Aplauze la scenă deschisă pentru primarul din Năvodari, la reuniunea AOR Nicolae Matei a propus desfiinţarea ANFP

cap_2.jpgPrimarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a participat la cea de-a XVIII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, unde a prezentat problemele cu care se confruntă administraţiile locale din România, în special cea de la Năvodari.

În intervenţia sa, adresată secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Mihail Grancea, edilul oraşului Năvodari a ridicat problema necesităţii construirii celui de-al doilea corp al Şcolii Tudor Arghezi de pe strada Pescăruşului. De asemenea, profitând de prezenţa secretarului de stat din cadrul Ministerului Muncii, Valentin Mocanu, primarul Nicolae Matei a vorbit şi despre problema subfinanţării primăriilor în ceea ce priveşte salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap, indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor beneficiare de venit minim garantat conform Legii 416/2001. Primarul Matei s-a adresat şi vicepreşedintelui ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici), Cristian Roman, prezent la reuniune, cu privire la OUG 63/2010, care limitează numărul angajaţilor primăriei. „Problema este că nu se face distincţie între funcţionarii publici şi personalul contractual din primării, prin această reglementare primăriile fiind obligate să externalizeze servicii, făcând să se dubleze costurile prin plata TVA-ului şi a spezelor bancare", a arătat primarul Matei.

AOR_Nicolae_Matei_003.jpgPrimarul Năvodariului a abordat şi problema angajării poliţiştilor locali, în raport cu starea de infracţionalitate din oraşul pe care îl conduce. „Oraşul Năvodari, pe timp de sezon, îşi dublează populaţia datorită turiştilor. E frustrant faptul că cel puţin pe timp de sezon nu pot să-mi angajez 10-15 poliţişti care să asigure securitatea turiştilor şi a copilaşilor care vin în Tabăra de copii de la Năvodari", a subliniat Nicolae Matei. La finalul alocuţiunii sale, primarul oraşului Năvodari a fost aplaudat la scenă deschisă de către toţi primarii prezenţi la reuniune, în momentul în care a propus să se adopte o rezoluţie de desfiinţare a ANFP, pe motiv că acest organism „nu face altceva decât să îngreuneze sau chiar să blocheze funcţionarea în bune condiţii a primăriilor, încălcând flagrant autonomia autorităţilor publice locale şi a primarilor în ceea ce priveşte politica de personal". De precizat că rezoluţia a fost votată în unanimitate de către toţi primarii prezenţi la adunare. De precizat că Năvodariul este cel mai mare oraş membru AOR din categoria oraşelor mici şi mijlocii, având o populaţie de 40.000 de locuitori.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 561

Primăria Năvodari va primi o cauțiune de 500 de lei. Decizia judecătorilor Curții de Apel Constanța

09 Apr 2024 535

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 5463

Judecata s-a terminat! Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Iată când se va pronunța tribunalul

13 Mar 2024 2779

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Azi, primul termen

12 Mar 2024 706

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa Echipa feminină, campioană județeană la categoria Under-10 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1225

Curtea Supremă menține decizia prin care s-a încetat procesul penal față de Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, și față de Corina Jianu, fost judecător

21 Feb 2024 1980

Matei Nicolae solicită reabilitarea judecătorească!

13 Feb 2024 1225

Echipe de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța, calificate în fazele superioare ale ONSS (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 1808

Nicolae Matei, fostul primar Năvodari, trage un semnal de alarmă! „De pe paginile mele de Facebook și de Instagram scrie altcineva, care face reclamă la criptomonede!“

21 Nov 2023 1462

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 august 2023

31 Aug 2023 1069

Cinci fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la Naționala Under-16, pentru meciurile cu Cipru

18 Aug 2023 1731

Parchetul General al României declară recurs în casație în dosarul fostului primar de la Năvodari Nicolae Matei

31 Jul 2023 1044

Corina Eugenia Jianu va fi repusă preşedinte de Secţie la Tribunalul Constanţa

24 Jul 2023 3193

Decizie definitivă! Înalta Curte a încetat procesul penal față de Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, și față de Corina Jianu, fost judecător

21 Jul 2023 5162