Gheorghe Martin da-n branci de la venirea controlului M.A.I.

Oamenii ministrului Oprea, stimulent pentru prefect

Nu este pentru prima data cand se aude ca prefectul de Constanta va fi "mazilit". Ieri, dis-de-dimineata, de pe plaiuri dambovitene s-a lansat o noua ipoteza. Zvonurile il acrediteaza pe Gheorghe Martin ca si incorporat in plutonul celor 11 reprezentanti ai Guvernului in teritoriu ce sunt vizati pentru a fi trecuti in rezerva. Premierul va pleca duminica la Washington pentru a participa la ceremonia de la Casa Alba care marcheaza aderarea Romaniei la NATO, iar la sfarsitul saptamanii, mai precis sambata, e mare Delegatie Permanenta la PSD Bucuresti.Pe ordinea de zi se aude ca sunt in analiza si cazurile a 11 prefecti si subprefecti, autentici baroni locali care au "calcat pe bec". In acest timp, la Prefectura Constanta controlul reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor este in plina desfasurare. Cei care au calcat holurile Prefecturii in aceste zile au putut observa cum, incetul cu incetul, prefectul Martin a intrat in "descompunere". Prefectul nu este la prima verificare de asemenea anvergura, numai ca ceva se pare ca nu-i iese la socoteala.Tot de pe plaiuri dambovitene s-a semnalat faptul ca Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, cel care s-a lepadat de politica in urma cu o luna de zile, era astazi prin capitala, pe la usi guvernamentale. Nu cumva renuntarea la politichie mascata a inaltului suna precum autosuspendarea de catifea a lui Mischie. In fine, important este ca, de ceva vreme, lui Teodosie nu i se mai deschid usile ca altadata.

Efectul impulsurilor de tip "Oprea"

Un prim efect al vizitei la Constanta a reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor a fost cresterea volumului de informatii ce a pornit din cancelaria prefectului catre reprezentantii presei acreditati la institutie. Cu stupoare am constatat ca laconicele comunicare de presa, ce incapeau pe putin mai mult de o jumatate de pagina, s-au transformat in romane fluviu in care s-au precizat chiar si amanunte care, pentru ochiul avizat, nu au mare importanta. Este cazul comunicatului privind activitatea Comandamentului judetean pentru monitorizarea activitatii de colectare si comercializare a fierului vechi, la care au participat si Ioan Tincu, director in M.A.I., si expertul guvernamental Marcel Dumitru Miclau. Comunicatul a numarat trei pagini. Prefectura i-a informat, astfel, pe cetateni despre modul in care au actionat institutiile abilitate sa supravegheze activitatea firmelor mai mult sau mai putin autorizate sa stranga sau sa vanda fierul vechi. Verificarile intreprinse in ultima perioada s-au soldat cu amenzi ce insumeaza peste un miliard de lei si cu depistarea unui agent economic care a prejudiciat statul roman cu aproape 12 miliarde de lei. Presa, cea care il pune la curent pe cetatean cu tot ce misca pe raza judetului, trebuie sa mai aduca la cunostinta opiniei publice ca reprezentantul Guvernului in teritoriu nu doarme. Vom reveni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier, în Constanța. O victimă este rănită (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2521

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 827

Accident în Constanța UPDATE. O mașină a intrat în parapet, după ieșirea de pe bd. I.C. Brătianu spre Agigea

24 Mar 2024 1065

Mohammad Murad, candidat din partea AUR la Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1108

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 1670

Exclusiv! Procurorii din Mangalia cer strămutarea! Pascu Matei Vlad ar putea fi judecat la o altă instanță

19 Mar 2024 995

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

Accident rutier cu victimă pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Implicate un autoturism și un autotren (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1438

O șoferiță din Constanța s-a ales cu dosar penal pentru mai multe infracțiuni rutiere. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 844

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1144

Procesul 2 Mai Sebastian Olariu ar fi împlinit mâine, 22 de ani. Ce mesaj a transmis prietenul său (VIDEO)

14 Mar 2024 839

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1722

Știri Constanța UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian! (FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 1500

FOTO+VIEO Poliția din Vama Veche se mută în casă nouă! Din container, într-o clădire ce a aparținut Gărzii de Coastă

07 Mar 2024 906

UPDATE. Accident rutier cu victimă în zona Judecătoriei Constanța! (FOTO)

07 Mar 2024 890