Geoana nu mai are sustinere la Constanta

geoana231.jpgDintre social-democraţii cu care am stat de vorbă nici unul nu a menţionat numele său pentru preşedinţia PSD

Apariţia celor patru lideri social-democraţi care au anunţat, până în prezent, că-şi vor depune candidatura pentru preşedinţia PSD, împarte şi filiala judeţeană a partidului în mai multe tabere... cel puţin la nivel declarativ.

Cel mai curând luna viitoare, delegaţii social-democraţi vor fi convocaţi în Capitală pentru a participa la Congresul PSD, eveniment în cadrul căruia îşi vor alege viitoarea structură de conducere a partidului. Evident, bătălia acerbă se va da pentru obţinerea mandatului de preşedinte, funcţie la care aspiră, deocamdată, patru nume sonore în PSD: actualul lider Mircea Geoană, preşedintele Consiliului Naţional Adrian Năstase, vicepreşedintele Cristian Diaconescu şi fostul secretar general al partidului, Miron Mitrea. După cum era de aşteptat, când vine vorba de acordarea şefiei PSD, părerile sunt împărţite, însă dintre social-democraţii constănţeni cu care am reuşit să vorbim nici unul nu s-a declarat „fan" Mircea Geoană. Altfel spus, actualul preşedinte are toate şansele de a deveni amintire.

Vor o schimbare

Pentru senatorul Alexandru Mazăre un lucru este cert: „vreau o schimbare". Totuşi ca delegat la congres, parlamentarul va trebui să acorde votul său unei singure persoane dornice să preia conducerea PSD. „Personal, va trebui să aleg între Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu. Primul are un foarte bun simţ politic şi ştie să se orienteze, celălalt este o figură nouă a politicii actuale şi este în măsură să aducă o nouă imagine partidului", ne-a declarat Alexandru Mazăre. Senatorul a explicat că Mircea Geoană „a candidat, a pierdut şi e normal să nu mai coordoneze partidul", iar Adrian Năstase a mai condus PSD-ul şi „nu e nevoie să ne întoarcem cu zece ani înapoi".
Nu de aceeaşi părere este şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. E drept că preşedintele PSD Năvodari îşi doreşte o schimbare, dar preferatul său este Adrian Năstase.
„Acesta are trei clase peste orice om politic din România. E nevoie de o mână forte şi merg pe candidatura lui Adrian Năstase", ne-a declarat edilul năvodărean. Matei şi-a exprimat regretul că Geoană, „e oltean de-al meu, dar a pierdut alegerile prezidenţiale", iar despre Miron Mitrea consideră că „se va alinia după Năstase, dar este un foarte bun organizator". Cât priveşte candidatura vicepreşedintelui Cristian Diaconescu, acesta susţine că se aştepta să apară, însă deşi este „un tip de valoare" nu-l va vota întrucât „PSD are nevoie de o persoană cu mai mult tupeu". Una peste alta, primarul Nicolae Matei va lua decizia finală după ce se va consulta cu colegii din organizaţia PSD Năvodari deoarece „va trebui să votez conform dorinţei membrilor şi pentru a nu aduce deservicii partidului şi oraşului meu".

Indecişi

Nici senatorul PSD, Nicolae Moga, nu şi-a exprimat opţiunea vizavi de cel pe care îl preferă şi îl va susţine pentru şefia PSD. „Eu sunt al unui singur partid. Încă nu s-au înscris toţi candidaţii, nu am nicio idee cu cine am să ţin. Întâi trebuie să se întâlnească preşedintele nostru la centru şi apoi, într-o şedinţă aici, să decidem pe cine vom susţine".
În tandem cu colegul său de partid Moga, a fost şi Antonella Marinescu - recent întoarsă de la scufundări, „dintr-o vacanţă binemeritată" - care ne-a declarat că îi stimează pe toţi cei care până acum şi-au declarat intenţia de a prelua şefia partidului. „Realitatea este alta faţă de ceea ce vedeţi voi la TV. Eu îi stimez pe toţi. Nu pot să mă exprim acum pentru că şi eu trebuie să mă consult cu cei de la partid. Trebuie să avem o discuţie să vedem pe cine susţinem". Deputatul a precizat că, în ciuda a ceea ce se va decide „Radu ne va spune tuturor să votăm aşa cum ne dictează inima". „Eu cred că am să votez jumătate cu inima şi jumătate cu mintea", a conchis parlamentarul.

Cât despre deputaţii PSD, Matei Brătianu şi Cristina Dumitrache, aceştia nu au putut fi contactaţi în cursul după-amiezii de ieri.

Mariana Gâju: „Mă voi gândi la momentul respectiv"


Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, ne-a declarat că nu a avut timp până acum să se gândească pe cine ar susţine în funcţia de lider al partidului, însă a spus că se va hotărî când va veni timpul. „N-am avut timp să mă gândesc la acest lucru, pentru că am avut probleme specifice administraţiei locale. Ne-am ocupat cu deszăpezirea localităţii şi mă rog la Dumnezeu să fie cerul liber şi să nu mai ningă şi să viscolească. Mă voi gândi la acest aspect la momentul respectiv", ne-a declarat primarul Mariana Gâju.
La rândul său, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că nu a fost convocată deocamdată nicio şedinţă la partid, pentru a se discuta despre acest subiect. El a precizat şi că nu este membru în Biroul Executiv al partidului, deci nu se va număra printre cei care vor vota pentru şefia PSD. În ceea ce priveşte susţinerea pentru unul sau altul dintre social-democraţii care şi-au anunţat candidatura, Cristian Cîrjaliu a spus că voturile de la Constanţa vor fi probabil acordate în funcţie de cum va decide organizaţia judeţeană PSD Constanţa.
Nici primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, nu s-a gândit până acum dacă preferă pe Geoană, Diaconescu, Mitrea sau Năstase la şefia PSD, declarând că a fost prea ocupat de la repunerea sa în funcţie ca să se gândească la un astfel de subiect. „Nu pot să mă pronunţ acum. De vineri, de când am fost repus în funcţie stau pe străzi ca să-i ajutăm pe cei înzăpeziţi", a afirmat Claudiu Tusac.

Valentin Vrabie: „Geoană a promovat pe cei care l-au periat"


Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a fost mult mai tranşant. El ne-a declarat că, din punctul său de vedere, Adrian Năstase ar fi cel mai potrivit pentru conducerea PSD, în conjunctura actuală. „Un adevărat conducător de partid este Adrian Năstase. Pe mine m-ar motiva mult mai mult şi mi-ar da speranţă, încredere. Dacă Năstase ar reveni la conducerea PSD n-ar mai fi grupuri de interese cum au fost până acum. Să vină să dea la o parte toate aceste cangrene din PSD, care şi-au făcut apariţia pe timpul conducerii lui Geoană. Geoană nu a făcut nicio selecţie a oamenilor de lângă el, i-a susţinut pe cei care l-au periat. Reprezentanţii PSD numiţi la şefia deconcentratelor pe care i-am avut când PSD s-a aflat la putere în guvernarea trecută, au fost cei mai slabi, numiţi, majoritatea, pe interese clientelare, slugarnice şi oculte", ne-a declarat Valentin Vrabie.

Dacă iese Geoană, pleacă din PSD

Primarul a mai spus că, în cazul în care Mircea Geoană va fi reconfirmat lider al PSD, se gândeşte serios să renunţe la calitatea de membru al acestui partid. „Dacă rămâne Mircea Geoană eu nu mai am ce să caut în acest partid, care de fapt nu e un partid, ci un grup de interese. Am stat cu speranţa că lucrurile se vor schimba, însă nu a fost aşa. Aceste alegeri interne sunt un moment de cotitură, care trebuie valorificat, pentru ca lucrurile să se schimbe în bine în PSD", a subliniat primarul comunei Peştera.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 524

Baschet CSM Constanța va juca pentru locurile 5-8, după trei înfrângeri cu CSM CSU Oradea (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 571

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 365

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 660

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 578

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 451

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța va juca finala mică a campionatului (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 780

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 601

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 828

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 772

O nouă performanță! Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 688

IPJ Bistrița-NăsăudFinala Campionatului de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne.

09 Apr 2024 251

Baschet. Marți, 9 aprilie 2024 CSM Constanța, meci acasă pentru calificarea în finala Ligii Naționale. Intrarea e liberă! (VIDEO)

09 Apr 2024 502

Calendar săptămânal CSM Constanța Cu un nou staff tehnic, rugbyștii debutează în Divizia Națională de Seniori 2024

05 Apr 2024 612

Farul Constanța Echipa Under-17 s-a calificat în finala Cupei Elitelor, după succesul categoric cu Csikszereda (GALERIE FOTO + VIDEO)

05 Apr 2024 693