Cirjaliu a inaugurat Serviciul Public de Evidenta a Persoanelor

agigea.jpgDatorită structurii nou-înfiinţate, locuitorii comunei îşi vor putea ridica buletinele direct de la sediul primăriei

La Primăria Agigea s-a inaugurat ieri, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. De acum, locuitorii din Agigea îşi vor putea face buletinele chiar la ei în comună.

Iniţiativa înfiinţării acestui serviciu aparţine primarului comunei, Cristian Cîrjaliu. La eveniment au participat viceprimarul comunei, Dan Ştefan Chiru, consilieri locali din Agigea, reprezentanţi ai Primăriei Techirghiol, comandantul Batalionului 341 Infanterie Topraisar, Vasile Vreme, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie. De precizat că, serviciul comunitar de evidenţă a persoanelor din Agigea s-a înfiinţat prin desprinderea din Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Techirghiol. Modificarea arondării a fost aprobată anul acesta, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa, în şedinţa din 17 februarie. În momentul de faţă, serviciul comunitar de evidenţă a persoanelor din Techirghiol mai deserveşte, în afară de oraş, comunele Mereni, Topraisar şi Bărăganu.

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că locuitorii comunei nu vor mai fi nevoiţi să dea bani pe transport pentru a merge să-şi facă buletinul. Tot ce vor trebui să facă, va fi să vină la primărie.

Baza de date, preluată de la Techirghiol

Edilul le-a mulţumit, cu prilejul inaugurării, reprezentanţilor Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Techirghiol, întrucât noua structură de evidenţă a persoanelor din Agigea a preluat toată baza de date de la cea din Techirghiol.

Investiţia a costat, potrivit primarului, 30.000 lei. Şeful serviciului va fi secretarul comunei, Mihail Ancuţa. În cadrul acestei structuri vor lucra doi angajaţi ai primăriei, care vor centraliza datele persoanelor, ce vor fi trimise la Constanţa. Buletinele vor fi făcute la Constanţa şi vor fi trimise la Agigea, astfel încât locuitorii să le poată ridica direct de serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, care funcţionează în cadrul primăriei.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristian Darie l-a asigurat pe primarul Cristian Cîrjaliu de tot sprijinul instituţiei judeţene, adăugând că CJC susţine înfiinţarea unor astfel de structuri la nivelul comunităţilor locale.

Primăria Agigea va construi, cu sprijinul CJC, şi o casă de cultură. Investiţia ar putea demara, potrivit primarului, chiar anul acesta. Aşezământul de cultură va fi amplasat pe terenul aflat vizavi de primărie, la intersecţia DN 39 cu şoseaua spre Techirghiol.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1328

Justiție Constanța Decizie definitivă în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu!

11 Mar 2024 1478

Nemulțumiri după achitarea lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

06 Mar 2024 789

UPDATE Prefectul județului Constanța renunță la un proces intentat primarului de la Agigea. Despre ce este vorba și care sunt motivele renunțării!

05 Mar 2024 849

Iată de ce a fost achitat Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea! (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1023

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! Reacția lui Felix Stroe

01 Mar 2024 985

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! (MINUTA)

01 Mar 2024 1040

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 961

Tribunalul Constanța amână, din nou, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, județul Constanța

30 Jan 2024 1428

Pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, amânată pentru la anul!

14 Dec 2023 815

Justiție Constanța! Final de proces în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

24 Nov 2023 3207

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 noiembrie 2023

07 Nov 2023 1023

Prefectura Constanța vrea să desființeze în instanță mai multe dispoziții ale primarului comunei Agigea. Despre ce este vorba?

13 Oct 2023 1766

Cristian Maricel Cîrjaliu, primar al comunei Agigea, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2625

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!

23 Jul 2023 1613