Liberalii strâng rândurile. Foştii preşedinţi, cooptaţi în Biroul Executiv. Sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a cotizaţiilor

Consiliul Naţional al PNL a adoptat propunerile pentru modificarea Statutului liberalilor, între care se numără cea prin care foştii preşedinţi ai partidului care sunt încă membri şi au fost aleşi de către Congres sau Convenţie în aceste funcţii devin membri ai Biroului Executiv. 

Modificările prevăd că „foştii preşedinţi ai partidului, membri PNL, aleşi de către forurile statutare (Congres sau Convenţie), aflaţi în funcţie la data fuziunii din anul 2014 şi ulterior acesteia“ devin membri ai BEx. 

De asemenea, preşedintele Ligii aleşilor locali va fi membru al Biroului Executiv al PNL, potrivit modificărilor la statut. 

Prin noile prevederi, un membru al partidului poate cumula cel mult două funcţii alese de conducere, dar nu la acelaşi nivel. „Aleşii locali ai partidului pot candida la funcţii de conducere în partid numai în circumscripţia electorală unde au fost aleşi la nivel naţional“, se mai arată în noile prevederi. 

Cheltuieli în limita disponibilului existent

Noile prevederi vizează şi stabilirea cotizaţiilor membrilor PNL de către BEx, BPN şi BPJ. 
„La nivelul filialelor teritoriale se pot angaja cheltuieli numai în limita disponibilului existent, în casieria filialei sau în conturile bancare ale acestuia, la data contractării sau în limita contractelor de donaţie sau sponsorizate încheiate, chiar dacă acestea nu au fost încheiate încă. Cheltuielile ce depăşesc valoarea de zece mii de lei se pot angaja de către filiale prin decizie a preşedintelui, contrasemnată de secretarul general şi trezorierul filialei şi numai cu avizul trezorierului partidului, cu excepţia cheltuielilor ocazionate de închirierea şi funcţionarea sediilor filialelor teritoriale“, stipulează noile prevederi. 

Conform acestor prevederi, la propunerea preşedintelui partidului, BEx poate stabili sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a obligaţiilor financiare. Modificarea Statutului PNL a fost votată cu majoritate de voturi, 12 împotrivă şi două abţineri. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 357

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 411

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 614

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 350

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 540

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 434

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 778

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1371

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 559

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 582

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 936

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1644

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 430

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 853