Bogdan Huţucă - „Guvernul PSD loveşte în IT-işti şi cercetători prin transferul contribuţiilor în sarcina angajatului“

În urma comunicării Ministerului de Finanţe prin care se anunţă trecerea contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina salariatului şi contrabalansarea acestei măsuri prin reducerea impozitului pe venit, deputatul PNL Bogdan Huţucă a remarcat că cei care vor avea cel mai mult de suferit după această măsură sunt angajaţii din sectorul IT şi cercetătorii.

În urma comunicării Ministerului de Finanţe prin care se anunţă trecerea contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina salariatului şi contrabalansarea acestei măsuri prin reducerea impozitului pe venit, deputatul PNL Bogdan Huţucă a remarcat că cei care vor avea cel mai mult de suferit după această măsură sunt angajaţii din sectorul IT şi cercetătorii.
 
„Românii trebuie să înţeleagă ce face acest Guvern PSD cu Codul Fiscal. Prin transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, veniturile acestora scad. Simplu. Pentru a contracara acest efect, Guvernul apelează la reducerea impozitului pe venit. Doar că sunt câteva categorii importante socio-profesionale care oricum nu plătesc impozit pe venit. În cazul acestora, venitul va fi considerabil mai mic decât este în prezent. Vorbim despre angajaţii din sectorul IT şi cercetători pe care Codul Fiscal îi scuteşte de impozit“, a explicat Bogdan Huţucă.   
 
De asemenea, toate categoriile socio-profesionale scutite azi de impozit pe venit riscă pierderi majore la salariu, inclusiv persoanele cu handicap care au capacitate de muncă, apreciază deputatul PNL.
„România are o fiscalitate «originală». Sectorul IT, care produce consecvent în ultimii zece ani în România, este atacat de o măsură negândită suficient a Guvernului. Instituţiile de audit spun că scăderile de venit pot ajunge până la 22%, eu sunt mai pesimist“, a explicat Bogdan Huţucă, preşedintele Filialei Judeţene PNL Constanţa.
 
„În totalitate, transferul contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor va genera mai multe probleme şi nicio soluţie reală. Nu se preconizează o creştere a veniturilor la bugetul de stat, iar orice creştere de salarii este pur şi simplu neutralizată. Guvernarea PSD continuă să fie una a iluziilor, bazată pe abuz de încredere“, a punctat vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci, deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1151

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 819

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 758

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6813

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 760

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 705

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 958

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 660

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1045

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1682

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 1028

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 1007

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1164

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 582