Nicușor Constantinescu, pe urmele lui Petre Stancă Cine sunt expulzaţii PSD Constanţa

Spre deosebire de partidele de dreapta din județul Constanța, care, de-a lungul timpului, au făcut un obicei din a-și populariza toate scandalurile, toate tensiunile și divergențele de opinie, nu de puține ori membrii aceluiași partid jignindu-se public, social-democrații tomitani au aplicat mereu rețeta unei discreții absolute. În pofida unor neînțelegeri mocnite, PSD Constanța nu a obișnuit să-și spele rufele în public. Totuși, și PSD a avut marile sale răfuieli. Atât de mari, încât au avut ecouri naționale, căci nume cu notorietate au fost implicate în scandaluri cu urmări.

În urmă cu șapte ani, PSD Constanța renunța la Petre Stancă. Îl mazilea. Echipa apropiată lui Radu Mazăre îl excludea din PSD Constanța pe reprezentantul vechii gărzi a partidului, reproșându-i faptul că ar fi uneltit diverse intrigi în interiorul organizației. „Domnul Stancă este un tip conflictual. Nu a făcut decât să bage șopârle, să șușotească, să spună ceva în spate și să vorbească altceva în față. Lucrurile astea au deranjat pe zi ce trece fiecare membru de partid, fiecare primar de care s-a ocupat (n.r. Petre Stancă)“, explica Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța și, de asemenea, fost lider al PSD Constanța. Sigur, la momentul acestor declarații, în ianuarie 2008, Mazăre era în plină glorie politică.

„Ăștia sunt în stare de orice“

Petre Stancă nu avea însă o relație tensionată cu Radu Mazăre ci, de fapt, cu Nicușor Constantinescu, cel care și la acel moment era președinte al Consiliului Județean Constanța.
Petre Stancă nu își pierdea însă doar calitatea de membru al PSD, ci și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. La scurt timp, urmare a demersurilor PSD, și-a pierdut și calitatea de consilier județean. Petre Stancă declara, la acel moment: „Ăștia sunt în stare de orice. Și, oricum, excluderea mea nu e nicio tragedie, decât să lucrez cu unul ca Nicușor Constantinescu...“, explica fostul social-democrat constănțean, până atunci om de bază în organizația tomitană.

„Cântecul lebedei“

Iată însă că, șapte ani mai târziu, Nicușor Constantinescu pare să o ia, din punct de vedere politic, pe urmele lui Petre Stancă. În luna aprilie a acestui an, Constantinescu este suspendat din funcția de președinte executiv al PSD Constanța, hotărâre care a venit pe fondul rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD. Conform acestei rezoluţii, membrii care nu corespund noilor principii de integritate ale partidului sunt (auto)suspendaţi din PSD. Ulterior suspendării, Constantinescu a trimis către mai multe organizații PSD din județul Constanța o serie de adrese pe care conducerea interimară a organizației, respectiv senatorul Nicolae Moga, președinte interimar, le-a considerat nestatutare. În urmă cu două săptămâni, conducerea centrală a PSD decide suspendarea lui Constantinescu din calitatea de membru PSD. Decizia de suspendare a președintelui CJC din calitatea de membru de partid a fost semnată de liderul național al partidului, Victor Ponta, și de Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD.

În ziua suspendării, Constantinescu a susținut o conferință de presă în care a tunat și a fulgerat împotriva a ceea ce el a numit binomul DNA-SRI, aripa Coldea, și în care, de asemenea, și-a criticat dur colegii pentru că nu au făcut zid comun în jurul lui, al lui Radu Mazăre și al omului de afaceri Sorin Strutinsky. Interesant, niciun social-democrat din echipa de la județ nu a fost alături de Constantinescu în conferința cu pricina. Nici măcar unul din zecile de primari pe care PSD îi are în județul Constanța. În conferința cu pricina, Nicușor Constantinescu a lăsat impresia că, din punct de vedere politic, se află la finalul carierei.

Candidatură impusă de la centru


Un alt expulzat PSD Constanța este deputatul Colegiului 9, Remus Cernea. E drept, Cernea nu a fost niciodată membru PSD. Dar a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL, însă pe lista PSD Constanța. Impus de Centru, desigur, impunere care, conform unor declarații ulterioare ale lui Radu Mazăre, a fost greu „digerată“ de organizația din Constanța și, în special, de Nicușor Constantinescu. Ruptura dintre parlamentar și PSD Constanța a avut loc atunci când Cernea a propus inițierea unui proiect de lege care vizează o altă formă de finanțare a cultelor decât cea de la bugetul de stat. La momentul respectiv, Mazăre nu a ezitat să-l catalogheze pe deputat drept „tâmpit“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicușor Dan – „Sevil Shhaideh este o persoană din gaşca Mazăre – Nicuşor Constantinescu”

21 Dec 2016 3368

Robert Boroianu - Claudiu Palaz este un diversionist marca PSD

10 Oct 2016 1983

Editorial Dragnea, te contrazic! Şi am argumente, tu ai?!

27 Aug 2016 3111

„Amintirile ne răscolesc”? Dragnea, mulţumit de Făgădău şi Ţuţuianu, dar nostalgic după Mazăre şi Constantinescu!

26 Aug 2016 4381

Liviu Dragnea la Constanța – „Nu mă dezic de Radu Mazăre“

25 Aug 2016 3831

Palaz, şicanat de liberali CJC, parte civilă în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare! (galerie foto)

18 Aug 2016 4102

„Cuibuşorul baronilor“ Cum au dat Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi Schwartzenberg „haina“ de inculpat pe cea de reclamant

08 Jul 2016 26755

Mărirea şi decăderea lui Nicuşor Constantinescu. Mâine i se termină domnia la CJC! (galerie foto 2004-2016) (document)

09 Jun 2016 7969

Constantanoastra.ro Cine sunt părinţii „spirituali” ai Republicii Mazăre. Despre mărirea şi decăderea unui imperiu - Mazăre-Constantinescu-Strutinsky

03 Mar 2016 4580

Propunerea PSD pentru funcţia de premier, Liviu Voinea, şi răzmeriţa care a contribuit la decăderea lui Constantinescu (documente)

11 Nov 2015 2756

Soarta lui Nicuşor în PSD, decisă în şedinţa din 5 noiembrie

29 Oct 2015 3160

Românialiberă.ro PSD aruncă în lupta pentru locale zeci de candidaţi penali

17 Aug 2015 2636

Preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, transmite condoleanţe familiei consilierului Fronescu

28 Jul 2015 2609

EVZ.ro - „Dalmațienii“ care conduc partidele Mazăre şi Constantinescu printre fostele „glorii“, trase pe margine de DNA

17 Jul 2015 3609

Nicușor Constantinescu redevine membru cu drepturi depline al PSD Constanța

29 Jun 2015 2013