Fundaţia Inginer Nejloveanu promovează calificarea pe piaţa muncii (galerie foto)

nejloveanu.jpgLansarea oficială a proiectului "Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă" a avut loc ieri, la hotel Malibu, în prezenţa unor reprezentanţi de seamă, în frunte cu maestrul în artă culinară, Nicolae Nejloveanu. De pe lista celor care au participat la evenimentul de marcă privind lansarea proiectului care vizează asigurarea competenţelor profesionale prin educaţie, în contextul european actual, au făcut parte primarii din Năvodari şi din Cumpăna, Nicolae Matei, respectiv Mariana Gâju, dar şi profesori şi directori de la şcoala din Cumpăna, de la liceele "Carol" şi "Virgil Madgearu" şi de la Universităţile "Ovidius", "Spiru Haret" şi "Andrei Şaguna".

Proiectul lansat ieri îşi propune să asigure un cadru organizat de practică în vederea dobândirii competenţelor pentru un număr de 400 de elevi şi 50 de studenţi, sub îndrumarea a 125 de tutori care să le împărtăşească din experienţa lor dobândită în ţară şi în străinătate, să le ofere noţiunea standardului european de competenţă. Beneficiarul proiectului este Fundaţia Inginer Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară, iar printre partenerii evenimentului se numără SC Compania de Investiţii pentru Turism SA Bucureşti, SC Succes TGM SRL Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare - CEPROC Paris. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritară 1, Educaţie şi formare profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere. Obiectivul proiectului vizează dezvoltarea oportunităţilor de formare şi de progres în carieră prin parteneriatul educaţional. Grupul ţintă va fi format din elevi şi studenţi din Bucureşti, Iaşi şi Constanţa care doresc să urmeze o formă de calificare, dar şi din tutori care vor beneficia de formare profesională în vederea participării la stagiile de pregătire practică a elevilor sau studenţilor. Un număr de 20 dintre aceştia vor beneficia şi de un stagiu de pregătire în Franţa.

Managerul de proiect şi preşedintele fundaţiei, Niculae Nejloveanu, a fost cel care a lansat oficial proiectul şi care a explicat pe îndelete care sunt beneficiile acestuia pentru tinerii care urmează să-şi găsească un loc de muncă în domeniul turismului. A vorbit despre oportunităţile pe care le oferă acest proiect pentru tineri, mai ales că nici contextul economic în care ne aflăm la acest moment nu este unul tocmai potrivit pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii mai ales dacă nu au o specializare. Au urmat apoi intervenţiile coordonatorului proiectului, dr. Mioara Mathe Kis, ale preşedintelui Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, dar şi ale partenerilor proiectului: SC Compania de Investiţii pentru Turism SA - dr. Cristina Călin, SC Succes TGM SRL - ec. Daniela Şerban, CEPROC - Aurelie Isabelle Collin.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Inselat...

21 Jul, 2011 14:58

Buna ziua, Sunt unul din cei care au plecat in Italia prin frma dl-ui Nejloveanu mai precis Axa Performance. Am plecat cu promisiunea ca pe aeroportul din Cagliari (Sardinia) o sa primim si contractele de munca, dar... teapa, a zis ca nu mai sunt valabile si uite asa am lucrat 3 zile gratis, m-am imprumutat de alti bani pentru a plati cazarea , pentru mancare si pentru a ma intoarce in tara. Sa va feriti cat puteti de aceasta persoana si de firmele sale. Numai bine.

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Geomarco Construct, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

08 Aug 2023 1896

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 iulie 2023

05 Jul 2023 1713

Costică Pețu vrea să ridice un bloc în Faleză Nord. Certificatul de urbanism, eliberat astăzi de Primăria Constanța

17 Jan 2023 1911

Certificat de urbanism Ce spune Niculae Nejloveanu de construcția cartierului rezidențial în capătul străzii Bucovina, din Constanța? (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 3501

Mișcare-surpriză în dosarul în care primarul Chițac a cerut peste două milioane de dolari de la echipa Mazăre! Cine a contestat soluția

11 Aug 2022 1686

Niculae Nejloveanu s-a retras din funcția de administrator al firmei Axa Performance SRL

20 Sep 2021 3386

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 august 2021

06 Aug 2021 2028

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 mai 2021

07 May 2021 1861

Nejloveanu cere Consiliului Local Municipal să-i prelungească valabilitatea unui PUZ (document)

26 Nov 2019 2213

Niculae Nejloveanu ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a fundaţiei care îi poartă numele

26 Nov 2018 3795

Fundația „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, în faliment. Un nou termen în instanță

08 Sep 2018 1695

Falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, amânat

21 May 2018 2757

Decese Constanţa, 9 mai 2018

09 May 2018 2501

Procesul privind falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, amânat

12 Mar 2018 1678

Noutăţi despre falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“

20 Jan 2018 4199