Lideri sau kamikaze Modificarea statutului PNL va da peste cap planul de candidatură al unor liberali?

În PNL s-a dat startul alegerilor la toate nivelurile. În sensul în care s-a constituit Comisia pentru organizarea Convenţiei Naţionale, s-a constituit şi Comisia pentru Statut şi s-a stabilit data de 15 iunie ca termen-limită până la care să se organizeze alegerile la nivel central.

La nivelul organizaţiei PNL Constanţa urmează să aibă loc o şedinţă de Birou Judeţean, context în care să fie stabilit un calendar în baza căruia se vor organiza alegerile. Întâi în organizaţiile locale, apoi la nivelul organizaţiei judeţene.
 
Toate acestea se vor finaliza undeva la sfârşitul lunii martie, iar cel mai probabil Conferinţa Judeţeană de alegeri va avea loc la începutul lunii mai. La nivel judeţean, actualul preşedinte, Gheorghe Dragomir, care a precizat că nu va mai candida, vorbea la începutul anului despre o competiţie, chiar dacă una internă, transparentă şi care să dea o şansă tuturor celor care vor să candideze.
 
Dar cine vrea să candideze pentru preşedinţia PNL Constanţa, în condiţiile în care această funcţie are nevoie de multă disponibilitate de timp, pentru a lua la pas fiecare localitate şi de abilităţi de comunicare şi mediere, acolo unde va fi cazul?

Cum se va modifica statutul PNL

Filialele din teritoriu au avut un termen de zece zile să înainteze propuneri de modificare a statutului PNL. Dincolo de forma pe care o va îmbrăca, noul statut PNL trebuie să fie guvernat de câteva principii foarte clare: transparenţă, competiţie reală şi reprezentativitate, în sensul în care viitorii preşedinţi ar trebui votaţi de toţi membrii organizaţiei pentru care candidează, nu doar de către delegaţi.
 
În aceste condiţii, sunt puţini cei care se vor încumeta să-şi asume o candidatură.
 
Deşi se vehicula numele său în contextul alegerilor de la nivelul filialei judeţene, senatorul Vergil Chiţac spune că nu este interesat de o candidatură, pentru că „nu mai are suficient timp pentru a îndeplini un mandat de preşedinte“. Chiţac este membru în două comisii din Senat - cea pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi cea pentru transporturi şi energie, iar, recent, a fost numit şi preşedintele Delegaţiei Adunării Parlamentare la NATO.
 
Deputatul Bogdan Huţucă se gândeşte foarte serios să-şi depună candidatura pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal Constanţa la alegerile interne. „Vreau să discut cu primarii, cu consilierii judeţeni şi cu cei locali şi, dacă voi sesiza că există din partea lor dorinţa să construim împreună o echipă, voi candida. Fără echipă însă, nu are rost să candidezi“, a declarat deputatul constănţean.
 
Iar Remus Cristy Băisan spune că săptămâna viitoare va organiza o conferinţă împreună cu echipa cu care intenţionează să participe la alegeri. „Vom lansa un program de dezbateri în cadrul cărora îi invităm pe toţi cei care doresc să candideze să participe“, a precizat Băisan.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 926

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 930

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1387

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 574

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 594

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1396

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 741

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 738

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 528

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1034

Ramona Chiriac vrea să se retragă din fruntea listei PSD-PNL la alegerile europarlamentare (PRESA)

21 Mar 2024 442

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 383

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 729

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 681