În judeţul Constanţa începe fenomenul primarilor independenţi

Judeţul Constanţa dă startul administraţiilor publice locale apolitice. După ce, în cursul acestei săptămâni, 12 din 13 consilieri locali din Comuna Peştera şi-au anunţat demisia din PSD, respectiv PNL, ieri a venit rândul primarului localităţii Castelu, Nicolae Anghel. Aflat la al patrulea mandat la conducerea Primăriei Castelu, Anghel a demisionat din PDL pentru a rămâne, susţine el, independent.

Potrivit „Evenimentului zilei“, Anghel a luat această decizie ca urmare a faptului că nu consideră moral să-i îndemne pe oameni să-l voteze pe Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni. „Nu pot rămâne în PDL, nu este moral să merg în stradă şi să cer alegătorilor mei să-l voteze pe Iohannis, care, în 2009, era braţ la braţ cu Ponta, Iliescu, Geoană“, a declarat Nicolae Anghel, pentru „Evenimentul zilei“. Amintim că nu este pentru prima dată când primarul comunei Castelu ameninţă cu demisia din PDL, el având, de-a lungul timpului, mai multe divergenţe de opinie cu deja foştii săi colegi de partid. Trebuie menţionat faptul că Anghel rămâne independent.

El se alătură astfel primarului comunei constănţene Peştera, Valentin Vrabie. Interesant este însă că aceste demisii din partide şi statutul de independenţă al aleşilor locali din judeţul Constanţa dau de gândit şi altor aleşi locali şi judeţeni din ţară. Astfel, potrivit timponline.ro, Gheorghe Bălăjan, primarul comunei Dumitra din Bistriţa-Năsăud, a declarat că aleşii locali din Peştera „au făcut un gest curajos“. „Am aflat despre cazul din judeţul Constanţa. E un lucru bun. Sper să putem toţi să rămânem independenţi“, a menţionat Gheorghe Bălăjan.
Amintim, în această ordine de idei, că Valentin Vrabie, primarul din Peştera, a declarat, ulterior demisiilor consilierilor locali din comună: „Sper din tot sufletul ca şi alţi aleşi locali să urmeze acest exemplu al independenţei politice, pentru că numai împreună putem reuşi.“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera „Voi distruge caracatiţa PSD Constanţa“

12 Sep 2014 11744

Demisii în masă din PSD Consiliul Local Peştera ar putea deveni primul consiliu local independent din România (galerie foto+document)

11 Sep 2014 4678

Şoc pe scena politică din judeţul Constanţa Consilierii locali din Peştera au demisionat din PSD!

10 Sep 2014 2599