Lipsa de reacţie a vicepremierului Gabriel Oprea irită PNL Liberalii ameninţă cu greva parlamentară!



Moartea
poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, de la Brigada Rutieră a capitalei, survenită după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Bucureşti, continuă să ridice semne de întrebare. Totodată, politicienii cer vehement lămuriri, precum şi un gest de onoare din partea vicepremierului Gabriel Oprea.
 
„Dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămureşte urgent şi complet toată situaţia, nu există altă soluţie decât demisia sau demiterea acestuia“, scria pe Facebook, imediat după nefericitul accident, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.
 
De atunci a trecut destul timp şi… nimic. Nici clarificări din partea celui ce deţine funcţia de vicepremier, dar şi de preşedinte al UNPR, niciun gest de onoare din partea acestuia. Între timp, tot mai multe voci de pe scena politică aşteaptă reacţii. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, la sediul PNL Constanţa, senatorul Puiu Haşotti a cerut public demisia sau demiterea vicepremierului Gabriel Oprea. În opinia sa, dacă aceasta nu se va petrece, „PNL trebuie să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat şi să participe doar la lucrările din Comisia de Cod electoral şi la votul în plen al Legii votului prin corespondenţă. Comitetul de unificare al PNL va decide dacă liberalii intră în grevă parlamentară. Eu voi propune conducerii PNL“.
 
Haşotti a afirmat că va face această propunere conducerii centrale a PNL şi a ţinut să sublinieze faptul că această grevă parlamentară nu presupune absenţa din Parlament a deputaţilor şi senatorilor liberali, aceştia urmând să stea pe parcursul programului la Grupul parlamentar PNL. Senatorul PNL şi-a explicat solicitarea: „În momentul în care din cauza ta moare un om, trebuie să îţi dai demisia, dacă eşti demnitar“.

Situaţia lui Oprea se complică

Mai mult, Haşotti a afirmat că prin Constanţa circulă unele zvonuri potrivit cărora, „în mai multe weekend-uri, domnul vicepremier Oprea a venit pe litoral cu elicopterul. Tot pe litoral se circula cu antemergător, în zilele libere de sâmbătă şi duminică, atunci când domnul vicepremier se relaxa sau avea întâlniri politice… este ştiut“, a precizat senatorul PNL de Constanţa Puiu Haşotti.
 
O dovadă că situaţia liderului UNPR s-ar putea „complica“ este şi reacţia de ieri a şefului statului. „Opinia publică aşteaptă lămuriri şi îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea să dea aceste lămuriri, şi nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un poliţist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general“, a declarat şeful statului, citat de agenţiile de presă.
 
Reamintim că poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar vineri a fost înmormântat cu onoruri militare. În cazul accidentului se fac cercetări într-un dosar  deschis pentru ucidere din culpă de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistrații și-au declinat competența într-unul dintre dosarele deschise de fostul senator liberal, Puiu Hașotti

15 Feb 2024 889

Fostul parlamentar PNL, Puiu Hașotti a deschis un nou proces împotriva Senatului României

18 Jul 2023 4970

Magistrații i-au redat pensia specială fostului senator PNL, Puiu Hașotti!

21 Mar 2023 1281

9 martie, data comemorării celor care s-au opus regimului comunist, îndurând chinuri inimaginabile

09 Mar 2023 1528

Magistrații de la Tribunalul Constanța îi redau pensia specială fostului senator PNL, Puiu Hașotti! Decizia nu este definitivă

11 Nov 2022 3301

Hașotti află luna viitoare dacă primește sau nu pensia specială

24 Oct 2022 1161

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului român. 9 martie - Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 2355

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti - „Clasa politică a României s-a depreciat. Dezbaterea politică din parlament este o rușine“

19 Feb 2022 2770

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti. „Eu cred că au fost trei etape în PNL”

18 Feb 2022 1986

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti cel mai cunoscut politician liberal al Constanței

17 Feb 2022 3169

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Marele avocat Istrate Micescu, naşul de botez al istoricului Adrian V. Rădulescu. Aducere-aminte împreună cu senatorul Puiu Haşotti

12 Oct 2018 3621

Fostul senator Puiu Hașotti a demisionat din PNL

06 Sep 2017 2717

„Şoseaua lui Mazăre. Şi cum ea trebuie să moară!” Ce părere au constănţenii despre reînvierea proiectului şoselei de coastă

18 Jan 2017 3981

Septimiu Bourceanu este preşedintele interimar al organizaţiei PNL din Medgidia

25 Nov 2016 3997

justitiecurata.ro Veteranul Hașotti a dispărut de pe listele PNL Constanța. Iulian Iancu, „omul Gazprom”, deschide lista PSD la Senat

02 Nov 2016 3062