Cearta PNL - PD-L pentru un pod electoral ce ar putea fi construit intr-un viitor indepartat

In replica la informatiile transmise de reprezentantii organizatiei judetene a PD-L, referitoare la includerea in programul lor de guvernare a proiectului pentru construirea unui pod peste canalul Dunare - Marea Neagra, conducerea CN APM Constanta riposteaza, apreciind ca podul PD-L-istilor este deja inclus intr-un program de finantare europeana.

Dupa ce PSD-istii i-au acuzat pe PD-L-isti ca programul lor de guvernare se aseamana izbitor cu cel lansat acum cateva zile de democrat-liberali, a venit si randul PNL-istilor sa conteste una dintre directiile de guvernare propuse de acestia. Dupa ce conducerea judeteana a PD-L Constanta a anuntat in conferinta de presa de acum doua zile ca au in plan construirea unui pod peste canalul Dunare - Marea Neagra, in interiorul portului, in zona Agigea, intr-un comunicat remis redactiei, directorul general al CN APMC, Constantin Matei, evidentiaza ca podul este deja inclus intr-un program de finantare european: "Podul despre care PD-L-istii spun ca va face legatura intre zona de sud a portului si viitoarea centura de ocolire a municipiului Constanta este de fapt parte a Programului Operational Sectorial -Transport finantat din fonduri de la Uniunea Europeana". Conducerea CN APMC se arata deranjata de punctul din platforma PD-L-istilor si face apel la celelalte partide politice sa nu mai includa in programul lor de guvernare proiecte deja initiate. De asemenea, reprezentantii institutiei aduc la cunostinta faptul ca, pana la sfarsitul acestei luni, cererea de finantare va fi definitivata, urmand sa fie trimisa la autoritatea de management al Ministerului Transporturilor, in scopul analizarii si aprobarii. Potrivit acestora, proiectul a fost initiat inca din 2004, iar studiul de fezabilitate si proiectul tehnic al podului peste canal au fost revizuite de o firma de consultanta din Marea Britanie. Costurile estimate de firma straina sunt evaluate la 30 de milioane de euro.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 79

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 65

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 97

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 118

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 141

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 170

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 259

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 260

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 429

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 547

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 793

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 378

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 416

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 443

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 331