Liviu Dragnea „Un regulament al coaliției este necesar”

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că toate coalițiile politice din România au avut regulamente, iar regulamentul coaliției PSD-ALDE prevede întâlniri săptămânale ale celor două partide și proces-verbal după fiecare astfel de reuniune, informează Agerpres.

„Toate coalițiile politice, cel puțin în România, au avut așa ceva. Cu mulți ani înainte erau regulamente și protocoale foarte detaliate, care s-a dovedit că erau prea grele, prea complicate și nu era nevoie de această birocratizare, dar un regulament este necesar. Am stabilit de după alegeri să facem lucrul ăsta, au fost și alte evenimente, cei de la ALDE s-au oferit să facă ei draftul de regulament, l-au finalizat astăzi, ne-am mai uitat pe el după-amiază, a mai suferit modificări. Este important să avem în acel regulament două chestiuni la care am ținut toți și anume să ne vedem săptămânal, sunt decizii politice care trebuie luate, care trebuie puse în practică în Parlament în principal, dar de care trebuie să țină seamă și Guvernul. De asemenea, aceste întâlniri sunt utile și pentru primul-ministru, atât pentru funcționarea Guvernului, cât și pentru sprijinul de care Guvernul are nevoie în Parlament, să ne informeze cu ce proiecte legislative urmează să vină în Parlament. A doua chestiune - a fost stabilit să existe după fiecare întâlnire un minim proces-verbal, o minută, și eu am ținut mult la asta, pentru că în USL am avut multe întâlniri care, după câteva luni, o parte din ce se discuta acolo era uitat și e bine și pentru memoria instituțională", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, deși în coaliția de guvernare este un partener mai mare și unul mai mic, fiind vorba de o coaliție este bine ca cei doi parteneri să învețe să funcționeze bine.

„Cei trei lideri de partide nu merg ca persoane fizice în această coaliție, vorbesc în numele partidelor respective, iar în ce privește deciziile Guvernului sigur că are libertate totală primul-ministru și Guvernul, dar este vorba de programul de guvernare. Pe noi ne interesează ca programul de guvernare să fie respectat și pus în practică. Nici Parlamentul nu lucrează separat de Guvern, nici Guvernul nu lucrează separat de Parlament, prin Constituție sunt obligate să lucreze împreună", a subliniat Liviu Dragnea.


Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1808

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1439

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1208

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1417

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3534

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3804

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2985

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1421

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1324

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1450

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1641

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1592

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1496

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2049

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2632