Cine vrea să creadă, n-are decât! Ce liberali constănţeni pot rămâne pe funcţii la deconcentrate

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că social-democraţii vor colabora cu aleşii judeţeni ai PNL chiar dacă au majoritatea, liderul PNL declarând şi el că toţi consilierii liberali vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor, indiferent cine le propune.
Cristinel Dragomir a declarat, ieri, pentru Medifax, că are o colaborare foarte bună cu consilierii judeţeni ai PNL şi că, personal, crede că nu trebuie blocată activitatea unei unităţi administrativ-teritoriale doar pentru că nu mai există USL.

Cristinel Dragomir a precizat că PSD Constanţa nu va solicita schimbarea directorilor de deconcentrate susţinuţi de PNL, urmând ca activitatea acestora să fie analizată de viitorul prefect, care ar putea lua o decizie în privinţa acestora. „Din moment ce au ieşit de la guvernare, este clar că cei care sunt în teritoriu reprezentanţii Guvernului trebuie să facă politica guvernului, nu? Se va numi un nou prefect, categoric, nici nu aveam ce să demitem. Oricum va fi din alianţa USD. Vom face şi noi o propunere, dar vedem ce se va hotărî. Noul prefect are datoria să discute, să analizeze că noi, cei de la partide, nu avem putere asupra directorilor de la deconcentrate, să analizeze activitatea fiecăruia, vedem care face politica guvernului. Poate îşi dau demisiile, eu nu ştiu ce vor hotărî ei, dacă demisionează îi vom înlocui, dacă nu, vom vedea ce politică vor să facă”, a declarat Cristinel Dragomir pentru Mediafax.

Preşedintele PNL Constanţa a afirmat, miercuri, că pot fi schimbaţi din funcţie doar directorii de deconcentrate care nu au ocupat aceste funcţii prin concurs. „Pe cei care sunt funcţionari publici îi apără legea, pe cei care au ocupat posturile prin concurs. Cei care nu sunt prin concurs, într-adevăr pot fi retrimişi pe funcţiile de pe care au venit, dar pe cei cu funcţiile ocupate prin concurs legea îi apără şi pot rămâne, aşa cum unii sunt rămaşi de fapt de multă vreme. Nu sunt din timpul guvernării acesteia sau anterioare, sunt profesionişti, tehnocraţi. În cazul celor numiţi în funcţie, fără concurs, acolo şefii ierarhici, directorii din ministere sau miniştrii pot opera schimbări”, a spus liderul liberalilor constănţeni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1345

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 525

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 947

ZIUA LIVE. Florin Mitroi „Nu voi face eu anunțul referitor la o potențială candidatură. Partidul va stabili cine candidează. Și alți colegi stau bine în sondaje”! (VIDEO)

23 Jan 2024 1517

ZIUA LIVE Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi - „Comuna Valu lui Traian este în plină dezvoltare și cea mai frumoasă din județul Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 2165

ZIUA LIVE. Anul electoral 2024. Mize și scenarii pentru Constanța!

22 Jan 2024 1233

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 871

Gepeto Impex SA și Bowel Processing SA, controlate de foștii liberali Boroianu și Muhscină, noi linii de credit în cadrul Programului IMM Invest Plus

11 Jan 2024 843

Demisie în rândul consilierilor liberali de la Năvodari Costina Paraschiv revine în Consiliul Local

08 Jan 2024 641

Ședință CJ Constanța Ce sume vor primi primăriile din județ, pentru susținerea proiectelor locale?

22 Dec 2023 1152

În ședința precedentă, proiectul a fost respins Mihai Lupu propune o nouă arhitectură instituțională. PNL reclamă aspecte de nelegalitate, Pro România depune amendamente. PMP votează, USR și PSD, tac! (DOCUMENTE)

11 Dec 2023 1434

Tinerii liberali constănțeni i-au avut invitați la ,,Cafeneaua Liberală" pe deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

05 Dec 2023 765

PNL vrea ca montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc să se prelungească până la data de 31 decembrie 2024

20 Nov 2023 750

Programul naţional "Cadastrarea satului românesc", prioritatea ANCPI

17 Nov 2023 829