„Cu bucurie ii voi da niste bani lui Mazare, prin intermediul lui Feri"

renate_weber.jpgMircea Toma dezaprobă deciziile instanţei din Constanţa în procesul de calomnie intentat de edilul Constanţei împotriva lui Feri Predescu. În acest sens, preşedintele Asociaţiei de Monitorizare a Presei a realizat petiţia online „Sprijin pentru un jurnalist care trebuie să îi plătească 15.000 de euro primarului Mazăre", pe care au semnat-o sute de jurnalişti şi nume sonore din toată ţara.

Constantin_Cumpana.jpg„Chiar dacă din punct de vedere juridic afirmaţia respectivă (despre care am citit doar relatări, nu am văzut-o ca atare, pentru a o putea analiza) ar fi putut fi considerată neacoperită de toate dovezile necesare, sancţiunea este în mod vădit disproporţionată în raport cu rolul pe care presa TREBUIE să-l joace într-o societate democratică", este punctul de vedere al lui Renate Weber, fostul consilier al lui Traian Băsescu. Într-o situaţie similară cu cea a lui Feri Predescu se află şi jurnalistul Florin Soare, de la cotidianul Informaţia de Alba, care a semnat petiţia în semn de solidaritate. „În calitatea efemeră de redactor şef al acestei publicaţii, târât în câteva procese de mai bine de un an, înţeleg perfect situaţia jurnalistei Feri Predescu şi mă solidarizez cu acest caz, mai ales că, din câte am înţeles, ea doar a folosit ceea ce alţi colegi din jurnalismul de investigaţii descoperiseră", punctează acesta. Steven V. Bonica, redactor şef la Romanian Tribune, o felicită pe Feri pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Mai mult, el spune că „amenda" pe care i-a aplicat-o edilul Constanţei jurnalistei nu este altceva decât „o medalie, o încununare a luptei pentru adevăr într-o justiţie încă coruptă şi mizerabilă". Ciprian Stoianovici, reprezentant al Asociaţiei Jurnaliştilor din România, se numără printre cei care o sprijină pe ziaristă. „Cu bucurie, semnez. Şi tot cu bucurie îi voi da nişte bani lui Mazăre, prin intermediul lui Feri. Îl rog pe această cale pe domnul politician ca, atunci când mai are nevoie de ceva mălai, să ne zică. O să-i dăm din ce avem, că doar nu banii ne-au făcut pe (unii dintre) noi", spune Stoianovici. De asemenea, Constantin Cumpănă, fost coleg de redacţie cu actualul primar la Constanţei, şi inculpat alături de Mazăre într-o speţă asemănătoare cu cea în care a fost condamnată ziarista Feri Predescu, a semnat atât petiţia împotriva magistraţilor, iniţiată de cotidianul Ziua de Constanţa, cât şi cea realizată de Mircea Toma. Petiţia on line poate fi vizualizată şi semnată accesând  http://www.petitieonline.ro/... .

„O să semneze oare şi jurnalista Mihaela Rădulescu?"

Printre ziariştii din ţară care solidarizează cu Feri se numără: Dan Carp, Cristina Hurdubaia, Anca Aldea, Sorin Comănescu, Doru Cobuz, Andrei Velea, Laurenţiu Mihu, Tia Şerbănescu. Laurenţiu Mironescu, fost deputat PD-L, era, până ieri, singurul politician constănţean care semnase petiţia realizată în sprijinul jurnalistei ce trebuie să-i dea lui Mazăre 15.000 euro. Exemplul celorlalţi jurnalişti l-a urmat şi Dana Pava, de la postul TV Realitatea, care întreabă dacă „şi jurnalista Mihaela Rădulescu, prietena de H2O a domnului primar", li se va alătura în acest demers.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

indignare

11 Dec, 2008 16:20

Ce are a face Mihaela Radulescu??? E prietena lui Mazare? Pai cred ca singura calitate a ei e aceea de a fi fost sau a fi "prietena" cu astfel de personaje, pentru ca altfel nu inteleg cum ar fi putut ea promova pe ecrane. Ultima oara cand am vazut-o era goala pe niste afise si de fapt e singurul loc care i se potriveste. Tara asta e plina de vedete aparute din senin, dar le putem oare atribui meserii? Daca blonda de la concursuri televizate ne saluta la sfarsit cu "ciao" inseamna ca e traducatoare? Daca Andreea Marin ne-a imbolnavit atatia ani ochii pe ecrane inseamna ca e jurnalista? Idem pentru Mihaela Radulescu, prietena sau nu a lui Mazare.

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 483

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1533

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1310

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 727

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1003

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1276

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 761

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257