Festivalul Mamaia, amenintat de bidinele

cap_2.jpgPotrivit unor hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa, festivalul naţional de muzică uşoară se va desfăşura pe scena Teatrului Soveja # Conform unui anunţ publicat în SEAP, acelaşi teatru urmează să intre în reparaţii capitale

Concurenţii Festivalului Mamaia de anul acesta riscă să cânte printre schele şi roabe cu mortar, dacă este să ne luăm după ultimele decizii ale Consiliului Judeţean Constanţa privind locul de desfăşurare al competiţiei.

Se pare că instituţia judeţeană are gânduri mari cu Teatrul de Vară Soveja, de vreme ce vrea să reactiveze această scenă, rămasă într-un con de umbră în ultimii ani. Se înţelege de ce Teatrul de Vară Soveja nu a mai găzduit spectacole de talia celor organizate la Teatrul de Vară din Mamaia. Decorul dezolant şi instalaţiile dezafectate au făcut ca această clădire să nu mai fie luată în calcul de autorităţi pentru organizarea unor evenimente de anvergură. Aşadar, venise vremea pentru o schimbare. Anul acesta, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) şi-a luat inima în dinţi şi a decis că este nevoie să aloce bani pentru renovarea Teatrului de Vară Soveja. Totuşi, din dorinţa de a face prea multe cu acest teatru, uitat ani de zile, cei de la şefia instituţiei judeţene au produs o încurcătură, care, sperăm, se va soluţiona până la începerea Festivalului Mamaia.

Despre ce este vorba: în şedinţa din 23 februarie 2009, consilierii judeţeni au aprobat Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 40 privind organizarea şi desfăşurarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2009, hotărâre în care se precizează că evenimentul va avea loc pe scena Teatrului de Vară Soveja. Aşadar, renovarea şi spectacolul se cam bat cap în cap, zicem noi. Asta dacă nu cumva se vrea organizarea, în premieră, a unui festival printre mormane de moloz.

Reparaţii de 11,5 miliarde de lei vechi

Aşa cum spuneam, CJC se apucă de renovarea Teatrului Soveja. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), vineri se încheie termenul de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă nu este CJC în mod direct, ci SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL - societate constituită prin votul majorităţii consilierilor în 2004 şi aflată în subordinea CJC.

Practic, SRL-ul organizează licitaţia, iar CJC vine cu banii. Iar banii nu sunt deloc de neglijat. Pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a Teatrului de Vară Soveja, aşa cum specifică obiectul contractului, SRL-ul CJC este dispus să ofere 979,891.25 lei fără TVA, adică peste 11,5 miliarde de lei vechi. Deschiderea ofertelor va avea loc tot pe 3 iulie, la ora 11.30, la sediul SC DPPJ, de pe Aleea Magnoliei. Cu un mic calcul, oricine îşi poate da seama de încurcătura pe care riscă să o creeze această licitaţie întârziată pentru renovarea Teatrului Soveja.

domeniu.jpgTeatrul, dat gata în 30 de zile

Având în vedere faptul că, potrivit HCJC nr. 40, Festivalul Mamaia se va desfăşura la Teatrul de Vară Soveja, în perioada 17 - 23 august, constatăm că firmei ce va câştiga licitaţia nu-i rămâne decât să execute reparaţiile într-o lună. Trebuie precizat că şi Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc se va desfăşura pe aceeaşi scenă, însă după Festivalul Mamaia, mai exact în perioada 24 - 30 august. Ne-am mirat că în doar o lună se pot executa reparaţii de calitate şi care vor absorbi mai bine de 11 miliarde de lei vechi din bugetul CJC. Aşadar, l-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al CJC, pentru a ne asigura că este vorba despre reabilitarea teatrului pe care în mai puţin de o lună vor avea loc două spectacole de anvergură, şi nu despre altul.

Se va găsi o firmă serioasă

Cristian Moldovanu a părut la fel de surprins ca şi noi de această situaţie, declarându-ne, iniţial, că este posibil să se fi strecurat o greşeală în hotărârea de consiliu şi să fie vorba, de fapt, despre Teatrul de Vară Mamaia. I-am spus că nu are cum să fie greşită toată hotărârea, de la cap la coadă, şi atunci a cerut cinci minute să se intereseze. A revenit şi a afirmat că avem dreptate, că este vorba chiar despre Teatrul Soveja. Totuşi, Cristian Moldovanu a fost de părere că, dacă se găseşte o firmă serioasă, reparaţiile vor fi gata în 30 de zile. Şi suntem aproape siguri că se va găsi. Totuşi, ce se va întâmpla dacă una dintre firme va contesta rezultatul licitaţiei?! Rămâne de văzut. Oricum, este bine ca artiştii să fie pregătiţi să cânte în orice condiţii.

{mos_ri:Mamaia,festival}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 483

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 558

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 441

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 552

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 427

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 775

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 616

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 709

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 848

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 904

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 475

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 880

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1133

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 816

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1390