info-sud-est.ro Pionii rușilor la Constanța și încrengătura Comănescu - Mazăre. Alegeri 2016

Constanța reprezintă una dintre cele mai importante zone cu ieșire la Marea Neagră, care nu se află încă sub influența Rusiei. În actualul context geopolitic, catalogat de tot mai mulți specialiști ca fiind o nouă etapă a Războiului Rece, Constanța nu mai poate fi un simplu oraș-port la Marea Neagră. Cele două nuclee intrate în sferele de interes ale Vestului și Estului sunt Portul și Primăria Constanța. Așadar, în Constanța, alegerile locale din 2016 nu reprezintă un simplu scrutin în urma căruia va fi ales primarul unui banal municipiu din România.
Una dintre primele surprize pentru electoratul constănțean a fost îmbarcarea unui militar în fruntea liberalilor vechi și noi. În epoca Mazăre, PNL nu a vrut să crească un candidat propriu, drept pentru care ajutorul unui „prieten al partidului” a fost mai mult decât binevenit.
Vergil Chițac a fost scos cu brutalitate din zona militară, apoi spălat, parfumat și îmbrăcat rapid în haine de civil, pentru ca la nici două luni de la lepădarea uniformei militare să pozeze în cel mai important vector al societății civile din Constanța (!?). Mai mult decât atât, după modelul Klaus Iohannis, militarul a preluat conducerea PNL Constanța imediat după intrarea acestuia în partid.
Dar cine se află în spatele candidatului cvasi-anonim în momentul preluării funcției politice? Cine se află în spatele omului care, deși a înregistrat un rezultat catastrofal în sondajul PNL, a fost totuși desemnat candidatul oficial al opoziției constănțene?

Susținut de fostul student: Gabriel Comănescu și afacerile cu rușii

Când spui Vergil Chițac, spui și Gabriel Comănescu, un om de afaceri constănțean, cunoscut în special pentru că deține Grup Servicii Petroliere, o companie a cărei activitate se desfășoară în domeniul forajului maritim și al activităților conexe. În majoritatea materialelor, jurnaliștii constănțeni l-au numit pe Vergil Chițac „omul lui Comănescu”. Iar replica orgoliosului militar nu a întârziat să apară, pe o rețea de socializare acolo unde, după același model prezidențial, Vergil Chițac încearcă să își consolideze notorietatea: „Comănescu e omul meu nu eu al lui pentru simplu motiv că eu l-am învățat carte pe el și nu el pe mine! În rest, să auzim de bine!”. Dar relația dintre fostul student și fostul profesor pare să fie alta, dacă ne uităm la interesele pe care „omul lui Chițac” le are în Portul și orașul Constanța.

Articolul integral poate fi citit pe www.info-sud-est.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1200

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 590

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 866

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 799

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 634

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1169

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 448

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 502

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 602

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5310

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3579

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 447

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 762

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța

05 Apr 2024 1397

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 625