Cariera Cheia - marul discordiei Primaria Gradina s-a certat cu RAJDP?!

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, instituţie condusă de Adrian George Gâmbuţeanu, nu are parte de valorificarea zăcămintelor minerale de calcar aflate în Cariera de la Cheia.

Deşi are o prietenie fructuoasă de peste zece ani cu autoritatea contractantă, respectiv Primăria Grădina, RAJDP nu a putut obţine contractul de exploatare a Carierei Cheia, în vederea valorificării zăcămintelor minerale de calcar şi şisturi verzi în suprafaţă de 20 de hectare aparţinând Consiliului Local Grădina - piatră de carieră şi concasată. Nemulţumit de procedura de achiziţie publică, Gâmbuţeanu s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi a solicitat anularea ei. În urma analizării documentaţiei depuse, prin intermediul deciziei cu numărul 3603/C3/3903, CNSC a decis să respingă contestaţia depusă de către RAJDP Constanţa, în contradictoriu cu Primăria Grădina. Mai mult decât atât, CNSC a dispus menţinerea anulării procedurii de atribuire dispusă de către primărie.

Pentru a afla care au fost motivele pentru care RAJDP a cerut anularea procedurii de achiziţie, am contactat telefonic consilierul juridic al Primăriei Grădina. Sonia Funda ne-a declarat că RAJDP a solicitat anularea licitaţiei susţinând că procedura de achiziţie ar fi trebuit organizată în baza Ordonanţei 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică. „Noi am organizat procedura de achiziţie în baza Ordonanţei 34 şi nu a Ordonanţei 54, întrucât forma juridică a contractului va fi asocierea în participaţiune, şi nu concesionarea", ne-a declarat Sonia Funda, adăugând că licitaţia pentru acest punct de exploatare va fi reluată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 224

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 378

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 476

Licitația pentru furnizarea și montarea sistemului de acostare cu geamanduri multiple în Portul Constanța, contestat la CNSC

08 Apr 2024 612

Decizii O licitație care viza suplimentarea stocului de echipamente utilizate în mentenanță la CNE Cernavodă, contestată la CNSC!

08 Apr 2024 420

Decizie CNSC O licitație organizată Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru furnizare de materiale sanitare a fost contestată!

07 Apr 2024 470

Justiție Constanța Contestație împotriva deciziilor administrative fiscale. Confort Urban SRL versus ANAF

03 Apr 2024 570

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1326

Termen nou în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia! Se cere desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri”

01 Apr 2024 939

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 543

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 537

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 406

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 467

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 918

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, așteptat mâine la Tribunalul Constanța

26 Mar 2024 564