Politic

Nicio femeie nu se regăseşte în echipa de conducere restrânsă Schimb de ştafetă în PNL Constanţa. Dragomir a predat organizaţia lui Huţucă. Cele mai multe voturi le-a luat prim-vicepreşedintele Delicoti! (galerie foto)

PNL Constanţa şi-a ales noul Birou Politic Judeţean.
La lucrările Comitetului de Coordonare Judeţean au participat aproximativ 660 de delegaţi de la nivelul judeţului. Prezidiul CCJ a fost format din: Gheorghe Dragomir - preşedinte, Constantin Buşoi - secretar general Biroul Politic Naţional, Teodor Atanasiu – prim-vicepreşedinte BPN, Septimiu Bourceanu - secretar general PNL, Marilena DragneaCostel Stanca şi Adrian Manole.
 
Câştigătorul alegerilor a fost Bogdan Huţucă, ce a obţinut 580 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Mihaela Andrei, a obţinut doar 41 de voturi. În total, au fost exprimate 629 de voturi, dintre care opt au fost anulate.

Ce le-a transmis colegilor noul preşedinte al PNL

„Vă mulţumesc pentru votul acordat astăzi şi, mai ales, pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o, aceea de a vă reprezenta în Parlamentul României. Mi-aş fi dorit ca echipa de parlamentari liberali constănţeni să fie una mult mai numeroasă. Din păcate, grupul parlamentar de liberali este unul restrâns, sub nivelul la care am mizat la alegerile electorale, iar PNL nu guvernează. Totuşi, am convingerea că, odată cu finalizarea acestor alegeri, vom reuşi să facem opoziţie mult mai constructivă, mult mai eficientă şi mult mai coerentă. Consider că suntem în această situaţie din cauza unor decizii strategice nefericite luate la nivel naţional şi a unor vulnerabilităţi organizaţionale pe care nu doresc să le inventariez acum, dar pe care le vom regândi, clarifica şi îndrepta în perioada următoare.
 
Închiderea acestei perioade de interimat ne obligă la o diagnoză, la o analiză a decalajelor faţă de performanţa pe care dorim să o obţinem în viitor, dar ne obligă la un demers, acela de a valorifica oportunitatea de a construi pentru viitor. Sunt astăzi în faţa dumneavoastră din două motive. În primul rând, din nefericire domnul preşedinte, Gheorghe Dragomir, nu mai candidează. Iar pe de altă parte, sunt aici datorită faptului că o parte din mine, formal, şi, informal, anumite persoane consideră că aş fi persoana potrivită pentru această funcţie, pentru a coordona activitatea organizaţiei. Am convingerea că, odată cu finalizarea acestor alegeri, vom face o opoziţie mult mai concretă. Închiderea perioadei de interimat ne obligă la valorificarea oportunităţii de a construi pentru viitor. Sunt membru din 1992, PNL m-a promovat în funcţiile pe care le-am ocupat în cadrul Ministerului Finanţelor, apoi ca prefect. Toate aceste poziţionări mi-au permis să ocup funcţii publice, în care m-am perfecţionat profesional.
 
Toată activitatea mea s-a intersectat cu PNL şi cu oamenii de aici. Până să devin deputat, eram economist, lucram în finanţe, în realitate, am fost manager. Nu ştiu dacă am abilităţi de lider politic. Nu ştiu dacă deţin toate aceste trăsături, dar compensez prin energie, capacitatea de a media şi a găsi soluţii. Una dintre misiunile viitoarelor conduceri va fi şi aceea de a identifica noi echipe de conducători. Misiunea noastră este recâştigarea credibilităţii“, le-a spus Bogdan Huţucă liberalilor.

Echipa lui Bogdan Huţucă respectă şi nu prea cotele de gen

Dincolo de victoria categorică în alegeri a deputatului Bogdan Huţucă, nu putem să nu remarcăm faptul că funcţiile importante din Biroul Politic Judeţean au fost împărţite numai între purtătorii de pantaloni. Cota de gen a fost salvată doar prin prezenţa ca membri ai BPJ a primarului Ancuţa Belu – Mihail Kogălniceanu, a Dorinei Cicilia Şerbănescu - primar al localităţii Adamclisi şi a Paraschivei Demirel Bobe - preşedintele PNL Peştera. Funcţia de prim-vicepreşedinte pe domeniul Strategii Politice şi Comunicare i-a revenit lui Septimiu Bourceanu cu 507 voturi. Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, este prim-vicepreşedintele Departamentului Politici Publice. El a reuşit cea mai mare performanţă în materie de voturi, depăşindu-şi atât colegii dar şi pe preşedintele filialei. Delicoti a primit 595 de voturi.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Departamentului pentru Strategii şi Relaţii Politice au candidat Mihaela AndreiIoan Solomon şi George Scupra. În urma voturilor, funcţia i-a revenit primarului Scupra, de la Ovidiu. 545 de voturi a primit edilul care a avut un discurs care a lăsat mută asistenţa, inclusiv pe vicepreşedintele BPN Teodor Atanasiu. George Scupra a lansat un mesaj de forţă şi a afirmat că el "nu-şi ia lumina de la Bucureşti". Primarul din Ovidiu nu s-a sfiit să vorbească şi despre campania electorală pentru alegerile parlamentare pe care a catalogat-o "catastrofală" şi a chemat la unitate în partid.
 
Pentru funcţia de vicepreşedinte al Departamentului Imagine, Comunicare, Relaţii cu Mass-Media şi Purtător de Cuvânt, Cătălin Anghel a fost învins la voturi de  George Muhscină - (487), care, în urmă cu aproximativ o lună, a devenit preşedintele organizaţiei municipale.
 
Marian Cruşoveanu este, de ieri, vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici Economice, Mediul de Afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene. A primit 442 de voturi.

Un alt primar, Robert Nicolae Şerban, de la Eforie, este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici Sociale, Relaţii cu Sindicatele, Patronate, Organizaţii Neguvernamentale şi Grupuri de Cetăţeni. Primarul din Eforie a strâns 590 de voturi, mai multe decât preşedintele Huţucă.
 
Liviu Negoiţă, primarul din Cernavodă, a câştigat funcţia de vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici privind Administraţia Publică, Justiţie, Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa cetăţeanului cu 476 de voturi.

Consilierul judeţean George Niculescu a devenit vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală cu 451 de voturi. Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Sănătate. Şi el a primit 590 de voturi, la fel ca şi colegul său de la primăria şi organizaţia Eforie, respectiv cu 10 voturi peste cele primite de Bogdan Huţucă. Primarul din Mangalia, Cristian Radu este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport cu 452 de voturi.
 
Din Biroul Politic Judeţean mai fac parte, alături de cele trei doamne nominalizate mai sus, şi: Stelian Bucovală, Marian Gălbinaşu – primar Corbu, Marian Iordache, Mugur Mitrana - primar 23 August, Sorin Mocianu – consilier judeţean, Gheorghe Moldovan – primar Albeşti, George Nicola – primar Aliman, Cozmin PurcăreaRadu Matei, Valentin Stanciu – primar Topalu, Petre Urziceanu - primar Negru Vodă şi Florian Cristian Zahariuc – consilier judeţean. Trezorier a fost ales Marius Pricopie (515 voturi), preşedintele Comisiei de Arbitraj Judeţean - Toni Bobe (515 voturi), iar preşedintele Comisiei Revizie - Dumitru Mergiani cu 513 voturi.
 Din Biroul Politic Judeţean mai fac parte de drept, potrivit statutului PNL şi parlamentarii în funcţie: respectiv deputatul Robert Boroianu şi senatorul Vergil Chiţac. Amândoi au calitatea de vicepreşedinţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ludovic Orban, despre coaliția PSD-ALDE ”Pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis”

20 Nov 2017 156

Imagini de la eveniment Mitingul PNL. Constănțenii au ieșit în stradă pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului (galerie foto + video)

20 Nov 2017 396

UPDATEMoțiunea de cenzură a PNL, citită astăzi în Parlament

20 Nov 2017 253

După memoriul depus de societatea civilă Liberalii îl cer lui Făgădău să explice oportunitatea creşterii taxelor (document)

20 Nov 2017 581

Liberalii cheamă constănţenii la miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

20 Nov 2017 270

Revista presei locale

18 Nov 2017 378

PNL depune astăzi moțiunea de cenzură

17 Nov 2017 233

Ce activităţi a derulat în primul an de mandat consilierul judeţean Stelian Gima (PNL) (document)

17 Nov 2017 256

Noii primari de la Pantelimon şi Bărăganu au depus la instanţă dosarele de validare a mandatelor

17 Nov 2017 508

Liberalii avertizează că timpul trece în defavoarea pacienţilor CJC, obligat să preia administrarea „Casei Soarelui“!

14 Nov 2017 624

PNŢCD iniţiază reconstrucţia Dreptei pentru alegerile din 2020. Încep negocierile cu PNL, USR şi PMP!

11 Nov 2017 347

Decizie în premieră la propunerea consilierilor PNL. Apartamentele RAEDPP din Peninsulă ar putea intra în reabilitare pe măsura ce expiră contractele de închiriere

10 Nov 2017 1908

PNL pregătește o moțiune de cenzură. Ce spune Ludovic Orban

08 Nov 2017 506

Consilierul local PNL Cristina Văsii, despre proiectul de taxe şi impozite - „Viitorul «sună», din păcate, a scumpiri!“

08 Nov 2017 326

Deputatul liberal Bogdan Huţucă - „Armata PSD pierde încă o redută în judeţ. Pantelimon intră sub administraţia liberală“

07 Nov 2017 407

Parcagiii ilegali riscă sancțiuni cu închisoarea de la șase luni la 15 ani

06 Nov 2017 776

Componenţa CL ales duminică. ALDE va avea viceprimar în localitatea Mereni!

06 Nov 2017 584

Rezultatele finale ale alegerilor locale desfășurate ieri în județul Constanța. PSD și PNL au câștigat câte un fotoliu de primar

06 Nov 2017 556

PNL susţine manifestaţiile de stradă faţă de atacurile împotriva justiţiei şi a măsurilor economice ale coaliţiei PSD-ALDE

06 Nov 2017 312

UPDATE. PSD câștigă Primăria Bărăganu. PNL câștigă la Pantelimon. PSD învingător și la Mereni

05 Nov 2017 2079

UPDATE. Alegeri parţiale în judeţul Constanţa. Care sunt rezultatele după numărarea voturilor

05 Nov 2017 1283

Astăzi sunt alegeri parțiale în județul Constanța. Unde și de ce se organizează. Cine sunt candidații

05 Nov 2017 1663

Acuzaţii şi jigniri. 30.000 de constănţeni trăiesc cu 1,33 de lei pe zi! Scandal între PSD şi PNL pe tema tichetelor valorice pentru nevoiaşi

03 Nov 2017 2977

George Muhscină respinge ferm orice acuzație la adresa consilierilor liberali

01 Nov 2017 453

Romeo Rezeanu va depune plângeri penale împotriva consilierilor care au părăsit ieri şedinţa Consiliului Local

01 Nov 2017 838

PNL spune că a sancţionat lipsa de decenţă a primarului Romeo Rezeanu nu a putut fi reprimit în Consiliul Local Municipal Constanţa

01 Nov 2017 395

Consilierul local Cristina Văsii, prim-vicepreședinte al Tineretului Liberal la nivel național

27 Oct 2017 667

Huţucă, o nouă interpelare adresată premierului Tudose. Subiectul - nămolul de la Techirghiol!

26 Oct 2017 1228

Adriana Câmpeanu, preşedinte al Organizaţiei Municipale a OFL Constanţa

23 Oct 2017 401

Mărdărescu şi Donţu, pe aceleaşi baricade în FSN, conduc acum organizaţiile de pensionari liberali şi social-democraţi

23 Oct 2017 1215

Deputatul Bogdan Huțucă propune parlamentarilor constănțeni o dezbatere pe tema sistemului de sănătate din județ

23 Oct 2017 1599

Au fost alegeri la Organizația Femeilor Liberale din municipiul Constanța. Lista celor alese. Ce bărbați liberali au participat la ședință

22 Oct 2017 1018

George Scupra este noul președinte al Ligii Aleșilor Locali a PNL Constanța

20 Oct 2017 499

Soția fostului lider al PNL Constanța, Gabriel Căciuloiu își deschide o nouă firmă. Ce domeniu de activitate are

16 Oct 2017 592

Amnistia fiscală pentru fermierii presați de ANAF să plătească TVA-ul pe ultimii 5 ani. Propunerea de lege aparține deputatului Bogdan Huțucă

16 Oct 2017 689

Doliu în lumea politică. Președintele unei organizații PNL s-a stins din viață. Avea doar 51 de ani

13 Oct 2017 680

Deputatul Huţucă solicită Ministerului Sănătăţii fonduri pentru dotarea Spitalului Judeţean Constanţa cu o secţie de radioterapie

12 Oct 2017 1220

Liviu Dragnea a votat, din greșeală, pentru moțiunea „PSD dăunează grav sănătăţii"

11 Oct 2017 502

Liberalii strâng rândurile. Foştii preşedinţi, cooptaţi în Biroul Executiv. Sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a cotizaţiilor

09 Oct 2017 689

„Teme pentru acasă“ pentru Bogdan Bola, de la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa!

09 Oct 2017 1766

Liberalii vor elucidarea misterului din jurul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa. Ce i-au cerut prefectului Albu? (document)

07 Oct 2017 1323

Revista presei locale

05 Oct 2017 817

Finanţarea partidelor politice, modificată PSD a abrogat prevederea legată de confiscarea banilor folosiţi în campaniile electorale cu încălcarea legii. PNL şi USR protestează!

05 Oct 2017 792

Romeo Rezeanu a obţinut în instanţa suspendarea ordinului prin care i-a încetat mandatul de consilier local (document)

04 Oct 2017 1105

Consilierii PNL şi PSD s-au mobilizat. PMP îi acuză de „blat“ şi nu a participat la vot Curtea de Apel Iaşi ia astăzi act de tranzacţia judiciară între municipalitate şi Polaris M Holding (galerie foto + document)

04 Oct 2017 1546

Interpelat de către deputatul Huţucă Premierul PSD Mihai Tudose nu are niciun răspuns la problema exploatării nămolului din lacul Techirghiol (documente)

03 Oct 2017 1720

PNL Constanţa îl somează pe Decebal Făgădău să ajusteze tarifele din contractul cu Polaris M Holding şi să îşi asume răspunderea pentru situaţia creată (galerie foto)

02 Oct 2017 1678

Discuţii aprinse la şedinţa ordinară a CJC. Proiecte de pe ordinea de zi care au stârnit nemulţumirea consilierilor judeţeni PNL (galerie foto)

30 Sep 2017 1145

Alegeri locale parțiale în județul Constanța. Cine candidează din partea PNL

29 Sep 2017 570

LIVE TEXT. Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință ordinară. CLM a respins tranzacția cu Polaris M Holding

29 Sep 2017 1647