„Băi, ce aş mai face o revoluţie cu voi de aici!“ Fiul lui Fidel Castro şi cel al lui Che Guevara, curtaţi de Mazăre (galerie foto)



„Când era Băsescu cu Udrea prin Mamaia, cu cine credeţi că eram eu?!? Cu băiatul lui Fidel Castro, cu care am discutat şi probabil că în deschiderea carnavalului de anul viitor (n.r. carnavalul din Mamaia), în tema cu Fidel şi cu Che Guevara, va veni atât el, cât şi băiatul lui Che Guevara“, a declarat, ieri, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, după participarea la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an şcolar.

„Mie îmi place de Fidel Castro. E un şmecher“

Este de notorietate faptul că, pentru liderul PSD Constanţa, Che Guevara, revoluţionarul comunist, şi Fidel Castro, fostul dictator din Cuba, reprezintă nişte modele demne de urmat. De altfel, primarul s-a tot îmbrăcat, în ultimii cinci - şase ani, în haine inspirate de Che Guevara.

Cât despre Fidel Castro, şeful administraţiei publice locale constănţene declara, în 2010, la o şcoală de vară a TSD: „Mie îmi place de Fidel Castro. E un şmecher, a luat puterea la 32 de ani şi a ţinut-o 50 de ani şi a făcut ce a crezut el că trebuie să facă. Şi a avut şi gagici şi a avut şi femei şi şi-a făcut treaba. Da, mie îmi place de el. Ce dacă unora nu le place şi strâmbă din nas, mie îmi place. Şi voi ar trebui să faceţi la fel, să aveţi curaj şi să faceţi ce vă place“, îndemna Radu Mazăre. Tot atunci, social-democratul constănţean le spunea tinerilor din PSD: „Băi, ce aş mai face o revoluţie cu voi de aici!“.
Fidel Castro, fostul revoluţionar cubanez, acum în vârstă de 88 de ani, a transformat Cuba în primul stat comunist din emisfera de vest. Castro a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez, de la formarea sa, în 1965. În 2008, el i-a „pasat“ puterea fratelui său, Raul Castro. Aşadar, şi în Cuba, ca şi în Constanţa, politica se face în familie, aşa cum familia Mazăre nu a dat doar un primar, ci şi un senator de Constanţa (n.r. Alexandru Mazăre).
Cuba anilor 2000 este cunoscută mai ales drept statul comunist în care occidentalii merg pentru a se droga.

Eroul-martir al radicalismului de stânga



În ceea ce îl priveşte pe Che Guevara, acesta a rămas în istorie drept eroul-martir al radicalismului de stânga şi reprezentantul de seamă al regimului comunist cubanez. Radu Mazăre s-a dovedit a fi, în ultimii ani, adeptul ţinutelor kaki şi al celebrei berete roşii, à la Che Guevara. Acesta din urmă este una dintre cele mai cunoscute figuri ale culturii de masă, fiind prezent pe panourile de pe autostrăzi, pe tricouri, cărţi poştale, şepci şi suveniruri.
Interesant este însă că nici măcar Ion Iliescu, fostul preşedinte al României şi preşedinte de onoare al PSD, nu şi-a asumat vreodată în mod public o aşa-numită descendenţă comunistă din punct de vedere politic. Iată că primarul Mazăre nu are nicio reţinere în a-şi manifesta, în toată puterea cuvântului, admiraţia faţă de reprezentanţii de seamă ai comunismului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Stefan

16 Sep, 2014 15:42

Indivizi ca el si astia din PSD, si nu numai , ar fi fost impuscati de Che Guevara si Fidel Castro !

vrajeala

16 Sep, 2014 13:22

E aproape vremea.Acum e cocos ca sunt ai lui la putere,dar dupa 1 noiembrie mai vorbim.

Articole asemanatoare

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 634

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 594

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 807

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 605

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1396

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 946

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1463

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1425

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 1016

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 928

Insolvență de răsunet la Constanța! Este vizată Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

19 Oct 2023 2339

Primăria Constanța a pierdut în procesul în care solicita aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris!

10 Oct 2023 1114

Primăria Constanța, la judecată cu inculpații din dosarul Polaris! Proces cu o miză de aproape 40 de milioane de euro. Pronunțarea, azi

08 Oct 2023 2586

„Navele sunt într-o stare foarte bună“ Asociația Comandanților de Navă a încercat să salveze vaporașele de la intrarea în Constanța. Răspunsul Curții de Apel (MINUTA)

02 Oct 2023 3422

Municipiul Constanta cere aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Judecătorii Curții de Apel, în pronunțare

29 Sep 2023 3144