Ceartă între Moinescu şi Iordache, pe bugetul alocat Spitalului Medgidia„Bolnavii se tratează cu medicamente, nu cu 15.000 de metri cubi de apă lunar"

Medgidia_Dumitru_Moinescu-Marian_Iordache.jpgConsilierii locali din Medgidia s-au întâlnit marţi în şedinţă, pentru ultima dată în acest an.

Potrivit Biroului de presă al organizaţiei locale a PDL Medgidia, condusă de Dumitru Moinescu, în acest an, spitalul municipal din localitate ar fi fost nevoit să funcţioneze cu doar 25 de miliarde de lei vechi alocaţi pentru medicamente, în timp ce bugetul total al instituţiei spitaliceşti a fost de 274 de miliarde de lei vechi. „Proiectul de hotărâre privind «aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pe anul 2010» a atras critici din partea consilierilor locali, unii dintre ei chiar membri ai Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Medgidia, deoarece din 274 de miliarde ce reprezintă bugetul spitalului, doar 25 de miliarde sunt alocate pentru medicamente şi materiale sanitare. Bolnavii se tratează cu medicamente, nu cu 15.000 de metri cubi de apă ce se consumă lunar sau cu risipa de fonduri din această instituţie. Cele 25 de miliarde de lei destinate medicamentelor şi materialelor sanitare reprezintă doar 8% din totalul bugetului Spitalului Medgidia pentru anul 2010", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei locale conduse de Dumitru Moinescu. În cadrul şedinţei, consilierii PDL i-au adus la cunoştinţă primarului Marian Iordache nemulţumirile legate de faptul că oraşul nu a fost deszăpezit corespunzător. „Timp de două zile, municipiul Medgidia a fost transformat în patinoar", se arată în comunicatul de presă.

Cine a furat ghirlandele luminoase?

Democrat-liberalii mai susţin că i-au transmis primarului „mulţumirile" copiilor pentru lipsa iluminatului de sărbători şi pentru „lipsa materialelor pentru pavoaz datorată faptului ca aceste materiale s-au furat din primărie de sub nasul primarului Iordache".

Contactat telefonic, primarul Marian Iordache a declarat că Dumitru Moinescu a lansat acuzaţiile legate de banii puţini alocaţi pentru medicamente „pentru a se disocia de ceea ce face Guvernul, respectiv subfinanţarea sistemului de sănătate". În ceea ce priveşte criticile legate de faptul că nu ar fi deszăpezit oraşul, Iordache a precizat că s-a acţionat pe străzile principale, dar că nu va risipi banii. „Nu voi arunca cu banii pe fereastră ca să-i fac pe plac lui Moinescu", a afirmat primarul. Referitor la criticile legate de iluminatul festiv, edilul a precizat că s-au montat ornamente pe străzile principale, dar a admis faptul că o parte dintre ghirlande au fost furate. „Primarul Medgidiei nu este şi paznic. Există o anchetă în desfăşurare", a afirmat Marian Iordache.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cetatean

23 Dec, 2010 17:11

Ce,Iordache,eu daca nu stau pe strada principala,nu platesc impozit la Primarie? De ce sa nu beneficiez si eu de deszapezire? Consideri ca arunci banii pe fereastra? Atunci arunca-te tu,precum s-a aruncat prostul ala in Parlament.

Geppetto

23 Dec, 2010 13:14

Iordache asta e un incompetent si slab, o papusa de lemn manevrata de papusari hapsani si rapaci. Se lauda cu nimic, practic. Ideea e ca nu-l intereseaza medgidienii, de asta multi s-au accidentat zilele astea din cauza nepasarii lui in ceea ce priveste deszapezirea orasului. Nici sanatatea celor ce se interneaza in spital nu-l intereseaza: doar 8% din bugetul spitalului sunt destinati medicamentelor si materialelor sanitare! DE ACEEA CAND AJUNG IN SPITAL PACIENTII ISI CUMPARA MEDICAMENTELE! Orasul si spitalul sunt conduse de cel mai prost si mai slab manager din istoria Medgidiei!

Contabilu

23 Dec, 2010 10:07

Citez: "exista o ancheta in desfasurare"..., care se va termina asa cum s-au terminat si cele pe care mincinosul nostru le-a ordonat in urma rapoartelor facute de Mucianu, fostul lui consilier, si nu a gasit niciun vinovat. Furati din Primarie fratilor, pentru ca Iordache vegheaza la linistea voastra, a hotilor care ne-au lasta in fundul gol!!!

un alegator

23 Dec, 2010 09:32

Adevarul este ca ne-am pacalit cu Iordache.

medgidian

23 Dec, 2010 06:57

Are dreptate d-l Moinescu . Medgidia moare pe zi ce trece.Ne-am pacalit cu mincinosul asta de Iordache. La doua cuvinte da vina pe Moinescu sau pe guvern. Pai dute ba...Mareane la Pestera la Vrabie sa te invete cum se aduc bani la buget,ca pe ala n-ai sa-l auzi ca se plange de fostul primar sau de guvern. D-le Moinescu,nu va lasati!

Articole asemanatoare

Firme Constanța Camelia Pleșca a fost aleasă în funcția de administrator al Campio ICM SA

14 Dec 2023 635

Dosarul indemnizațiilor parlamentarilor pe masa magistraților de la Tribunalul Constanța. Când a fost stabilit termenul de judecată?

24 Sep 2023 954

Modificări în societatea Dirdates Metal, administrată de Dumitru Moinescu, fost primar al municipiului Medgidia

21 Apr 2022 1882

S-a înscris în Pro România și intră în competiția electorală. Medgidia, un oraș eco-smart, proiectul lui Dumitru Moinescu pentru alegerile locale

20 Jun 2020 2764

Dumitru Moinescu este candidatul Pro România pentru Primăria Medgidia

19 Jun 2020 2826

S-a lăsat de politică, dar îşi continuă afacerile Fostul primar de la Medgidia a mai înfiinţat o firmă

17 May 2019 2687

Generaţiile 1948 - 1952 Foştii juniori ai Cimentului Medgidia s-au revăzut şi în 2018. Din 1994, se întâlnesc an de an! (galerie foto)

08 Aug 2018 6969

Modificări în societatea Dirdates Product SRL, controlată de fostul primar al oraşului Medgidia Dumitru Moinescu

23 Jul 2018 4553

Primăriile din judeţul Constanţa ar putea returna sumele alocate de Consiliul Judeţean

08 Dec 2016 2471

Primăriile din județul Constanța ar putea returna sumele alocate de Consiliul Județean prin HCJ 294/2016

08 Dec 2016 2238

Haşotti şi Chiţac se luptă pentru primul loc la Senat! Cine pleacă acasă? La PNL Constanţa, numai şase-s norocoase!

05 Sep 2016 6298

Dumitru Moinescu a dat statul în judecată la CEDO. Iată verdictul. Ce spune Moinescu. Pe cine a avut avocat

07 Apr 2016 4828

UPDATE 3 Moinescu, Pleșca și alții, excluși din PNL Medgidia (document)

22 Feb 2016 5204

Patru ani lungi de condamnare Confesiunea unei condamnari, Moinescu vs. România (document)

04 Oct 2015 3512