Cine se visează succesorul lui Volcinschi UNPR ar vrea să dea următorul prefect de Constanţa




























După eliberarea din funcţia de prefect a judeţului Constanţa a lui Radu Volcinschi, eveniment care a avut loc în cadrul şedinţei de Guvern de ieri, încep, aşa cum era firesc, o serie de discuţii legate de viitorul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, ieri, că cel mai probabil în cursul zilei de azi PSD Constanţa va avea o propunere pentru fotoliul de prefect.
Interesant este însă faptul că este posibil ca funcţia să revină, de data aceasta, UNPR-ului. Nu trebuie omis un aspect, anume că ministrul Administraţiei şi Internelor este UNPR-istul Gabriel Oprea, cel care, de altfel, a şi cerut demiterea lui Volcinschi la scurt timp după tragedia aviatică de pe Lacul Siutghiol, în care patru oameni şi-au pierdut viaţa.

Revenind la posibilul succesor al lui Volcinschi, sunt câteva nume în UNRP Constanţa care ar visa la acest fotoliu. Unul dintre acestea este Gheorghe Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa. Dezavantajul său este însă acela că nu este funcţionar public. Un alt nume vehiculat este cel al lui Tiberiu Pleşu de lnspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, cotat însă cu şanse destul de mici.

Nu în ultimul rând, fostul consilier local Harry Boiagian, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, este cel de-al treilea nume din UNPR Constanţa care, conform unor surse, şi-ar dori să fie succesorul lui Radu Volcinschi în Prefectura Constanţa. Harry Boiagian este deja funcţionar public.

Nu mai puţin important, la funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu ar râvni, se pare, şi PLR. Este însă puţin probabil ca aceştia din urmă să se „califice”.

Nota bene: Nume de doritori ai funcţiei de prefect sunt şi în PSD Constanţa, lucru deloc surprinzător. Rămâne însă de văzut cărui partid va reveni însă această funcţie.
 
Amintim că Volcinschi fusese numit la conducerea Prefecturii Constanţa în luna martie a acestui an, urmându-l pe liberalul Eugen Bola. Anterior, Volcinschi fusese subprefect de Constanţa.

Facem menţiunea că, până la numirea unui nou prefect al judeţului Constanţa, sarcinile reprezentantului Guvernului în teritoriu vor fi preluate de unul dintre cei doi subprefecţi.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În 2015, Constanţa stă pe un butoi cu pulbere. Care sunt cele mai aşteptate evenimente politice ale acestui an

20 Jan 2015 3556

Surse PSD Constanţa are o propunere pentru funcţia de prefect

28 Dec 2014 3624

Harry Boiagian - UNPR „Dacă mi se va propune funcţia de prefect al judeţului Constanţa, voi accepta”

23 Dec 2014 2675