Colaborare atipică între PNŢCD-PRU şi PND Constanţa Alianţă… pentru mandatele de primari (galerie foto)



Trei formaţiuni politice - Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Partidul România Unită (PRU) şi Partidul Naţional Democrat (PND) - au dat, ieri, startul acordurilor politice care vor încerca să evite risipirea voturilor în alegerile locale din 5 iunie. Liderii judeţeni ai celor trei formaţiuni politice, Adrian Florin Ţapliuc (PNŢCD), Dumitru Bădrăgan (PRU) şi Sunay Omer (PND), au parafat documentul în faţa colegilor de partid şi a reprezentanţilor mass-media.
 
O alianţă creată „pe repede înainte“, cum a catalogat-o chiar preşedintele PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc, vrea să demonstreze că există disponibilitate de colaborare pe scena politică de la malul mării şi, totodată, dorinţa de a oferi o alternativă „cetăţenilor judeţului, sătui de corupţia clasei politice“.

Ca de obicei, de la vorbe la fapte este cale lungă. Dar, luând de bun demersul PNŢCD-PRU-PND Constanţa, filiale care au spart gheaţa la nivel naţional semnând „Acordul de colaborare politică“, acesta tot a generat o oarecare mirare. Motivul: colaborarea dintre cele trei formaţiuni, două dintre ele - PRU şi PND - fiind noi apariţii în peisajul politic, are ca principal obiectiv obţinerea unui număr cât mai mare de mandate de primari în judeţ prin susţinerea unui candidat comun, dar participând cu liste proprii pentru consiliile locale.
 
De asemenea, dacă Dumitru Bădrăgan şi Adrian Ţapliuc au apărut în faţa presei şi a colegilor de partid cu un mesaj comun, liderul judeţean al PND, Sunay Omer, a dat senzaţia că a intrat în această „horă“ forţat, şi nu prea convins de beneficiile acestei colaborări. Atitudinea sa a fost vizibilă atunci când s-a adus în discuţie propunerea proaspeţilor aliaţi pentru fotoliul de primar al municipiului Constanţa. Deşi s-a anunţat că vor avea un candidat unic, ce va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie, PND Constanţa nu şi-a numit competitorul, pe motiv că sunt trei doritori să intre în competiţia electorală şi încă nu s-a decis care dintre ei va fi „testat“ în sondaj. Mai mult, Sunay Omer a afirmat că, undeva în aprilie, ar urma să fie validaţi toţi candidaţii PND pe localităţi, informaţie care i-a lăsat muţi, dar vizibil iritaţi, pe aliaţi.
 
Deocamdată, vă informăm că a apărut o alianţă politică în toate localităţile judeţului, avându-i ca protagonişti pe cei din PNŢCD, PRU şi PND. Cum va activa, cât de eficientă va fi şi mai ales cât de atrăgătoare va părea în ochii electoratului rămâne de văzut.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE, în Constanța AUR vrea două referendumuri, unul pentru familie și un altul pentru plata cu cash! (FOTO)

12 Oct 2023 1337

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 septembrie 2019

04 Sep 2019 3276

Doliu în cinematografia românească. Un mare actor s-a stins din viață. A jucat și la teatrul din Constanța

16 Jul 2018 2795