La Cerchezu Excursie pentru copii sărmani, confiscată de angajaţii Primăriei

cap_3.jpgPatru copii care trebuiau să petreacă mai multe zile în Tabăra de copii de la Năvodari au fost umiliţi în ziua plecării, fiind daţi jos din microbuz # Consilierul PNL Valeriu Iacoboaia susţine că primarul Ion Constantinescu ar avea o implicare în această încurcătură, însă edilul nu a fost de găsit pentru a răspunde acuzaţiilor ce i se aduc

Cerchezu_-_primar_Ion_Constantinescu_03.jpgUn gest al unor oameni de bine a fost transformat de către reprezentanţii administraţiei locale din Cerchezu într-un scandal, în care patru copii au fost umiliţi, unii pe motiv că au părinţi cu alte convingeri politice decât cele ale primarului comunei.

Nişte oameni cu suflet au oferit şansa unui număr de zece copii din comuna Cerchezu să meargă într-o excursie de câteva zile la malul mării. S-a transmis administraţiei locale această intenţie, urmând să fie selecţionaţi cei zece copii după următoarele criterii: cinci copii să provină din familii cu o situaţie financiară precară, iar cinci să fie din rândul copiilor cu rezultate foarte bune la învăţătură. Potrivit consilierului local PNL Valeriu Iacoboaia, ar fi trebuit să plece în excursie doar copii din clasele V-VIII, însă lista finală a inclus şi elevi de liceu. Aşa se face că deşi au fost anunţaţi că vor merge în excursie, patru copii au fost daţi jos din microbuz chiar în ziua plecării spre tabăra promisă. Potrivit liberalului, nouă dintre cei zece elevi care au plecat, în final, în excursie, sunt copiii, fie ai angajaţilor Primăriei Cerchezu, fie ai muncitorilor de la ferma deţinută de soţia primarului Ion Constantinescu, Paraschiva Constantinescu.

Iacoboaia: „Nouă copii sunt ai subordonaţilor primarului şi soţiei"

Copiii care au fost obligaţi să coboare din microbuz luni, în ziua plecării, sunt: Iulian Crăciun, elev în clasa a VIII-a, Mădălina Marcu, clasa a VIII-a, Bianca Pâslaru, clasa a VII-a şi Alexandru Buzgaru, clasa a VIII-a. Potrivit consilierului local PNL, Valeriu Iacoboaia, primii trei sunt elevi eminenţi, iar ultimul provine dintr-o familie cu o situaţie financiară modestă. De precizat că Iulian Crăciun este fiul Angelicăi Crăciun, consilier local PNL. Potrivit liberalului Valeriu Iacoboaia, cei nouă copii care au plecat în excursie şi ai căror părinţi sunt fie subordonaţii primarului, fie ai soţiei sale sunt: Mariau Chelaru, elev în clasa a IX-a la Liceul Negru Vodă - fiul secretarului Primăriei Cerchezu Dumitru Chelaru; Ancuţa Nucu, elevă în clasa a XI-a la liceul din Negru Vodă - fiică a contabilului Primăriei Cerchezu - Sofiţa Trofoşilă; Andreea Roşu, elevă în clasa a XII-a la acelaşi liceu şi Alina Roşu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Cerchezu - ambele fiicele lui Adrian Roşu, combainer, potrivit lui Iacoboaia, la societatea aparţinând soţiei primarului din Cerchezu, Paraschiva Constantinescu; Mădălina Molocia, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Cerchezu - fiica lui Ion Molocia, tractorist la ferma nevestei edilului din Cerchezu, potrivit consilierului PNL; Sebastian Marian Iftene, elev în clasa a VI-a - fiul lui Mircea Iftene, şofeul Primăriei Cerchezu; Nicolae Costică, elev în clasa a VI-a - fiul lui Constantin Costică, de asemenea tractorist la firma nevestei primarului, potrivit lui Valeriu Iacoboaia; Ancuţa Bucur, elevă în clasa a VI-a - fiica lui Nicolae Răduţ, de asemenea angajat al Primăriei Cerchezu, potrivit consilierului PNL, şi Iulian Popa, elev în clasa a VIII-a - fiul mecanicului de pompe al comunei Cerchezu, conform declaraţiilor liberalului.

Directoarea Şcolii Cerchezu a luat în excursie elevi de la Liceul Negru Vodă

Pentru a lămuri situaţia, în urma căreia au avut de suferit patru copii nevinovaţi, am contactat-o pe directoarea Şcolii Cerchezu, Geanina Zaharia, aflată în excursie, alături de copii, la Tabăra Năvodari. Ea a explicat că cei patru copii au fost daţi jos din microbuz pentru că nu erau pe listă. Întrebată cine a întocmit lista, directoarea Şcolii Cerchezu a început să dea din colţ în colţ. „Lista am făcut-o noi la şcoală, împreună cu cadrele didactice", a spus ea. Când a fost întrebată cum se face că pe lista întocmită de către Şcoala Cerchezu se află şi elevi de la Liceul Negru Vodă, Gianina Zaharia a afirmat: „Copiii aceia sunt şi ei din comuna Cerchezu şi au fost elevii noştri". Cât despre criteriile în urma cărora au fost aleşi copiii, ea a spus: „Ne-am gândit noi ce copii să luăm".

Consilierul liberal Valeriu Iacoboaia este de părere că primarul comunei Cerchezu, Ion Constantinescu, nu este străin de situaţie şi că ar fi avut, la rândul său, o implicare în alcătuirea listei.

Copii discriminaţi politic

Angelica Crăciun, consilier local PNL, ne-a declarat că cei doi fii ai săi au avut mereu de suferit de pe urma faptului că ea are alte convingeri politice decât cele ale primarului comunei. Despre fiul său, Iulian, care a fost dat jos din microbuz în ziua plecării, spune că a venit acasă plângând. „S-a întors acasă plângând şi mi-a zis: «De ce mi se întâmplă mie mereu aşa?» Au mai fost situaţii când copiii mei au fost daţi la o parte. Mi-a spus că nu va mai participa de acum la nicio activitate organizată la şcoală. Aştept să meargă la liceu, ca celălalt fiu al meu, pentru a scăpa de şicanele de aici".

Directorul Taberei Năvodari: „Sunt dezamăgit"

Se pare că invitaţia în excursie a fost lansată de către directorul Taberei de copii de la Năvodari, Ştefan Matei, la iniţiativa şi a altei persoane, după cum ne-a declarat el însuşi. Directorul Taberei Năvodari s-a mirat să afle că a ieşit un întreg scandal de pe urma unei iniţiative care s-a dorit a fi o mână întinsă copiilor merituoşi şi din familii sărace. „Sincer, nu ştiu despre ce este vorba. Noi am vrut să facem un gest omenesc pentru copiii din familiile fără posibilităţi, care nu au văzut marea. Am insistat în ceea ce priveşte rigurozitatea criteriilor de selecţie. Sunt dezamăgit să aud că s-a putut întâmpla astfel, dacă într-adevăr aşa stau lucrurile", ne-a declarat Ştefan Matei.

Precizăm că am încercat, în repetate rânduri, să luăm legătura şi cu primarul comunei Cerchezu pentru a-i solicita un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc. I-am trimis chiar şi un SMS pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că am dori să avem un dialog, însă a fost în zadar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

marius

09 Oct, 2010 23:34

salut!!mie imi pare rau de fosta directoare mi fost pof si mie mi placut de ea nu o sa uit nicodata

balena

02 Oct, 2010 21:56

ai fost directoare 6 ani, gata iti ajunge...pina la urma ai cazut in plasa....ha..ha...ha.

P.S

30 Aug, 2010 16:30

Imi pare rau, dar dna Geanina Zaharia a ajuns in aceasta situatie doar pt simplul motiv ca unii isi doresc foarte mult functia de director si nu mai stiu la ce tertipuri sa apeleze.

V. M .

27 Aug, 2010 22:39

Am fost intr-un an profesoara la Cerchezu si o cunosc personal pe Doamna Zaharia, este o doamna in adevaratul senSal cuvintului, de o daruire cum putin dascali sunt capabili. Este intr-adevar la mijlocul unor dispute purtate intre primar si viceprimar care sunt de culori politice diferite... DIRECTOAREA INCOMODEAZA... si trebuie eliminata... Primarul doreste inlocuirea ei cu o invatatoare TUDORAN MARICELA, iar viceprimarul vrea s-o inlocuiasca cu balena, adica cu TUDORAN ALINAfosta directoare care a fost data afara din functie pe motiv ca a mers cu ștate de plata false, drept pentru care a distrus arhiva scolii, arzând-o. Directoarei vad ca i se reproseaza ca nu tine cu copii dar cu siguranta totul e o inscenare.

balena

25 Aug, 2010 14:29

rusine,rusine,rusine ... mai ales directoarei scolii,care ar fi trebuit sa "tina" cu copiii scolii ... poate ca , vreodata,acesti copii vor avea ocazia sa-i "intoarca" favorul facut !

Eu

25 Aug, 2010 11:06

Rusine. Chiar asa s-a ajuns in tara asta ca sa ne bucuram si la o excursie oferita unor copii amarati de la tara......rusine.....

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Drumuri Județene Constanța SA repară drumul pietruit DC19 Cerchezu-Măgura. Contract de aproape 180.000 de euro cu Primăria Cerchezu (DOCUMENT)

20 Mar 2024 551

Societate nouă, înființată recent în localitatea Cerchezu, județul Constanța. Cu ce se ocupă

15 Mar 2024 582

Licitații publice Una dintre firmele familiei Butnaru din Medgidia asigură și hrana elevilor din comuna Crucea (DOCUMENT)

09 Mar 2024 626

Printre deficiențele constatate, modul de urmărire și încasare a creanțelor fiscale Curtea de Conturi Constanța, control efectuat la Primăria Cherchezu (DOCUMENT)

07 Mar 2024 543

Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, bună de plată! Trebuie să achite peste 10.000 de lei Primăriei Cerchezu (MINUTA)

25 Jan 2024 911

RAJA Constanța Lista localităților din județul Constanța care nu au încă apă potabilă

28 Nov 2023 894

Știri Constanța 60 localități cu avarii la rețeaua de energie electrică. Lista localităților fără apă

28 Nov 2023 1616

Oficial! Lista localităților din județele Tulcea și Constanța afectate de întreruperea energiei electrice

27 Nov 2023 1162

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

14 Nov 2023 712

Licitații Constanța Centru de monitorizare în Dumbrăveni! Ce firmă și-a adjudecat contractul pentru tehnică și echipamente (DOCUMENT)

11 Oct 2023 778

Cumpărări directe Constanța Ce firmă și-a adjudecat contractul pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere în Cerchezu

06 Oct 2023 766

Proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă în comuna Oltina. Spectacolul propus astăzi

06 Oct 2023 755

Licitații Constanța Centru de monitorizare în timp real a situației din Cerchezu! Ce firmă și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

05 Oct 2023 924

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” a încântat publicul din Cerchezu, Căscioarele și Viroaga (GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 466

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

01 Oct 2023 641