a acestei societăţi, care a aparţinut, iniţial, Consiliului Judeţean Teleorman, dar care a ajuns, ulterior, pe mâinile unor particulari.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.