Aurel Papari „Romanii macedoneni nu ar trebui sa se amestece in situatia lui Becali"

Arestarea preventivă a patronului Clubului Steaua şi preşedinte al PNG CD, George Becali, a iscat reacţii diverse din partea opiniei publice, a politicienilor, analiştilor, dar a scos la iveală şi persoane care au refuzat să comenteze acest caz.
Situaţia a fost întoarsă pe toate părţile de presă, părerile sunt împărţite, existând şi numeroase persoane care au preferat să stea deoparte.
La sediul redacţiei noastre am primit, ieri, un comunicat din partea Comunităţii Aromâne din Constanţa. De fapt, era un protest din partea Consiliului Director al acestei structuri, în legătură cu dispunerea de către instanţele bucureştene a reţinerii preventive a lui George Becali. În comunicat se specifică, spre final, că membrii Comunităţii Aromâne din Constanţa nu sunt de acord cu „prejudecarea ce se petrece" în acest caz „şi care constituie o încălcare a garanţiilor procesuale".
Indiferent de părerile unora sau ale altora, un lucru este cert: fiecare om cu cetăţenie română trebuie să respecte prevederile legislaţiei în vigoare.

Sponte nu comentează decizia instanţei

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Stere Sponte, a ţinut să ne precizeze că nu face parte din Comunitatea Aromână din Constanţa şi nici nu subscrie celor afirmate de conducerea acestei structuri. „Sunt conducător de instituţie publică şi respect decizia instanţei. Eu nu comentez niciodată soluţiile date de instanţă", ne-a declarat şeful OCPI, Stere Sponte.

Avocatul Haşotti păstrează tăcerea

Ionel Haşotti, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, a declarat că nu vrea să vorbească în presă despre subiectul „arestarea lui Gigi Becali". Contactat telefonic, fostul decan al Baroului Constanţa a afirmat că nu vrea să-şi exprime niciun punct de vedere cu privire la această temă. „Am mai multe comentarii de făcut pe marginea acestui subiect, dar nu vreau să le fac prin intermediul mass-media", a afirmat Ionel Haşotti.
Decanul universităţii „Andrei Şaguna", Aurel Papari, susţine că, dată fiind amploarea pe care situaţia a luat-o, „este mai bine ca românii macedoneni să nu se amestece": „Consider că un punct de vedere exprimat de românii macedoneni nu ar face bine situaţiei. Nu este o problemă a românilor macedoneni. Ar fi păgubos şi lipsit de bun simţ, în primul rând. Este o problemă mult mai gravă, trebuie să lăsăm în grija comunităţilor profesionale acest caz. În situaţia lui George Becali, măsura e disproporţionată".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 333

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 312

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 508

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 692

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 546

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 654

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 709

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 512

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 773

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3401

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14118

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 931

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 932