Invazie de candidaturi Cinci liberali vor preşedinţia organizaţiei municipale a PNL

Pe 25 martie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru liberalii care vor funcţii în Biroul Politic Municipal, care va fi ales, teoretic, pe 31 martie. Există şi varianta, analizată de centru, ca scrutinul de la municipiu să fie devansat pentru 8 aprilie, data propusă de Biroul Municipal.
 
Potrivit surselor noastre, cel puţin cinci liberali şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia filialei. Printre aceştia ar fi şi vicepreşedinţi - Sorina Tuşa şi Romeo Rezeanu. Totodată, şi-a depus candidatura şi consilierul judeţean George Muhscină, cotat cu prima şansă în câştigarea scrutinului.
 
Preşedintele Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), Adrian Manole, ne-a declarat că organismul care va verifica eligibilitatea dosarelor de candidatură urmează să se întrunească abia duminică seară. „Abia luni vom fi în măsură să facem declaraţii în legătură cu candidaturile care vor rămâne valide. Trebuie să le analizăm înainte“, a precizat Adrian Manole.
 
Vă reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, o delegaţie condusă de senatorul Vergil Chiţac, formată din liderii liberali de la municipiu şi mai mulţi consilieri, a fost la Bucureşti pentru a cere organizaţiei naţionale a PNL o mediere a conflictului privind data alegerilor. Cei de la municipiu cer în continuare ca scrutinul intern să se desfăşoare pe 8 aprilie, şi nu pe 31 martie, aşa cum a decis Biroul Permanent Judeţean. Aceştia au depus o contestaţie la decizia BPJ Constanţa privind data organizării alegerilor la Comisia de Arbitraj din subordinea secretarului general Cristian Buşoi, prin care solicită să le fie respectată autonomia, iar organizaţia municipală să fie consultată în decizii. Mai mult, liberalii de la municipiu au solicitat conducerii centrale a partidului ca alegerile de la Constanţa să fie organizate de o conducere interimară, care să garanteze corectitudinea acestora.
 
La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a afirmat că nu are nicio problemă ca Bucureştiul să verifice corectitudinea alegerilor de la Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 432

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 417

15 partide și 7 candidați independenți au depus candidaturi pentru alegerile europarlamentare

13 Apr 2024 566

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 1063

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 661

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 731

MAEPeste 80.000 de candidaturi depuse pentru Programul de burse oferite de România

20 Mar 2024 351

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 745

Consiliului Naţional al PNL, amânat până la data când va exista o decizie în cadrul coaliţiei guvernamentale privind calendarul alegerilor

14 Feb 2024 691

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1635

Horia Constantinescu, PSD „Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”

12 Feb 2024 830

Rareș Bogdan, despre candidaturi comune PSD-PNL la alegeri „De candidatura la prezidenţiale şi eventualitatea unei candidaturi comune, nu s-a vorbit, vă spun cu toată sinceritatea”

10 Feb 2024 718

Profesorul Cornel Panait s-a retras din cursa pentru funcția de rector al Universității Maritime din Constanța

07 Feb 2024 1239

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 1029

Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu Vicepreședinții Curții de Apel Constanța vor să avanseze la Înalta Curte de Casație și Justiție

05 Dec 2023 1264