Bogdan Huţucă – „Guvernul Grindeanu-Dragnea speră să păcălească românii că prin România lor va curge lapte și miere"

Deputatul liberal Bogdan Huţucă consideră că, prin noua lege a salarizării, Guvernul  promite românilor majorări uriașe de salarii care, în opinia acestuia, „nu pot avea, nici în acest an, nici în următorii, vreun fel de acoperire bugetară reală”.


“Nu mai devreme de săptămâna trecută, Comisia Europeană avertiza România, printr-o scrisoare în care afirma că, până la momentul lansării Prognozei de Primăvară (aprilie 2017), Guvernul Grindeanu-Dragnea ar trebui să anunțe în mod "credibil" care sunt măsurile menite să readucă deficitul bugetar în țintele Pactului de Stabilitate, ținând cont de faptul că bugetul de stat pentru anul în curs este unul mai mult decât nesustenabil, fiind practic unul absolut nerealizabil.

Și, cu toate acestea, domnul Grindeanu în loc să ia rapid măsurile necesare pentru a respecta angajamentele României asumate față de Uniunea Europeană, acesta, împreună cu miniștrii săi, dă foc bugetului prin noile promisiuni exagerat de populiste anunțate în privința creșterilor salariale”, transmite Bogdan Huţucă într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa.


„Astfel, deși datele statistice arată foarte limpede faptul că încasările bugetare de la începutul acestui an au scăzut considerabil, ministrul muncii minte bugetarii că le dublează salariile până la 4000 de lei, iar cele de peste 4000 lei, vor fi crescute cu 45%! Deci bani nu sunt, încasările scad, deficitul crește, iar guvernanții PSD-ALDE inventează basme sau SF uri prin aceste măriri de salarii anunțate, care sunt fantasmagorice, în condițiile în care, un calcul simplu le demontează fără drept de apel dacă luăm în considerare următoarele date: Strategia fiscal-bugetară pe anul 2017 prevede un plafon de cheltuieli  de personal de 63884 milioane lei, iar execuția lunii ianuarie înmulțită cu 12 luni, ne arată foarte clar o estimare la nivelul anului 2017 de 61889 milioane lei. Cu alte cuvinte, diferența de 1904 milioane lei, adică cei 3% rămași, nu au în niciun caz cum să acopere promisiunile mincinoase de creșteri salariale necuprinse în cheltuielile de personal pentru luna ianuarie, ținând cont și de faptul că au fost deja antamate de către Guvernul PSD-ALDE o serie de alte cheltuieli bugetare, cum sunt: creșterea salariului minim, majorările salariale din educație și sănătate, majorările cu 20% pentru salariații din administrația locală sau cele cu 50% pentru artiști!”, conform comunicatului citat.


Guvernul Grindeanu-Dragnea promite românilor, în opinia lui Bogdan Huţucă, „prin noua lege a salarizării poleită cu majorări uriașe de salarii, stelele de pe cer în buzunare, adică niște majorări teoretice, dar practic imposibile, care nu pot avea, nici în acest an, nici în următorii, vreun fel de acoperire bugetară reală! Prin acest tip de basm inventat peste noapte, după săptămâni întregi de proteste, Guvernul Grindeanu-Dragnea speră să păcălească românii că prin România lor va curge "lapte și miere", deși până în prezent au "curs" doar ordonanțe de urgență cu iz penal!”, se încheie astfel comunicatului la care facem referire.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 896

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 737

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1307

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 704

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 656

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 877

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 618

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 968

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1561

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 959

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 935

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1115

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 546

Deputatul Bogdan Huțucă „În 2024, PNL Constanța rămâne echilibrat. Continuăm accesarea de noi fonduri și implementarea proiectelor asumate"!

09 Jan 2024 736