Politic

Atacat din toate părţile, Dragomir cheamă liberalii la alegeri libere în organizaţie „Competiţia în PNL Constanţa este deschisă“

Nemulţumirile din PNL Constanţa au luat amploare. Unul dintre cei mai vechi liberali, Ovidiu Cupşa, a adresat o scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta în filiala de la malul mării. 

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Dragomir, transmite un mesaj de unitate, stabilitate şi responsabilitate tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNL.

Cupşa vorbeşte despre epurarea vechilor liberali

În scrisoarea transmisă către Biroul Politic Naţional al PNL, Cupşa face referire la profunda criză de identitate din organizaţie, „generată de un mic grup enclavizat, bazat pe interese personale şi legături de familie“. „Conducerea interimară a PNL - asigurată de Gheorghe Dragomir şi acest grup - a reuşit în ultimii doi ani să epureze partidul de toţi cei care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte strategia judeţeană, mesajul politic, alegerea discreţionară a candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean sau Parlamentul României, numirea unui şef de campanie fără o minimă experienţă politică etc., prefigurând rezultatul dezastruos din 11 decembrie“, adaugă acesta.

Totodată, Cupşa susţine că „pentru transparenţa şi legitimarea alegerilor în PNL şi mobilizarea tuturor membrilor partidului, inclusiv a celor care au fost marginalizaţi ori s-au retras în ultimii doi ani, consider că trebuie dată posibilitatea tuturor membrilor PNL de a vota pentru alegerea organismelor de conducere statutare, indiferent de opţiunile pe care le au“.

El solicită conducerii PNL să analizeze în acest sens modificarea articolelor 10, 12, 44 şi 46 din ROLJ - privind constituirea şi atribuţiile CCJ şi CCL şi alegerea birourilor politice locale şi judeţene.

Preşedintele Dragomir răspunde acuzaţiilor şi transmite un mesaj membrilor de partid

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Dragomir, transmite un mesaj de unitate, stabilitate şi responsabilitate tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNL.
 
„Îi asigur pe toţi membrii, simpatizanţii şi votanţii Partidului Naţional Liberal că Filiala PNL Constanţa este una deplin stabilă şi unită. Toţi cei care constituie conducerea judeţeană a PNL şi structurile de partid interne la nivelul judeţului Constanţa formează o singură echipă. Mă gândesc aici la cei trei parlamentari ai PNL Constanţa, la consilierii judeţeni - cu excepţia unuia care în prezent reprezintă o mică «pată» de culoare - şi primarii liberali, la care se adaugă toţi ceilalţi colegi de bună-credinţă, care s-au evidenţiat de-a lungul timpului prin efortul depus în toate alegerile şi evenimentele politice“, declară preşedintele PNL Constanţa.
 
Gheorghe Dragomir afirmă că, în ciuda speculaţiilor şi vorbelor aruncate în spaţiul public de unele persoane, „nimeni nu respinge candidatura cuiva sau competiţia în PNL Constanţa, din contră, acestea sunt încurajate“. „Reamintesc că reforma în Partidul Naţional Liberal a început de ceva vreme, continuă şi este încurajată de mine şi de echipa liberală constănţeană. Acest lucru s-a văzut la alegerile locale şi parlamentare, atunci când au venit alături de echipa liberală oameni noi, de valoare, cu sau fără experienţă politică. Aceştia au format un mix care, la alegerile locale, a adus un succes important Filialei PNL Constanţa. Mai mult, uşile partidului au fost şi rămân deschise oricărei persoane care doreşte să se alăture Partidului Naţional Liberal. În acest moment, există o preocupare maximă pentru consolidarea Partidului Naţional Liberal şi reformarea clasei politice actuale, în special în rândurile PNL, prin cooptarea de oameni de valoare în conducerea partidului atât la nivel naţional, cât şi judeţean“, precizează acesta.
 
Potrivit declaraţiilor preşedintelui PNL Constanţa, scorul înregistrat la alegerile parlamentare din decembrie 2016 a reprezentat un eşec al Partidului Naţional Liberal la nivel naţional. „Aşa cum am mai spus în nenumărate rânduri, echipa PNL Constanţa şi-a făcut datoria, implicându-se exemplar în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Din păcate, votul politic îşi pune amprenta mult mai evident în alegerile parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale, drept pentru care nu am putut influenţa foarte mult evoluţia scorului la fel ca la alegerile locale. Contrar celor spuse de unii dintre membrii PNL Constanţa, filiala a obţinut la alegerile locale cel mai bun scor înregistrat în scrutinele electorale de după 1989 şi nu înţeleg atitudinea unora, autori ai unor eşecuri anterioare“, consideră liderul liberal.
 
Acesta aminteşte faptul că amânarea unei întâlniri oficiale cu membrii PNL Constanţa a fost cauzată de o întârziere în fixarea, la nivel naţional, a unui calendar pentru alegerile interne, programul urmând să fie finalizat la sfârşitul acestei săptămâni.
 
Pe de altă parte, Gheorghe Dragomir susţine că nu va intra în polemică cu niciunul dintre cei care au ales să-şi facă în public campanie pentru alegerile interne, de multe ori uzitând de proceduri neelegante faţă de ceilalţi colegi. „Pe toţi aceştia îi invit la decenţă şi îi rog să aibă grijă la declaraţii, pentru că de multe ori se află la limita statutului PNL, lucru deloc sănătos pentru o viitoare competiţie. De asemenea, îi invit să dea curs dezbaterilor interne şi să încerce să limiteze ieşirile în spaţiul public, acolo unde ar trebui să îşi promoveze proiectele cu care vin în beneficiul cetăţenilor. Oamenii aşteaptă de la noi, liberalii, proiecte, idei, soluţii concrete pentru o viaţă mai bună. Românii nu îşi mai doresc circ, războaie inutile sau certuri fără limite, indiferent dacă ele sunt între propriii colegi sau cu adversarii politici. Am speranţa că PNL Constanţa îşi va alege cei mai buni oameni care să îl reprezinte în viitorii ani şi la următoarele confruntări electorale“, conchide preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Un liberal...epurat

26 Jan, 2017 04:47

La început, lucrurile au mers bine.În partid veneau oamenii deschiși, fără interese anume. Când scena politica s-a aglomerat, și s-a pus problema participării la alegeri (locale ori generale) partidul a început sa fie capsat de indivizi cu veleități. Așa ca primii, au ajuns ultimii și pe măsură ce creștea organizația cei mai noi, adică ultimii veniți acapara tot.. nici vorba de doctrina....numai interese mărunte. ..meschine

Articole asemanatoare

Rezultatul scrutinului intern, contestat în instanţă „Locotenenţii“ lui Muhscină de la PNL (galerie foto)

03 Apr 2017 625

Scandalul din PNL, declanşat de nişte PUZ-uri! Actualii consilieri municipali ar putea rămâne fără mandate? Acuzaţii grave la adresa deputatului Boroianu şi alegeri pentru CCL

31 Mar 2017 1843

Scandalul pe tema alegerilor de la organizaţia PNL municipiu a ajuns la Bucureşti Se cere ca alegerile de la Constanţa să fie organizate de o conducere interimară. BPN va discuta luni situaţia!

25 Mar 2017 2114

Scandal în PNL Adrian Manole - „Data alegerilor nu poate fi schimbată!“ / Chiţac - „Nu recunoaştem alegerile lui Dragomir!“

24 Mar 2017 797

PMP Raportul Curții de Conturi, „Călcâiul lui Vrabie”

27 Oct 2016 698

„Dragoste cu năbădăi” în PNL Hârşova! Schimb de replici dure între liberali şi o excludere!

26 Jul 2016 1656

Dezamăgit de rezultate Candidatul PSD la Primăria Cernavodă, Ştefan Pleşa - „Nu ne învăţăm minte că trebuie să respectăm legea“ (galerie foto + video)

07 Jun 2016 1351

Aleșii locali din Murgeni, judeţul Vaslui, luați cu asalt de localnici care i-au amenințat cu moartea (video)

16 Apr 2016 653

Revista presei locale

14 Mar 2016 1591

Revista presei locale

03 Feb 2016 1794

Revista presei locale

13 Jan 2016 1435

Deputatul PNL Gheorghe Dragomir „Guvernul Ponta nu are nicio strategie în domeniul educației în afară de politizarea învățământului”

03 Apr 2015 626

PNL cere PSD vot la vedere în cazurile Șova și Vâlcov

23 Mar 2015 689

Stiripesurse.roSURSE - O ședință neplăcută pentru Vasile Blaga, în vechiul PDL

15 Mar 2015 965

Victor Ponta, dezamăgit de răspunsul Alinei Gorghiu

19 Jan 2015 527

Stiripesurse.ro Replica lui Ponta la mesajul Alinei Gorghiu

19 Jan 2015 669

Ştiripesurse.ro Victor Ponta, în centrul unui nou scandal legat de Diaspora

31 Dec 2014 851

Ştiripesurse.ro Scandal în direct la Antena 3. Deputat PNL, înjurat

13 Nov 2014 830

Revista presei locale

03 Jun 2014 784

Ce spune Udrea despre ruperea USL

22 Feb 2014 761

Scandal în USL Surse - Prefectul de Constanţa nu va fi numit nici astăzi. Nu e dorit un liberal

19 Feb 2014 1791

Ce se mai bucură Mazăre Cu cât PNL pleacă mai repede de la guvernare, cu atât mai bine

05 Jan 2014 1276

Scandal în USL Victor Ponta - „Crin Antonescu minte”

16 Dec 2013 708

Interviu online cu Andrian Mihei, fostul director general al ANRTema este - Pavilionul maritim românesc, cronica unui scandal anunţat

21 Aug 2013 3560

Scandal în USL? Senatorul Haşotti dă explicaţii „PNL consideră că referendumul propus de Traian Băsescu este un demers inutil”

19 Jun 2013 704

Scandal în USL între Frunzăverde şi Dragnea, pe tema regionalizării Frunzăverde nu vrea ca Iaşi, Constanţa şi Piteşti, fiefuri PSD, să fie capitale de regiune

06 Feb 2013 1470

Certuri în USL. PSD atacă PNLCampanie electorală cu mâini rupte la Mihail Kogălniceanu (Document)

08 Jun 2012 3052

Scandal în USL. Cum vrea Mazăre să bage pe gât PNL un secretar de stat la TurismMinistrul Turismului- Nu e treaba mea să-l mulţumesc pe Mazăre

08 May 2012 1268

Protagoniştii Radu Mazăre - Victor Manea Scandal în USL pentru gigacalorie. Fiecare pe spuza lui electorală

17 Jan 2012 2593

Se sparg oalele în capul consilierilor care au fost prezenţi?Cine va plăti pentru referendum?! (Documente)

11 Nov 2011 2003

Republica Constanţa, stat în stat Nicuşor Constantinescu îşi face referendum privat pe tema regionalizării

04 Nov 2011 603

S-a scumpit gigacaloria şi a fost votat noul viceprimar Altă şedinţă de Consiliu Local Mangalia, un nou scandal

25 Jul 2011 800

Sedinţă cu scandal la Mangalia

24 Jul 2011 758

CancanUn politician PNL si-a lasat gravida o colega de partid. Sarcina... de partid la Ialomita!

04 May 2011 864

Observator de ConstanţaPrimarul Tusac, in plin scandal cu Consiliul Local

20 Apr 2011 448

Observator de Constanţa Primarul Tusac, in plin scandal cu Consiliul Local

19 Apr 2011 491

PNL Constanţa - Scrisoare demitere Roberta Anastase

21 Nov 2010 625

Constanţa TV, Subiectul zilei cu Anamaria Funda Se clatină guvernul Boc?!

08 Oct 2010 885

La Cerchezu Excursie pentru copii sărmani, confiscată de angajaţii Primăriei

25 Aug 2010 3842

Mangalia ramane fara agent termic in 2010!

01 Jul 2010 906

Cearta in Senat intre membrii PNL si PDL In prim plan Puiu Hasotti (video)

15 Jun 2010 1274

Dragomir, singurul aspirant la sefia PNL „Orice candidatura trebuie pregatita din timp"

01 Jun 2010 820

Scandal de mediu Romania importa deseuri toxice din Grecia?

24 May 2010 1451

Scandal de proportii la Primaria Navodari

01 Apr 2010 1704

Scandal intre consilierii PNL si primarul din Tuzla (galerie foto)

29 Jun 2009 1708

Ring Raduleasca, la cutite cu baronii din Neamt

17 Jun 2009 338

Scandal PNL - PSD pentru locuintele ieftine

30 Jan 2009 1246

In cazul Hasotti, politia da inapoi

18 Sep 2008 461

Sedinta CL Eforie, suspendata din rea-vointa PD-L-istilor

31 Jul 2008 569

Scandal pe film la Navodari

24 Nov 2007 415